Latest Posts

Thomas Preining se impune în cursa de casă

Vizualizări: 17010

Cea de-a treia etapă din calendarul competițional al Supercupei Porsche s-a derulat în Austria pe Red Bull Ring și putem afirma fără nicio remușcare că am avut parte de una dintre cele mai palpitante curse din ultima perioadă, cu siguranță cea mai bună de anul acesta.

Din pole position a plecat juniorul Porsche Thomas Preining care țintea un rezultat mare în cursa de casă, rezultat pe care la și obținut după un duel fabulos cu alt tânăr de mare perspectivă, nimeni altul decât proaspătul câștigător de la Le Mans la GTE-Am, Julien Andlauer.

Faptul că a plecat din pole nu a constituit un avantaj pentru Preining întrucât primul viraj este pe partea dreaptă lucru de care a și profitat Andlauer plecat de pe doi și preluând șefia cursei după virajul respectiv. Pe trei se instala colegul acestuia de la martinet by ALMERAS, Florian Latorre.Thomas Preining se impune în cursa de casă

În spate o ieșire în decor chiar din primul tur a adus mașina de siguranță pe circuit, din fericire nu a fost vorba de nimic major iar cursa s-a reluat în cel mai scurt timp posibil. Pentru podium bătălia s-a dat în cinci, cu cei trei menționați mai sus plus Dylan Pereira care avea să semneze cel mai rapid tur al cursei și Nick Yelloly foarte aproape.

În realitate însă, bătălia pentru victorie s-a dat între Andlauer și Preining, austriacul adjudecându-și laurii în urma unei depășiri senzaționale realizată în penultimul tur după multe încercări eșuate.  Podiumul a fost completat de Florian Latorre realizând astfel dubla pentru gruparea franceză.Thomas Preining se impune în cursa de casă

Un alt punct fierbinte al cursei a fost bătălia pentru locurile 6-9 unde îl regăsim și pe campionul în exercițiu Michael Ammermueller care nu a reușit să urce mai sus de poziția a șaptea la final. Un alt candidat la titlul de anul acesta, veteranul Jaap Van Lagen, a încheiat etapa austriacă abia pe poziția a 16-a după ce a pornit de pe ultimul loc pe grilă, retrogadare primită în urma absenței acestuia de la cântarul oficial de după sesiunea de calificări.Thomas Preining se impune în cursa de casă

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Următoarea rundă a Supercupei va alea loc peste o săptămână cu ocazia Grand Prix-ului de Formula1 din regatul unit de la Silverstone.

Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro
Photocredit: Porsche Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Cosmin Milcu/GP24.ro

Latest Posts

Don't Miss