Latest Posts

W-Series va deschide noi drumuri în opt weekenduri de Formula 1 în 2022

Vizualizări: 12864

Mai sunt 99 de zile până la începerea sezonului trei al W-Series în Miami, SUA.

W-Series, campionatul internațional de curse de monoposturi pentru piloți de sex feminin, anunță astăzi continuarea parteneriatului cu Formula 1 și cele opt weekenduri de Mare Premiu la care va concura în 2022, inclusiv prima etapă din istorie a seriei în Asia.

W-Series va vizita cinci locații noi pe parcursul celui de-al treilea sezon, care va include o etapă pe circuitul Suzuka, în cadrul weekendului Marelui Premiu al Japoniei din octombrie. Sezonul va începe peste 100 de zile, în sprijinul Marelui Premiu inaugural de F1 de la Miami, care va avea loc în luna mai, pe noul complex Hard Rock Stadium din Miami Gardens, Florida, SUA.

Pe lângă cursele organizate pentru prima dată în Miami, Spania, Franța, Japonia și Mexic, W-Series se va întoarce anul viitor la Silverstone, Hungaroring și Circuit of the Americas, după ce a susținut cu succes Marele Premiu al Marii Britanii, al Ungariei și, respectiv, al Statelor Unite în sezonul doi.

W-Series

Calendarul de curse W-Series din 2022 va consta în curse de susținere a Formulei 1 în următoarele weekenduri de Grand Prix:

  • 6-8 mai Miami, SUA
  • 20-22 mai Barcelona, Spania
  • 1-3 iulie Silverstone, Marea Britanie
  • 22-24 iulie Le Castellet, Franța
  • 29-31 iulie Budapesta, Ungaria
  • 7-9 octombrie Suzuka, Japonia
  • 21-23 octombrie Austin, SUA*
  • 28-30 octombrie Mexico City, Mexic

*Sub rezerva unui contract
Programul și orarul sesiunilor pentru fiecare rundă vor fi anunțate în timp util.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

W-Series

Catherine Bond Muir (CEO, W-Series) a declarat:

„Expansiunea W-Series continuă cu anunțul calendarului nostru de curse din 2022, care ne va permite să vizităm mai multe circuite și țări într-un singur sezon decât oricând înainte. Anul trecut, am început un parteneriat de referință cu Formula 1, iar grila noastră talentată de doamne si domnișoare pilot de curse a demonstrat că locul lor este pe cea mai mare scenă a automobilismului sportiv”.

„Îndemânarea și determinarea lor au captivat publicul din întreaga lume, culminând cu un final de sezon palpitant la Austin, Texas, SUA, unde o mulțime record de 400.000 de persoane a asistat la weekendul de curse și a văzut-o pe Jamie Chadwick apărându-și cu succes titlul din W-Series”.

„Sunt încântat că ne vom întoarce la Circuit of the Americas, Silverstone și Ungaria în 2022 și sunt încântat să duc W-Series la Miami, Spania, Franța, Mexic și Japonia pentru prima dată – aceasta din urmă reprezentând o altă realizare de referință pentru W-Series, pe măsură ce ne facem debutul în Asia. Întotdeauna ne-am declarat intenția de a face din serie o mișcare cu adevărat globală, iar acest calendar este următorul pas pentru a realiza acest lucru”.

„Runda noastră de final de sezon de la Autódromo Hermanos Rodríguez promite să fie un weekend foarte special și abia aștept să îl văd pe campionul W-Series 2022 încoronat pe emblematicul stadion Foro Sol. Știu că piloții noștri se vor ridica din nou la înălțimea evenimentului în sezonul următor și aș dori să mulțumesc Formulei 1 pentru sprijinul și angajamentul lor continuu de a crea mai multe oportunități pentru fete și femei în cele mai înalte categorii ale sportului nostru”.

W-Series

Ross Brawn (Managing Director – Motorsports, Formula 1) a declarat:

„Suntem mândri să anunțăm că W-Series va continua să ni se alăture la opt curse de Formula 1 în 2022. A fost incredibil să asistăm la progresul campionatului, pe măsură ce continuăm să susținem diversitatea în sporturile cu motor, și este interesant să vedem că seria va vizita cinci noi locații anul viitor, inclusiv debutul în Asia. Credem că este extrem de important să oferim tuturor oportunitatea de a ajunge la cele mai înalte niveluri ale sportului nostru, iar parteneriatul nostru cu W-Series continuă să demonstreze hotărârea noastră de a construi o mai mare diversitate în întreaga Formula 1”.

W-Series

Despre W-Series:

W-Series este un campionat de curse auto cu înscriere gratuită, care oferă șanse egale pentru femei și elimină barierele financiare care le-au împiedicat în mod istoric să avanseze spre nivelurile superioare ale sporturilor cu motor.

Toate mașinile din W-Series și echipamentele aferente au aceleași specificații și sunt gestionate de către serie, asigurându-se că cursele și campionatele noastre sunt câștigate de cei mai talentați piloți, mai degrabă decât de cei cu cei mai bogați finanțatori sau cu cele mai rapide mașini. W Series a fost al doilea cel mai urmărit sport feminin din Marea Britanie, după fotbal, în timpul sezonului nostru inaugural din 2019, iar de atunci seria a creat cel mai mare număr de femei pilot profesionist de curse din toate timpurile.

W-Series își propune să creeze o cale de acces pentru femeile pilot de curse, încurajând mai multe fete să intre în kartingul pentru juniori și mai mulți sponsori să susțină femeile pilot de curse pe măsură ce avansează în eșaloanele superioare ale sporturilor cu motor. Cu cât mai multe modele feminine de profil înalt pot fi create, cu atât mai mult W-Series crede că le va inspira pe fetele tinere să meargă în karting – dacă poți vedea, poți fi.

Mai multe știri despre Campionatului W-Series găsiți AICI

Sursa: W-Series
Photocredit: W-Series / Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

W-Series

Latest Posts

Don't Miss