Latest Posts

Rolex 24: Taylor îl învinge pe Westbrook într-o cursă epică pentru pole

Vizualizări: 37858

Wayne Taylor Racing Acura va începe săptămâna viitoare Rolex 24 la Daytona din pole, după ce Ricky Taylor a evitat o provocare îndrăzneață din partea lui Richard Westbrook JDC-Miller Cadillac, care i-a văzut pe cei doi luând contact în ultimul tur al cursei de calificare de 100 de minute.

Din pole position, Cadillac-ul DPi-VR lui Vautier a făcut un start strălucit, când Tristan Nunez a urcat din al doilea rând pentru a ocupa locul al doilea în Action Express Racing Caddy – dar numai până când Renger van der Zande a făcut mai multe depăşiri curajoase pentru a revendica locul al doilea – de la al șaselea – cu Chip Ganassi Racing #01 Cadillac.

Tom Blomqvist de la Meyer Shank Racing și-a plasat Acura-ul ARX-05 pe locul patru, înaintea lui Filipe Albuquerque de la Wayne Taylor Racing Acura. Alex Lynn a călcat precaut în a doua mașină Ganassi și a căzut pe locul șase în fața lui Jimmie Johnson cu Ally Racing AXR Cadillac.

În turul 7, Nunez a fost scos de pe circuit în timp ce depăşea mașini GTD, permițându-le atât lui Blomqvist, cât și lui Albuquerque să-și mute Acura-urile în P3 şi P4, iar în curând avea să piardă în fața mașinii Ganassi a lui Lynn. Nunez i-a predat AXR-ul #31 lui Pipo Derani în turul 15, Blomqvist renunțând în același timp la MSR Acura pentru Oliver Jarvis.

Simultan, van der Zande exercita presiuni asupra liderului Vautier, iar la doar o jumatate de secunda in spate Albuquerque se uita în oglinzi după debutantul lui Ganassi, Lynn. 

Cele două mașini Ganassi au intrat în turul 18, van der Zande dându-i volanul lui Sebastien Bourdais și Lynn fiind înlocuit de Earl Bamber. Data viitoare, Vautier s-a oprit pentru a-l lăsa pe Westbrook să intre, dând conducerea lui Albuquerque. Câteva tururi mai târziu, ambele mașini Ganassi au trebuit să execute penalizări pentru depășirea limitei de viteză din pitlane.

Taylor

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Odată ce toată lumea s-a oprit, MSR și AXR au fost în față, Jarvis conducând Derani cu 2,5 secunde – în funcție de trafic – cu Ricky Taylor fiind cu 6 secunde înapoi și sub presiunea lui Westbrook.

Kamui Kobayashi preluase Ally Cadillac de la Johnson, dar era al cincilea, la 22 de secunde în avantaj. În turul 26, Westbrook l-a depășit pe Taylor pentru P3, în timp ce a început să încerce să reducă diferența de 5 secunde față de bătălia Jarvis vs Derani în față.

Derani ar fi făcut apoi a doua oprire cu 40 de minute rămase până la final, lăsându-l pe Jarvis cu 2,3 ​​secunde înaintea lui Westbrook și Taylor. Dar două tururi mai târziu, MSR l-a înfruntat pe Jarvis, iar restul mașinilor DPi i-au urmat rapid exemplul. Ei s-ar scutura cu Westbrook în fruntea lui Jarvis, dar cu Acura lui Taylor în fața ambilor și Derani pe locul patru.

Kobayashi încă încerca să-i prindă din urmă, în timp ce Bourdais și Bamber în mașinile Ganassi stăteau în spatele clasei, rugându-se pentru un galben. Taylor și Westbrook s-au îndepărtat de haită pentru a se bucura de o luptă palpiantă în față, fiecare dând dovadă de o mare judecată în timp ce își croiau drum prin trafic.

Derani l-a depășit pe Jarvis pentru al treilea, cu mai puțin de 15 minute rămase, iar Kobayashi a trecut și de mașina MSR, în timp ce Jarvis a încercat cu disperare să economisească combustibil.

Derani nu a putut, totuși, și a intrat în boxe cu patru tururi rămase, coborând în spatele clasei și promovându-l pe Kobayashi pe locul trei. În ultimul tur, Westbrook a văzut o gaură de mărimea unui Cadillac în interiorul lui Taylor, la virajul 1, și a împins Acura, făcându-l pe Taylor să se miște și pe Westbrook să se rotească.

Pilotul JDC-Miller și-a revenit la timp pentru a-l învinge pe Kobayashi în P2, Jarvis învingând cele două mașini Ganassi și Derani.

  • Mai multe ştiri despre Campionatul IMSA găsiţi AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss