More

  Latest Posts

  Schimbarea gărzii la Corvette Racing continuă acum că Doug Fehan s-a retras

  Managerul programului Corvette Racing, Doug Fehan, își va părăsi postul după un sfert de secol de succes.

  După ce a fost numit în funcție în 1996, Fehan a supravegheat proiectarea și dezvoltarea modelului Corvette C5-R (de mai jos), care a avut succes în curse pe ambele părți ale Atlanticului, de la debutul său din 1999.

  Corvette C5 R History 6

  Acest proces de proiectare, dezvoltare și livrare a succesului uimitor pentru marca Corvette a fost repetat de încă patru ori de către echipa lui Fehan cu lansările progresive ale C6.R (atât în versiunile GT1, cât și GT2) C7.R și în cele din urmă actualul C8.R.

  Corvette C6R 03

  Fehan a văzut echipa Corvette Racing câștigând 14 campionate de echipe, 13 titluri de producători și 13 titluri de piloți. Acest bilanț uimitor include 113 victorii din 238 de curse începute în campionatul IMSA Weathertech Sportscar, American Le Mans Series, Rolex 24h la Daytona, Le Mans 24h și cu apariții ca invitat și în Campionatul Mondial de Anduranță FIA.

  Printre evenimentele Blue Riband în care „argintăria” a fost colectată de echipă în cantități industriale în vremea lui Fehan în post, se numără:

  8 victorii de clasă la Le Mans 24h;
  12 victorii de clasă la Sebring 12h;
  3 victorii de clasă la Rolex 24h de la Daytona – inclusiv o victorie generală celebră în 2001; și 8 victorii de clasă la Petit Le Mans.

  3 Corvette IMSA 2020 Laguna Seca 2

  Doug Fehan li se alătură pilotului Oliver Gavin și șefului echipei, Dan Binks, pentru a părăsi echipa în 2020. Directorul GM Racing, Mark Kent, și-a părăsit postul în vară, iar Mark Stielow a fost numit, în septembrie, directorul Motorsports Competition and Engineering.

  O declarație a vicepreședintelui Chevrolet U.S., Performance and Motorsports, Jim Campbell, spunea:

  „Contribuțiile lui Doug la Corvette Racing depășesc cu mult performanțele de neegalat de pe pista de curse. A dezvoltat relații puternice între Corvette Racing și echipele Corvette Engineering, Design, Powertrain și Marketing și o varietate de sponsori corporativi, împreună cu diferitele serii și organisme de sancționare în care a concurat Corvette Racing. Pasiunea și entuziasmul lui Doug au creat o legătură incredibilă cu fanii curselor din întreaga lume. Orice fan care l-a cunoscut pe Doug nu-l va uita niciodată. ”

  Înlocuitorul lui Fehan nu a fost încă numit.

  Sursa: Corvette Racing

  Photocredit: Corvette Racing


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss