More

  Latest Posts

  Rossi „cel puţin competitiv” în mașina GT, spune șeful WRT

  Legenda MotoGP Valentino Rossi are potențialul de a fi un lider în cursele de mașini sport după retragerea sa din competiția pe două roți, potrivit șefului echipei WRT, Vincent Vosse.

  Vosse a afirmat după ce Rossi a testat săptămâna trecută unul dintre Audi R8 LMS GT3 Evos de la WRT la Valencia și a dezvăluit că lucrează pentru a conduce multiplul campion mondial MotoGP în clasa Pro a GT World Challenge Europe de anul viitor.

  „Valentino este un pilot legendar, dar este și impresionant ca șofer”, a declarat Vosse.

  „Abordarea și feedback-ul lui înseamnă că sunt sigur că va fi competitiv. Nu văd că este altceva decât competitiv.

  „Este un pilot calificat cu argint pentru că a făcut doar patru sau cinci curse de mașini, dar scopul meu este să-l pun într-o mașină Pro”.

  Vosse a explicat că testul de joia trecută de la sfârșitul a trei zile de alergare pe pista spaniolă de către WRT a fost organizat pentru a „investiga dacă vrem să lucrăm împreună în viitor”.

  “Sunt foarte interesat să-l am în echipă. Mi-ar plăcea să-l pun într-una dintre mașinile noastre”, a continuat el.

  “Totul este deschis; să zicem că suntem în discuție.”

  WRT nu a făcut publice detalii sau ore ale testului lui Rossi, dar Vosse a confirmat că italianul a primit „o zi întreagă în mașină” joi.

  Rossi a condus la Valencia numărul 46, numărul pe care l-a purtat de-a lungul carierei sale de motociclist în campionatul mondial, începând din 1996.

  Vosse nu a exclus ca Rossi să facă parte din echipa LMP2 a WRT, dar a subliniat că discuțiile s-au concentrat pentru moment pe operațiunea GT3 a echipei belgiene.

  El a confirmat că urmărește un program GTWCE similar în 2022 ca și anul acesta: WRT a condus patru mașini în segmentul Endurance Cup al seriei și trei în Cupa Sprint.

  Rossi, în vârstă de 42 de ani, a anunțat că plănuiește să treacă cu normă întreagă la mașini anul viitor, după încheierea carierei sale pe două roți la sfârșitul sezonului MotoGP 2021.

  Următoarea etapă a carierei sale în motorsport va începe la începutul lunii viitoare, cu al treilea asalt asupra enduro-ului Gulf 12 Hours din Abu Dhabi.

  Rossi va concura cu un Ferrari 488 GT3 Evo Kessel Racing alături de compatrioții Luca Marini și Alessio Salucci în cele două curse de șase ore care alcătuiesc evenimentul din jurul circuitului Yas Marina pe 8 ianuarie.

  Mai multe ştiri despre GT WORLD CHALLENGE ENDURANCE CUP găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss