Latest Posts

Rossi confirmă anularea 24h Nürburgring: “Nu va pilota o mașină mai mică decât GT3”

Vizualizări: 1891

Valentino Rossi își menține poziția: un start la 24h Nürburgring este în prezent exclus deoarece italianul “nu vrea să piloteze o mașină mai mică decât clasa GT3”

Valentino Rossi și-a anulat deja participarea la cursa de 24 de ore de la Nürburgring anul trecut – acum, cel care a fost de nouă ori campion mondial la motociclism își reafirmă declarația! “Problema este că trebuie să participi la o altă cursă cu o mașină mică pentru a obține licența, iar eu nu vreau să conduc o mașină mai mică decât clasa GT3”, spune italianul.

Rossi

Rossi nu ar avea voie să ia startul direct cu BMW M4 GT3, ci – la fel ca toți ceilalți participanți – ar trebui mai întâi să ia startul cu o mașină mai puțin puternică în Nürburgring Endurance Series (NLS) pentru a obține permisul special Nordschleife.

“Facem deja o mulțime de curse cu acest program și să facem încă una, un alt weekend la Nürburgring, cu o mașină mică … Nu!”, a clarificat Rossi în timpul unei runde de presă la 24 de ore de la Spa, weekendul trecut. Și asta în ciuda faptului că “Nordschleife, împreună cu Le Mans, a fost unul dintre primele mele obiective”, dezvăluie fostul star MotoGP.

Cu toate acestea, lipsa de timp este un motiv de înțeles: Rossi concurează în acest an atât în Campionatul Mondial de Anduranță (WEC), cât și în GT World Challenge Europe. De asemenea, el a luat parte la anumite runde ale Intercontinental GT Challenge (IGTC), inclusiv la cursa de 12 ore de la Bathurst.

Rossi

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Test Rossi în hipercarul BMW la sfârșitul anului 2024?

Prin urmare, este puțin probabil ca pilotul BMW să-și găsească drumul spre Iadul Verde, cel puțin în viitorul apropiat. Cu toate acestea, italianul nu vrea să excludă complet un start în Eifel. “Poate vom vedea asta în viitor, pentru că Nordschleife este o pistă grozavă pentru toată lumea”, recunoaște Rossi.

“Piloții adoră pista, iar eu am făcut în jur de 2.000 de tururi în simulator cu prietenii mei. Poate voi avea mai mult timp în viitor”. Înainte de asta, însă, Rossi plănuiește un test cu BMW M Hybrid V8, actualul hypercar al companiei din Munchen.

La testul pentru începători din WEC de anul trecut din Bahrain, de nouă ori campion mondial de motociclism a stat în Oreca 07 Gibson al WRT și a dobândit prima sa experiență pe prototip. Va avea loc testul BMW în acest an? “Cu siguranță este visul oricărui pilot să conducă hipercarul, dar nu știu dacă îl voi conduce vreodată.”

“Sper să testez hypercar-ul înainte de finalul sezonului, poate după ultima cursă din WEC”, a declarat Rossi în timpul celor 24 de ore de la Le Mans în urmă cu câteva săptămâni. “Dar cred că anul viitor voi conduce GT3. Deci, mai mult sau mai puțin același program”.

Rossi

  • Mai multe știri despre Campionatului FIA World Endurance Championship (WEC) găsiți AICI.
Sursa: GP24 Media
Photocredit: Getty Images
Sponsor: TricouMania

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 Media

Latest Posts

Don't Miss