More

  Latest Posts

  Strategistul Mercedes F1 Vowles va participa la Asian Le Mans Series

  Strategiul șef de Formula 1 al Mercedes, James Vowles, va lua parte la Asian Le Mans Series, conducând un McLaren 720S GT3 pentru Garage 59.

  Vowles va prelua volanul McLaren-ului nr. 59 al echipei pentru campionatul cu două runde și patru curse, care va avea loc în weekenduri consecutive în Dubai și Abu Dhabi în februarie. Garage 59 a spus că programul de iarnă al LMS din Asia îi oferă lui Vowles oportunitatea perfectă de a se bucura de curse de pe scaunul de conducere înainte de a se întoarce la slujba de zi cu zi la echipa de Grand Prix a Mercedes.

  Primul test de pre-sezon al sezonului 2022 de F1 este programat în perioada 23-25 ​​februarie la Barcelona, ​​la doar patru zile după finala LMS asiatică de pe circuitul Yas Marina. Vowles i se va alătura campionul LMP3 de anul trecut Manuel Maldonado și pilotul danez Nicolai Kjaegaard într-unul dintre cele două McLaren-uri nou achiziționate de la Garage 59 pentru sezonul 2022.

  Echipa britanică revine la McLaren în acest an, după ce a petrecut ultimele trei sezoane cu Aston Martin Vantage într-o varietate de campionate GT3, câștigând clasa Pro-Am a Cupei Blancpain GT Endurance 2020 cu coproprietarii echipei Chris Goodwin și Alexandru Vest. Participarea echipei #88 va fi pilotată de Marvin Kirchhofer, care a ajutat echipa să câștige la 1000 km Paul Ricard în 2020, Alexander West și Frank Bird.

  „Sunt foarte mulțumit de formația de piloți pe care am asigurat-o pentru Asian Le Mans”, a declarat directorul echipei Garage 59, Andrew Kirkaldy. „Așteptăm cu toții cu nerăbdare să începem cu McLaren 720S și să sperăm să obținem prima victorie a sezonului. Cu siguranță va fi, de asemenea, la îndemână să avem în echipă unul dintre cei mai buni strategi ai F1”. Vowles a făcut parte din „Team Brackley” la începutul secolului, alăturându-se a ceea ce era cunoscut pe atunci sub numele de BAR, înainte de a se transforma în echipa Honda.

  Inginerul britanic a rămas la ținută în urma unei preluări conduse de Ross Brawn în 2009, ajutând echipa redenumită Brawn GP la o dublă la titlu. El a jucat, de asemenea, un rol esențial în succesul Mercedes în era hibridă, producătorul german câștigând al optulea titlu consecutiv de constructori – dar ratând la secundă coroana piloților în 2021.

  • Mai multe știri despre Asian Le Mans găsiți AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss