More

  Latest Posts

  Toyota explică logica din spatele mutării surpriză a lui Sekiguchi la SARD

  Toyota a explicat de ce a optat să-l mute pe Yuhi Sekiguchi de la TOM’S la SARD pentru sezonul SUPER GT din 2022.

  La puțin peste o săptămână după ce Sekiguchi și coechipierul său din TOM’S, Sho Tsuboi, au furat titlul SUPER GT la Fuji Speedway, Toyota și-a dezvăluit decizia surprinzătoare de a împărți duoul câștigător de campionat atunci când și-a anunțat formațiile din 2022 într-o prezentare specială la Tokyo.

  Coechipierul lui Tsuboi în ceea ce probabil va deveni numărul 1 TOM’S GR Supra anul viitor va fi începătorul GT500 Giuliano Alesi, în timp ce Sekiguchi i se va alătura lui Yuichi Nakayama la SARD în locul lui Heikki Kovalainen, care și-a anunțat ieșirea din serie.

  În timp ce TOM’S este bine stabilită ca echipă principală a Toyota GT500, SARD s-a chinuit să-și găsească forma de la singura câștigare a titlului în 2016 cu Kovalainen și Kohei Hirate.

  Dar președintele Toyota, Akio Toyoda, este convins că prezența lui Sekiguchi la echipă îi va spori averea, deoarece caută mai mult echilibru în echipa GR Supra de șase mașini.

  „Dacă mă întrebați pe mine, el este cineva pe care îl puteți încredința să câștige”, a spus Toyoda de Sekiguchi. „Cred că ar fi grozav pentru sponsori și fani să creeze un mediu în care nu este neobișnuit ca vreo echipă să câștige în cadrul garajului Toyota.

  „Motto-ul lui este „Ia-ți propria cale”. În mod normal, ar mai rămâne un an la echipă după ce a câștigat titlul, dar cred că acest transfer se potrivește cu filozofia lui.

  „El este concentrat să aducă următoarea generație de piloţi și cred că prin transferarea echipelor putem folosi cu adevărat toate lucrurile pe care le știe.”

  Sekiguchi face parte din garajul Toyota GT500 din 2014 și s-a alăturat pentru prima dată TOM’S în 2018 alături de Kazuki Nakajima la bordul mașinii #36 a echipei.

  El a fost asociat cu Sacha Fenestraz anul trecut, înainte ca Tsuboi să preia partenerul său pentru 2021, după mutarea lui Fenestraz la mașina soră #37 TOM’S.

  Sekiguchi a spus că este bucuros să-și pună capăt asocierii cu TOM’S pentru a consolida formația la SARD, care este condusă de fostul său coechipier Juichi Wakisaka.

  „Toyota mi-a spus că vor să ridice nivelul întregului garaj și mi-au cerut ajutorul”, a spus Sekiguchi.

  „Când nu am avut un contract în 2013 [după ce am fost abandonat de Nissan], am fost primit de Toyota, am simțit că vreau să contribui cu tot ce pot la Toyota, așa că am convenit asupra transferului.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul de SUPER GT găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss