More

  Latest Posts

  Vandoorne se alătură formației Meyer Shank pentru Sebring 12 Hours

  Echipa Meyer Shank Racing, câștigătoare a Rolex 24 Hours, a anunțat că fostul pilot de Formula 1 Stoffel Vandoorne se va alătura echipei pentru Sebring 12 Hours de luna viitoare.

  A doua rundă a campionatului IMSA WeatherTech SportsCar are loc în același weekend cu cea de-a doua rundă a IndyCar la Texas Motor Speedway. Deși s-a sperat că unii piloți IndyCar vor „face dubla” și vor putea participa în IMSA, de fapt niciunul nu va face acest lucru. Sesiunea de calificare a IndyCar pentru Texas are loc sâmbătă, 19 martie, în aceeași zi cu cele 12 ore, astfel încât orice pilot care a ratat sesiunea ar fi obligat să înceapă cursa de duminică din spate.

  Prin urmare, Meyer Shank a trebuit să găsească o alternativă la Helio Castroneves, care trebuia să concureze în IMSA inițial, pentru a concura cu numărul 60 MSR Acura ARX-05 alături de piloții cu normă întreagă Tom Blomqvist și Oliver Jarvis. Această oportunitate a mers pe calea lui Vandoorne, pentru care acesta va fi un prim început în IMSA. Vandoorne, care a terminat anul trecut pe locul secund în campionatul WEC LMP2 alături de Blomqvist la JOTA, a spus că este „foarte încântat” să-și facă debutul în IMSA „cursele din America sunt foarte apropiate”.

  Stoffel Vandoorne

  El a continuat: „Mă simt norocos că mă alătur echipei care tocmai a câștigat cursa de 24 de ore de la Daytona, așa că va fi o experiență cu adevărat grozavă. Îl cunosc pe colegul meu de echipă Tom deja din cursele de anul trecut din WEC și pe Olly îl cunosc și din cursele de anduranță, dar va fi prima dată când fac echipă cu ei. „Aștept cu nerăbdare weekendul și sper să putem aduce acasă un rezultat bun pentru echipă.” Coproprietarul echipei Mike Shank a comentat: „Stoffel ne-a impresionat la un test săptămâna trecută și va fi o mare adăugare la echipă pentru Sebring.

  Intenția noastră inițială a fost să-l avem pe Helio să concureze atât la evenimentele IMSA, cât și la IndyCar în acel weekend, dar din punct de vedere logistic a devenit puțin dificil. „Tom a spus lucruri grozave despre Stoffel din timpul pe care l-au petrecut împreună în WEC anul trecut, cred că avem o altă formație puternică care se îndreaptă spre weekend-ul cursei.”

  • Mai multe știri despre Campionatul IMSA găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss