More

  Latest Posts

  Thomas Preining se impune în cursa de casă

  Cea de-a treia etapă din calendarul competițional al Supercupei Porsche s-a derulat în Austria pe Red Bull Ring și putem afirma fără nicio remușcare că am avut parte de una dintre cele mai palpitante curse din ultima perioadă, cu siguranță cea mai bună de anul acesta.

  Din pole position a plecat juniorul Porsche Thomas Preining care țintea un rezultat mare în cursa de casă, rezultat pe care la și obținut după un duel fabulos cu alt tânăr de mare perspectivă, nimeni altul decât proaspătul câștigător de la Le Mans la GTE-Am, Julien Andlauer.

  Faptul că a plecat din pole nu a constituit un avantaj pentru Preining întrucât primul viraj este pe partea dreaptă lucru de care a și profitat Andlauer plecat de pe doi și preluând șefia cursei după virajul respectiv. Pe trei se instala colegul acestuia de la martinet by ALMERAS, Florian Latorre.IMG 20180701 144010

  În spate o ieșire în decor chiar din primul tur a adus mașina de siguranță pe circuit, din fericire nu a fost vorba de nimic major iar cursa s-a reluat în cel mai scurt timp posibil. Pentru podium bătălia s-a dat în cinci, cu cei trei menționați mai sus plus Dylan Pereira care avea să semneze cel mai rapid tur al cursei și Nick Yelloly foarte aproape.

  În realitate însă, bătălia pentru victorie s-a dat între Andlauer și Preining, austriacul adjudecându-și laurii în urma unei depășiri senzaționale realizată în penultimul tur după multe încercări eșuate.  Podiumul a fost completat de Florian Latorre realizând astfel dubla pentru gruparea franceză.IMG 20180701 144046

  Un alt punct fierbinte al cursei a fost bătălia pentru locurile 6-9 unde îl regăsim și pe campionul în exercițiu Michael Ammermueller care nu a reușit să urce mai sus de poziția a șaptea la final. Un alt candidat la titlul de anul acesta, veteranul Jaap Van Lagen, a încheiat etapa austriacă abia pe poziția a 16-a după ce a pornit de pe ultimul loc pe grilă, retrogadare primită în urma absenței acestuia de la cântarul oficial de după sesiunea de calificări.IMG 20180701 144035

  Următoarea rundă a Supercupei va alea loc peste o săptămână cu ocazia Grand Prix-ului de Formula1 din regatul unit de la Silverstone.

  Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro

  Photocredit: Porsche Motorsport


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss