Acasă Endurance WEC urmărește reducerea bugetelor cu noile reglementări „hyper car”privind Campionatul mondial de Anduranță

WEC urmărește reducerea bugetelor cu noile reglementări „hyper car”privind Campionatul mondial de Anduranță

0
WEC urmărește reducerea bugetelor cu noile reglementări „hyper car”privind Campionatul mondial de Anduranță

Campionatul Mondial de Anduranță intenționează să introducă noi reglementări bazate pe hiper-automobile rutiere în 2020, a anunțat FIA.

Zborul de sus al cursei de anduranță încearcă să aducă costurile în jos și atrage producătorii înapoi la serie. Porsche și Audi au părăsit campionatul în ultimele două sezoane, lăsând Toyota singurul producător de mașini reprezentat în clasa LMP1 de top.

FIA a anunțat, joi, că a stabilit un buget țintă în jurul unui sfert din nivelul actual al LMP1, care este aproximativ egal cu cel petrecut de echipele de frunte ale F1. Aceasta va permite „libertatea de design pentru branduri bazate pe un concept” hipercar „, a adaugat acesta.

Președintele FIA, Jean Todt, a declarat luna trecută că clasa de vârf a WEC, care ar putea renunța la titlul său „LMP1”, ar trebui să aibă cel puțin trei producători și, în mod ideal, mai mulți.

„Nu este nebun să ne gândim dacă facem o treabă bună și luând în considerare ceea ce trebuie luat în considerare, aș putea prevedea fără a fi prea optimist de la cinci la șapte producători”, a spus el.

De asemenea, WMSC (World Motor Sport Council) a aprobat un plan de creștere a participării la WEC de către conducătorii auto. Într-o altă schimbare pentru 2019, lungimea rundei Sebring a fost tăiată de la 1.500 mile până la 1.000.


Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.