GP24 Media

LATEST POSTS

Walter Lechner: 1949-2020

Vizualizări: 35223

Pilot. Mentor. Administrator de echipă. Organizator de campionat. Walter Lechner Sr. a decedat la vârsta de 71 de ani.

Recordul lui Lechner arată că a avut un pedigree impresionant ca pilot de curse, de două ori starter la Le Mans în era Group C, un concurent de succes, câștigător de campionat de mulți ani în cursele Interserie și, mult mai mult, va fi cel mai bine amintit ca una dintre principalele forțe din spatele cursei moderne marca Porsche.

De la înființarea propriei sale echipe la sfârșitul anilor ’70, inițial printr-o școală de pilotaj, care supraveghea potențialul unui număr de talente emergente – inclusiv Stefan Bellof și, notoriul, actualul director al echipei Mercedes AMG F1, Toto Woolf pe care Lechner l-a sfătuit „ Du-te și fă ceva util în schimb, ești prea lent pentru F1! ” , Lechner și-a construit o reputație într-o comunitate greu de impresionat.

De la proprietar de echipă de curse la organizator de campionat, Lechner Racing a fost forța din spatele Porsche GT3 Cup Challenge Middle East, operând ca deținător de licență Porsche de la începutul său în 2009/10 și până în prezent.

În calitate de proprietar al unei echipe, a existat o istorie neîntreruptă și extrem de reușită în Porsche Supercup, 11 titluri de echipe, inclusiv un al șaptelea titlu consecutiv în acest an și șapte Drivers Championships, cu Rene Rast și Michael Ammermuller care au luat trei, plus un titlu pentru Sven Müller

A fost și o lungă istorie de implicare în Carrera Cup Deutschland, din nou cu mai multe titluri de echipe și de piloți, și un program inaugural cu Carrera Cup France a văzut titlul luat anul acesta de echipa cu Jaxon Evans.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Jaxon Evans: „Fără cuvinte .. Mă întristează incredibil să aflu astăzi despre decesul lui Walter Lechner Snr… . Am cel  mai mare respect pentru el și moștenirea sa – voi prețui pentru totdeauna amintirile pe care le-am împărtășit și voi fi mândru de ceea ce am realizat ca echipă. Mulțumesc pentru tot Walter. ”

Julien Andlauer: „Sunt devastat în această dimineață să văd că ne-ai părăsit Walter. Am învățat atât de multe mulțumită ție, atât ca pilot, dar și ca om, am făcut cel mai important pas în călătoria mea datorită ție și întregii familii Lechner Racing și sunt mai mult decât fericit că am fost în această familie . ”

Dan Cammish: „M-a întristat să aud despre decesul lui Walter Lechner. Un om și un șef de echipă atât de uimitor. A fost o adevărată plăcere să te cunosc. Îți mulțumesc pentru sprijinul și cuvintele înțelepte când au fost cele mai necesare. Multe amintiri, dar pentru mine nici una mai mare decât Monaco 1-2-3! ”

Nick Yelloly: Odihnește-te în pace! A fost o plăcere să concurez împotriva ta – o ținută atât de grozavă pe care ai pus-o împreună, ți se va duce dorul în padoc. ”

Sursa: dailysportscar.com
Photocredit: dailysportscar.com
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES