More

  Latest Posts

  Yifei Ye de la Porsche își va apăra titlul European Le Mans Series

  Noul pilot Porsche Yifei Ye își va apăra titlul de European Le Mans Series cu echipa Cool Racing LMP2.

  Chinezul în vârstă de 21 de ani, Ye, care a fost numit pilot Porsche Motorsport Asia Pacific în noiembrie, se mută la Cool după ce a câștigat anul trecut titlul pentru WRT alături de Robert Kubica și Louis Deletraz. Ei vor împărtăși Oreca 07 al echipei elvețiene cu șeful echipei și fostul pilot de uzină Toyota, Nicolas Lapierre, și cu cel de argint Niklas Krutten, care a terminat pe locul al doilea în ELMS LMP3 cu echipa anul trecut.

  Scaunul ELMS pentru Ye face parte dintr-un program realizat împreună cu brațul asiatic al Porsche Motorsport, conceput pentru a-l pregăti pentru o potențială conducere în noul LMDh al producătorului german în 2023. Ye își începe cariera de pilot Porsche în Asian Le Mans Series, pe care a câștigat-o anul trecut cu G-Drive Racing, la bordul unui Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R, începând din acest weekend în Dubai. Cool a confirmat, de asemenea, că a depus o cerere pentru o înscriere la 24 de ore de Le Mans.

  Cool Racing Oreca

  Ye, care a testat pentru Cool la sfârșitul anului trecut, a declarat: „Cursele în LMP2 din nou în acest sezon vor ajuta la atingerea obiectivului meu de a concura în LMDh în 2023 și aștept cu nerăbdare să concurez din nou în această categorie. „După ce am câștigat campionatul anul trecut, cred că am experiența, viteza și consistența pentru a concura la vârf.

  „Cool Racing a arătat o performanță foarte promițătoare în a doua jumătate a sezonului trecut, iar pentru 2022 voi avea doi coechipieri rapizi în Nico și Niklas și este grozav să faci parte dintr-o linie atât de puternică.” Șeful Porsche Motorsport Asia Pacific, Alexandre Gibot, a adăugat: „Planul a fost întotdeauna ca Yifei să aibă un program divers în 2022, combinând ieșirile GT și LMP2. „Cool Racing a dovedit anul trecut că este o echipă grozavă și capabilă să lupte în față.

  Cu Yifei alăturându-se lui Nico și Niklas, formația de piloți este, de asemenea, foarte puternică și credem că au potențialul de a lupta pentru titlu.” Lapierre a explicat că echipa îl consideră pe Ye „ca fiind unul dintre cei mai buni dintre piloții actuali din LMP2”. „Avem o formație puternică și echipa a arătat un ritm promițător în sezonul trecut, așa că suntem pregătiți să luptăm pentru campionat anul acesta”, a spus el. Lista completă de înscrieri în ELMS 2022 va fi publicată luni.

  • Mai multe știri despre ELMS găsiți AICI!
  Sursa: Motorsport Network
  Photocredit: Motorsport Network

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Motorsport Network

  Latest Posts

  Don't Miss