GP24 Media

LATEST POSTS

Van der Zande reflectă asupra pierderii dureroase de la Daytona 24h

Vizualizări: 23037

Renger van der Zande spune că Chip Ganassi Racing a meritat mai mult decât locul cinci la Daytona 24h, după ce o pană în minutele de închidere a spulberat speranțele la victorie.

Pilotul olandez, care a câștigat ultimele două ediții, într-un Cadillac de la Wayne Taylor Racing, a pus presiune pe Acura WTR, pentru a obține conducerea în tururile finale ale cursei din acest weekend, când a suferit o pană dreapta-spate.

Acest lucru a venit pe lângă alte nenorociri pentru Ganassi Cadillac DPi-V.R, la întoarcerea legendarei echipe la curse sportscar, alături de van der Zande și Kevin Magnussen, și „al treilea om” de rezistență, Scott Dixon.

De șase ori campionul IndyCar a suferit, de asemenea, o pană spate dreaptă în ultimele trei ore, dar a luptat fără încetare pentru a ajunge în top trei, când i-a predat conducerea lui van der Zande, care a continuat munca grea a lui Dixon, pentru a ajunge în urma – și pentru scurt timp chiar alături de – mașina lider, condusă de Filipe Albuquerque.

Cu toate acestea, cu opt minute înainte de final, Cadillac-ul s-a ales cu o pană pe spate dreapta, iar van der Zande a trebuit să conducă încet către boxe, reintrând apoi în cursă, numai pentru a termina pe locul cinci.

„Sunt foarte mândru de această echipă Chip Ganassi Racing”, a spus ulterior pilotul îndurerat. „Ce au putut face în numai o lună este incredibil. Sunt atât de profesioniști și este minunat să lucrezi cu ei. Simt că nu merităm acest lucru. Am oferit o încercare excelentă ca echipă, fiind pentru prima dată împreună. Am condus de la a șaptea poziție și am ajuns până la lider și apoi a apărut pana.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Van der Zande reflectă asupra pierderii dureroase de la Daytona 24h

“Nu a funcționat prea bine. Vom merge mai departe la următorul.”

Albuquerque a câștigat în Acura ARX-05, marcând prima înfrângere pentru Cadillac DPi-V.R în cursă, de când a debutat în 2017.

Cadillac-ul #48 de la Ally Action Express Racing, al piloților Jimmie Johnson, Simon Pagenaud, Mike Rockenfeller și Kamui Kobayashi a terminat pe locul doi, după ce pilotul japonez, care împărțise cele două victorii anterioare WTR cu van der Zande, a depășit Mazda lui Harry Tincknell în ultimele cinci minute.

„A fost o performanță absolut uimitoare a tuturor celor de la Action Express Racing”, a declarat Pagenaud, campion la IndyCar 2016. “Cadillac-ul a fost un vis pe toată durata cursei. Am terminat cu 4,7 secunde în spatele echipei Wayne Taylor. Felicitări lor! A fost o explozie în acest weekend. Mi-a plăcut foarte mult – parteneriatul cu Ally, cu Jimmie, cu bunul meu prieten Mike Rockenfeller, și cred că și Kamui va deveni un bun prieten. Am avut un weekend minunat. Trebuie să ne întoarcem și să-l câștigăm”.

Sursa: IMSA WeatherTech Sportscar Championship
Photocredit: IMSA WeatherTech Sportscar Championship
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES