GP24 Media

LATEST POSTS

Valentino Rossi a ieșit din Gulf 12 Hours din cauza contactului cu COVID-19

Rossi
Vizualizări: 19620

Legenda MotoGP, Valentino Rossi, va pierde cursa de anduranță Gulf 12 Hours de luna aceasta, din cauza contactului apropiat cu cineva care a fost testat pozitiv pentru COVID-19.

Rossi era programat să-și facă apariția obișnuită la Gulf 12 Hours la Abu Dhabi cu echipa Kessel Racing pe un Ferrari 488 GT3.

Câștigător de clasă la evenimentele anterioare, Rossi trebuia să împartă o mașină cu prietenul apropiat Alessio Salucci și cu fratele vitreg și actualul pilot de MotoGP, Luca Marini.

Cu toate acestea, Kessel Racing a anunțat că Rossi a fost identificat ca fiind un contact apropiat cu cineva care a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și este acum în autoizolare.

Ca urmare, Rossi va lipsi de la cursa din acest weekend, care urmează să înceapă cu primele antrenamente de joi.

Salucci și Marini vor concura în continuare, fostul pilot GP3 ​​și obișnuit al GT David Fumanelli luându-i locul lui Rossi.

O scurtă declarație a Kessel Racing spunea: „Valentino nu va participa la Gulf 12 Hours, programată sâmbătă, 8 ianuarie.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Multiplul Campion Mondial a avut contact cu o persoană pozitivă cu COVID-19, așa că este în carantină.

Luca Marini și Alessio Salucci sunt încă confirmați și vor concura la Abu Dhabi împreună cu David Fumanelli pe Ferrari 488 GT3 #46.”

Gulf 12 Hours din acest an trebuia să acționeze ca un prolog pentru o campanie mai largă în cursele GT în 2022 pentru Rossi, care s-a retras din MotoGP la sfârșitul sezonului trecut.

Rossi a testat recent un Audi R8 pentru echipa WRT din Campionatul Mondial de Anduranță, deși încă nu își stabilește planurile de curse de mașini pentru acest an.

De-a lungul anilor, Valentino a testat mașinile de Formula 1, a disputat evenimente din Campionatul Mondial de Raliuri pe lângă ieșirile sale unice de anduranță GT, cu italianul dornic să concureze într-o zi la 24 de ore de Le Mans.

Valentino a avut anterior COVID-19, luând virusul în octombrie 2020 și forțându-l să rateze cursele din Aragon în acel an.

În 2022, echipa VR46 a lui Rossi va trece în MotoGP cu Marini și debutantul Marco Bezzecchi pe Ducati, echipa confirmând recent că firma financiară italiană Mooney îi va fi sponsorul principal, punând capăt unei discuţii de luni de zile în care a fost implicat gigantul petrolier saudit Aramco.

Mai multe ştiri despre cursele de anduranţă găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES