Latest Posts

Tojo, inginer la TOM’S, se mută la Rookie Racing

Vizualizări: 34290

Tsutomu Tojo, inginer la TOM’S timp de multă vreme, a anunțat că se va muta la echipa Toyota Rookie Racing pentru sezonul 2022.

Tojo a fost un pilon de bază al configurației de inginerie TOM’S timp de mulți ani, ajutând echipa să reușească în campionat atât în SUPER GT, cât și în Super Formula.

El a proiectat TOM’S Lexus SC430, care a câștigat titlul, condus de Andre Lotterer și Juichi Wakisaka, pentru gloria campionatului GT500 în 2006 și 2009, și a rămas responsabil de intrarea pe locul 36 a echipei până la sfârșitul sezonului 2019.

În 2020, s-a mutat într-o poziție de director tehnic, supervizând operațiunea TOM’S cu două mașini și jucând un rol în victoria dramatică a titlului mașinii numărul 36 din acest an.

Tojo a fost, de asemenea, inginerul lui Lotterer în Super Formula timp de mulți ani, ajutându-l pe german să obțină titlul în 2011, iar mai recent a lucrat cu James Rossiter în 2018 și Kazuki Nakajima în 2019.

Tojo, inginer la TOM'S, se mută la Rookie Racing

În timpul testului de la Suzuka de Super Formula din această lună, Tojo a fost văzut în boxa Rookie Racing lucrând cu Kazuya Oshima și Nakajima, care au făcut o singură ieșire pentru echipă după ce și-au anunțat retragerea ca piloţi de curse.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Tojo a confirmat mișcarea pe blogul său personal marți, ceea ce înseamnă că va lucra cu Oshima în Super Formula anul viitor și atât cu Oshima, cât și cu Kenta Yamashita în SUPER GT.

Cu toate acestea, nu este clar cum se va integra exact în structura Rookie Racing și dacă îl va înlocui pe actualul Kazuya Abe ca inginer de curse al mașinii numărul 14.

Rookie Racing va intra în al doilea an ca o operațiune complet independentă sezonul viitor, despărțindu-se de Cerumo/Inging la sfârșitul campaniei 2020.

În timp ce echipa a câștigat runda de deschidere a SUPER GT la Okayama și a terminat pe locul patru în clasament cu Oshima și Yamashita în Super Formula, singurul pilot al echipei, Oshima, a reușit să reușească doar pe locul 19 la puncte, cu cel mai bun rezultat fiind locul opt la Autopolis.

Mai multe ştiri despre Campionatul de Super GT găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss