Latest Posts

Victoria de la Kyalami asigură titlul Intercontinental GT Challenge pentru Farfus și Catsburg

Vizualizări: 26846

Pilotii BMW Augusto Farfus și Nicky Catsburg au cucerit titlul Intercontinental GT Challenge cu victoria în finala seriei de la Kyalami, împreună cu Sheldon van der Linde.

BMW-ul lor Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 a ajuns în vârf într-un punct culminant confuz al Kyalami 9 Hours, terminând în spatele mașinii de siguranță, după o perioadă prelungită de rulare sub un steag galben, în condiții de umezeală.

Punctele pentru victoria din Africa de Sud de sâmbătă au fost suficiente pentru a-i propulsa pe Farfus și Castburg în fruntea campionatului. Au sigilat titlul cu cinci puncte distanță de Patrick Pilet, Matt Campbell și Mathieu Jaminet, care au fost pe locul al treilea la sfârșitul celor nouă ore în GPX Racing Porsche 911 GT3-R.

Porsche a câștigat cu ușurință coroana producătorului de la BMW, datorită poziției a treia GPX și a șaptea pentru intrarea Dinamic Motorsport a lui Laurens Vanthoor, Earl Bamber și Kevin Estre.

Catsburg a trecut la conducere în ultima oră, în condițiile FCY, când pilotului WRT Audi, Frederic Vervisch, i s-a spus să îi cedeze poziția lui BMW. Belgianul Vervisch l-a depășit pe Catsburg ieșind din pit și i s-a spus de către controlul cursei să renunțe la conducere. Catsburg a spus: „Nu ne așteptam la asta înainte de ultimele două ore de cursă. Chiar nu aveam ritmul și aveam nevoie de ceva nebunesc să se întâmple. Felicitări echipei: au făcut toate alegerile potrivite”.

Victoria de la Kyalami asigură titlul Intercontinental GT Challenge pentru Farfus și Catsburg

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Catsburg s-a clasat pe locul al doilea, când Honda NSX GT3 a făcut ultimul pitstop după ce mașina de siguranță virtuală a fost inițiată, urmând o scurtă perioadă de rulare sub steag verde.

Echipa Honda, rulată de JAS, l-a înlocuit pe Bertrand Baguette cu Mario Farnbacher în timpul opririi, în timp ce Catsburg a făcut pitstop de resetare cu 65 de minute rămase pe ceas, după ce a preluat mașina de la van der Linde, iar ploaia a venit cu o oră și jumătate înainte de final.

Top șase au fost completat de al doilea BMW Walkenhorst, condus de Martin Tomczyk, Nick Yelloly și David Pittard. Piloții dinamici Vanthoor și Bamber, care au condus punctajul IGTC în Kyalami, și-au pierdut șansa de a obține titlul când 911 GT3-R au avut nevoie de un nou splitter în a șasea oră. Jules Gounon, Maxime Soulet și Jordan Pepper au căutat titlul în K-PAX Bentley Continental GT3 în primele etape ale cursei. Mașina a ajuns pe locul doi, sub Honda, până când defecțiunea motorului a scos-o afară devreme, în a treia oră.

Victoria de la Kyalami asigură titlul Intercontinental GT Challenge pentru Farfus și Catsburg

Sursa: Autosport.com
Photocredit: Autosport.com
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Autosport.com

Latest Posts

Don't Miss