Latest Posts

Yamashita ia pole position-ul cu Rookie Toyota pentru finala Fuji SUPER GT

Vizualizări: 28504

Pilotul Rookie Racing Toyota, Kenta Yamashita, a smuls pole position-ul pentru finala Fuji SUPER GT din acest weekend cu un nou record de tur, învingându-l pe liderul Honda, Naoki Yamamoto.

Yamashita își depășise deja propriul punct de referință din 2020 în antrenamentele libere, dar în primul segment al calificărilor, coechipierul lui Yamamoto la Kunimitsu, Tadasuke Makino, a coborât ștacheta și mai mult cu cel mai bun timp de 1m26.000s la bordul Honda NSX-GT numărul 1.

Yamamoto a fost atunci primul pilot care a trecut sub bariera de 1m26s în Q2 cu un 1m25.867s, care părea a fi suficient pentru pole până când Yamashita a tras un 1m25.764s în ultimele momente ale sesiunii pentru a lua pole în Toyota #14.

Punctul bonus reduce deficitul dintre Yamashita/Oshima și Yamamoto la 19 puncte, dar înseamnă că duoul Rookie Racing trebuie să câștige cursa, Yamamoto terminând pe locul 10 sau mai rău pentru a avea vreo șansă de a lua titlul.

Ryo Hirakawa a fost al treilea cel mai rapid la Toyota #37 TOM, urmat de alți doi piloți GR Supra.

Cei mai apropiați rivali ai lui Yamamoto în campionat, duo-ul ARTA Tomoki Nojiri și Nirei Fukuzumi, vor începe pe locul șase, Fukuzumi terminând cu 0,405s față de ritm în Q2.

Cu toate acestea, faptul că Yamamoto nu reușește să obțină punctul bonus pentru pole înseamnă că o victorie ar fi suficientă pentru titlu, chiar dacă Yamamoto este al doilea.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Yamashita ia pole position-ul cu Rookie Toyota pentru finala Fuji SUPER GT

Yuji Tachikawa (Cerumo Toyota) și unicul reprezentant Nissan Kohei Hirate (NDDP/B-Max) au completat ordinea într-o sesiune în care primii șapte au doborât recordul preexistent al turului.

Mașina Real Racing nr. 17 a lui Koudai Tsukakoshi și Bertrand Baguette, a fost eliminată în Q1, deoarece Tsukakoshi a reușit doar locul 10 în spatele Nissan NISMO nr. 23 al lui Tsugio Matsuda.

Subaru a făcut un pas mai aproape de primul titlu GT300, Hideki Yamauchi a luat patru pole-uri din opt curse anul acesta la volanul R&D Sport BRZ.

Atât Yamauchi, cât și cel mai apropiat rival al său din Q2, pilotul Saitama Toyopet Green Brave, Kohta Kawaai, au doborât recordul preexistent de GT300 la Fuji, Yamauchi ieșind în frunte cu un 1m34.395s.

Punctul bonus înseamnă că Yamauchi și Takuto Iguchi au acum șapte puncte în clasament, ceea ce înseamnă că un clasament în top doi în cursă ar fi suficient de bun pentru a asigura campionatul.

În spatele celor doi lideri, Hiroki Yoshimoto a făcut două Toyota GR Supra în primele trei la mașina LM Corsa pe locul trei, urmat de Takashi Kogure în cele mai bune dintre JLOC Lamborghini Huracan GT3 și Naoya Gamou în LEON Racing Mercedes-AMG GT3.

Concurentul din afara titlului, Max Racing, a fost cel mai lent dintre cele trei echipe GR Supra GT300, pe locul nouă, cu Yuui Tsutsumi la volan.

Doar două dintre cele cinci echipe care au avut vreo șansă de a lupta pentru titlu au ieșit din Q1, atât Kondo Racing Nissan, cât și ARTA Honda nereușind să iasă din grupele lor respective.

Yamashita ia pole position-ul cu Rookie Toyota pentru finala Fuji SUPER GT

Kiyoto Fujinami a fost lăsat pe partea greșită a cut-off-ului din Q1 Grupa B pe locul nouă, lăsându-l pe el și Joao Paulo de Oliveira pe locul 17 pe grilă, în timp ce duoul ARTA Shinichi Takagi și Ren Sato va începe pe locul 20.

Pentru perechea Gainer Nissan, Katsuyuki Hiranaka și Hironobu Yasuda, eșecul de a avansa din Q1 a marcat finalul oficial al provocării la titlu, deoarece aveau nevoie de punctul bonus oferit pentru pole.

Mai multe ştiri despre Campionatul de SUPER GT găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss