More

  Latest Posts

  Diriyah ePrix – Nyck de Vries obține prima victorie din 2021

   

  După dominația totală din sesiunea de calificări desfășurată mai devreme astăzi, dar și din antrenamentele libere de ieri și astăzi, Nyck de Vries părea marele favorit la victoria în primul ePrix al sezonului, la Ad Diriyah, în Arabia Saudită.

  Startul s-a dat pe nocturnă, iar acesta a fost amanetat, așa cum era așteptat de Nyck de Vries. Olandezul a controlat cu o maturitate debordantă un pluton foarte dornic de competiție. O primă depășire în fruntea cursei a venit după duelul electrizant între Rene Rast și Pascal Wehrlein, germanul fiind nevoit să cedeze poziția secundă.

  Au urmat câteva minute în care o aparentă acalmie s-a instaurat pe străzile din Ad Diriyah. Liniștea a durat însă foarte puțin, căci, Sam Bird și Alex Lynn s-au acroșat. Ambii au ieșit din calculul pentru un rezultat bun. În urma incidentului, a fost necesară apariția safety car-ului.

  Totodată, Edoardo Mortara a făcut o depășire dublă asupra lui Pascal Wehrlein și Mitch Evans. În acest moment, experimentatul pilot elvețian era pe podium. Cu mai puțin de un sfert de oră rămas până la finalul ePrix-ului inaugural, Maximilian Gunther are un moment de neatenție și izbește în plin peretele de protecție.

  Germanul a fost nevoit să abandoneze, iar safety car-ul și-a făcut din nou apariția pe circuit. După câteva minute de pauză, cursa s-a reluat, iar până la final nu prea au mai fost momente tensionate și nici modificări prea substanțiale în clasamentul cursei.

  Astfel, după o evoluție ca la carte, Nyck de Vries și-a trecut în conturile sale prima victorie în Formula E și a debutat în noul sezon cu dreptul. Edoardo Mortara și Mitch Evans au completat podiumul de premiere, în timp ce, Rene Rast, cu toate eforturile din debutul cursei, a fost nevoit să se claseze pe locul al patrulea.

  Top cinciul cursei inaugurale din sezonul 2020-2021 a fost completat de Pascal Wehrlein. În spatele său, Ollie Rowland, Alexander Sims, Stoffel Vandoorne, Lucas di Grassi și Oliver Turvey au fost ceilalți piloți clasați în zona punctelor. De altfel, Stoffel Vandoorne, în cursa sa extraordinară de recuperare a stabilit cel mai rapid cel mai rapid tur al cursei.

  Marea dezamăgire a cursei a fost prestația dezolanta a lui Antonio Felix da Costa. Campionul en titre a încheiat abia pe 11, departe de pretențiile sale. În spatele său, topul primilor 15 a fost completat, în ordine, de Jake Dennis, Sebastien Buemi, Norman Nato și Jean Eric Vergne.

  Ceilalți piloți clasați în cursa de astăzi au fost Andre Lotterer, Robin Frijns, Tom Blomqvist, Nick Cassidy, Sergio Sette Camara și Nico Muller. Cei trei piloți care au abandonat au fost Maximilian Gunther, Sam Bird și Alex Lynn.

  Având în vedere că acesta a fost primul ePrix din noul sezon, clasamentul din această seară este identic cu clasamentul general. Astfel, Nyck de Vries conduce la general, cu cele 25 de puncte aferente victoriei, fiind urmat de Edoardo Mortara și Mitch Evans, cu 18 puncte, respectiv 15.

  Următoarea întâlnire cu piloții Formulei E va avea loc mâine, 27 februarie, cu prilejul celui de-al doilea ePrix al sezonului, organizat pe același circuit stradal din Al Diriyah.

  Sursa: GP24, Paul Athes

  Photocredit: Mercedes EQ Formula E


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss