GP24 Media

LATEST POSTS

Schimbarea gărzii la Corvette Racing continuă acum că Doug Fehan s-a retras

Vizualizări: 21783

Managerul programului Corvette Racing, Doug Fehan, își va părăsi postul după un sfert de secol de succes.

După ce a fost numit în funcție în 1996, Fehan a supravegheat proiectarea și dezvoltarea modelului Corvette C5-R (de mai jos), care a avut succes în curse pe ambele părți ale Atlanticului, de la debutul său din 1999.

Schimbarea gărzii la Corvette Racing continuă acum că Doug Fehan s-a retras

Acest proces de proiectare, dezvoltare și livrare a succesului uimitor pentru marca Corvette a fost repetat de încă patru ori de către echipa lui Fehan cu lansările progresive ale C6.R (atât în versiunile GT1, cât și GT2) C7.R și în cele din urmă actualul C8.R.

Schimbarea gărzii la Corvette Racing continuă acum că Doug Fehan s-a retras

Fehan a văzut echipa Corvette Racing câștigând 14 campionate de echipe, 13 titluri de producători și 13 titluri de piloți. Acest bilanț uimitor include 113 victorii din 238 de curse începute în campionatul IMSA Weathertech Sportscar, American Le Mans Series, Rolex 24h la Daytona, Le Mans 24h și cu apariții ca invitat și în Campionatul Mondial de Anduranță FIA.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Printre evenimentele Blue Riband în care „argintăria” a fost colectată de echipă în cantități industriale în vremea lui Fehan în post, se numără:

8 victorii de clasă la Le Mans 24h;
12 victorii de clasă la Sebring 12h;
3 victorii de clasă la Rolex 24h de la Daytona – inclusiv o victorie generală celebră în 2001; și 8 victorii de clasă la Petit Le Mans.

Schimbarea gărzii la Corvette Racing continuă acum că Doug Fehan s-a retras

Doug Fehan li se alătură pilotului Oliver Gavin și șefului echipei, Dan Binks, pentru a părăsi echipa în 2020. Directorul GM Racing, Mark Kent, și-a părăsit postul în vară, iar Mark Stielow a fost numit, în septembrie, directorul Motorsports Competition and Engineering.

O declarație a vicepreședintelui Chevrolet U.S., Performance and Motorsports, Jim Campbell, spunea:

„Contribuțiile lui Doug la Corvette Racing depășesc cu mult performanțele de neegalat de pe pista de curse. A dezvoltat relații puternice între Corvette Racing și echipele Corvette Engineering, Design, Powertrain și Marketing și o varietate de sponsori corporativi, împreună cu diferitele serii și organisme de sancționare în care a concurat Corvette Racing. Pasiunea și entuziasmul lui Doug au creat o legătură incredibilă cu fanii curselor din întreaga lume. Orice fan care l-a cunoscut pe Doug nu-l va uita niciodată. ”

Înlocuitorul lui Fehan nu a fost încă numit.

Sursa: Corvette Racing
Photocredit: Corvette Racing
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES