Latest Posts

Wright Motorsports dezvăluie piloţii pentru IMSA GTD 2022

Vizualizări: 36768

Jan Heylen și Ryan Hardwick vor fi piloții cu normă întreagă pentru primul Porsche 911 GT3R de la Wright Motorsports, susținut de Phorm, în campionatul IMSA WeatherTech SportsCar de anul viitor.

După retragerea lui Pat Long, proprietarul echipei, John Wright, și-a recrutat pilotul Michelin Pilot Challenge – și anterior, asul IMSA Michelin Endurance Cup – Heylen ca pilot cu normă întreagă IMSA GTD, alături de Hardwick. Acesta din urmă a ratat toate cursele WTSC, cu excepția uneia, sezonul trecut, după o manevrare grea la Daytona, dar a concurat alături de Heylen pentru o mare parte din sezonul de succes al echipei Pilot Challenge.

Perechii câștigătoare a campionatului i se va alătura în cele patru runde de anduranță Zacharie Robichon, care a câștigat anul acesta titlul IMSA GTD la Porsche Pfaff Motorsports.

„Deși sezonul 2021 tocmai s-a încheiat cu câteva săptămâni în urmă, suntem deja în modul complet de pregătire pentru 2022”, a spus Wright. „Sunt încântat să pot anunța că programul nostru revine cu același sprijin pe care îl avem din partea partenerilor noștri Phorm, Una Vida Tequila și Mountain Motorsports, cu Ryan și Jan ca piloţi.

„Ryan Hardwick este o parte importantă a succesului echipei noastre în acest an și sunt încântat că vom continua pe asta în 2022, cu el revenind la curse în GTD, pentru al treilea an cu Wright Motorsports. Consecvența în excelență și execuție a fost punctul central al programului nostru de mulți ani și sunt încântat să-l am pe Ryan și partenerii noștri înapoi pentru un al treilea sezon împreună.”

Hardwick, care cu Long a terminat pe locul al doilea în campionatul piloților GTD 2020, a declarat: „Sezonul 2021 nu a decurs așa cum am planificat pentru mine personal. După un eșec major la Daytona pentru a începe anul, mi-am pus toată atenția asupra programului nostru Michelin Pilot Challenge GS și, împreună cu colegul meu de echipă Jan Heylen, ne-am îndeplinit obiectivul de a câștiga campionatele de echipe și piloţi din acea serie.

Wright Motorsports dezvăluie piloţii pentru IMSA GTD 2022

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Acum, pentru 2022, îmi direcționez toată energia și mă concentrez înapoi pe programul nostru principal GTD. Sunt foarte entuziasmat să împart mașina numărul 16 din nou anul acesta cu Jan Heylen, care mi-a fost alături de când am condus prima dată un Porsche GT3 R la Encore din Sebring, în 2019.

„De asemenea, sunt încântat să îi urez bun venit lui Zach Robichon în echipa noastră anul acesta! Zach este un concurent înverșunat, precum și campionul în curs de clasă GTD. El va fi un plus puternic la formația noastră și, fără îndoială, va ajuta la apărarea titlului de campion al echipei noastre Michelin Endurance Cup. Abia aștept să mă întorc la Daytona în ianuarie. Am niște treburi neterminate de rezolvat la acea pistă și aștept cu nerăbdare provocarea.”

Heylen a spus: „Sunt foarte încântat și știu că acest lucru este valabil pentru întreaga echipă, pentru a continua această relație cu Ryan și Phorm. Venim dintr-un sezon puternic în GT4 cu Ryan ca şi coechipier, pentru a reveni acum la un sezon complet cu Ryan în GTD.

„Ryan este tipul care face ca toate acestea să se întâmple, așa că sunt recunoscător pentru această oportunitate. Acesta va fi al optulea an al meu cu Wright Motorsport și înseamnă foarte mult să fac parte din această echipă, în special cu sprijinul lui John Wright și Bobby Vigilone.

„Patrick Long a contribuit la asta, prezentându-mă lui Wright și Ryan, așa că sunt foarte recunoscător. Sunt încântat să încep anul cu una dintre cursele mele preferate la Daytona. Avem niște treburi neterminate acolo, cu câteva podiumuri, dar nu încă treapta de sus. Aștept cu nerăbdare să mă întorc și să ies cu un rezultat bun.”

Robichon a adăugat: „Ryan și Jan vor fi concurenți duri pentru toată lumea în campionatul general GTD și voi face tot ce pot pentru a-i ajuta să-și atingă obiectivele în clasamentul general. Am petrecut câțiva ani concurând împotriva acestei echipe și știu cât de puternici sunt ei, oportunitatea pentru mine de a mă alătura acestei formații este una pe care nu o consider de la sine înțeles și sezonul nu poate veni destul de curând!”

Mai multe ştiri despre IMSA găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss