Latest Posts

Racing Ladies: Jamie Chadwick confirmed at Williams Driver Academy.

Vizualizări: 23074

Jamie Chadwick, de două ori campion în W-Series, a fost confirmat ca făcând parte din programul Academiei de piloți a echipei Williams Racing. Dintre membrii activi, este singurul pilot care a cucerit un titlu în timp ce făcea parte din Academie până în prezent.

După ce s-a alăturat programului Williams Racing Driver Academy în 2019, Jamie Chadwick, de două ori campioană în W-Series, își va continua implicarea cu echipa de Formula 1 până în 2022, a anunțat astăzi constructorul din Grove.

„Suntem incredibil de încântați că Jamie va continua să facă parte din echipa noastră” – a comentat Sven Smeets, directorul sportiv al echipei Williams Racing. „Performanța ei extrem de impresionantă în Campionatul W Series 2021 nu a făcut decât să ne întărească aprecierea noastră pentru talentul și abilitățile ei, iar noi am fost încântați să jucăm un rol în succesul ei lăudabil”.

Chadwick

Jamie Chadwick a devenit o vedetă sportivă recunoscută la nivel mondial după realizările sale revoluționare în cursele auto britanice și internaționale: în 2015, a devenit prima femeie și cea mai tânără campioană din istorie în British GT, cucerind titlul GT4.
După ce a făcut trecerea la monoposturi, a devenit prima femeie care a câștigat o cursă în campionatul britanic de Formula 3, urcând pe prima treaptă a podiumului la Brands Hatch.

La scurt timp după aceea, ea a sigilat titlul MRF Challenge F2000 2018-2019, înainte de a fi anunțată ca făcând parte din primul campionat F3 exclusiv feminin din istorie. Cu performanțe dominante, Chadwick a cucerit titlul inaugural W-Series în 2019, cu două victorii și cinci podiumuri. Ea avea să repete succesul în 2021, obținând patru victorii în curse și șapte podiumuri în campania de câștigarea titlului pentru Veloce Racing din cele opt runde programate.

În 2021, Jamie Chadwick a experimentat și ea în cursele off-road, când a participat la prima serie Extreme-E cu SUV-ul electric al Veloce Racing. Rezultatele obținute de Chadwick au adus-o cu siguranță sub lumina reflectoarelor la nivel mondial, iar echipa britanică Williams Racing a profitat de oportunitatea de a semna cu una dintre cele mai interesante piloți juniori – și un model de urmat pentru femeile din acest sport.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Chadwick

La uzina Williams, Chadwick a avut ocazia să asiste la operațiunile zilnice ale unei echipe de Formula 1, să se pregătească pentru cursele sale și să lucreze la oportunitățile sale media și de marketing. „Sunt încântată să continui să lucrez cu echipa Williams Racing” – a declarat Jamie Chadwick. „Am avut parte de mult sprijin din partea tuturor celor de acolo de-a lungul ultimilor trei ani, iar munca la simulator pe care am făcut-o a fost extrem de valoroasă pentru pregătirea mea pentru curse”.

„Aștept cu nerăbdare să îmi continui programul pe parcursul sezonului 2022 și știu că echipa mă va încuraja în timpul viitoarei mele campanii din 2022 în W-Series; sunt foarte mândru să continui să reprezint numele Williams Racing pe grila de start”.

Jamie se alătură colegilor membri ai Academiei, Roy Nissany, Jack Aitken, Logan Sargeant, Zak O’Sullivan și Oliver Gray în linia de start din 2021; dintre membrii activi, ea este singurul pilot care a obținut un titlu în timp ce făcea parte din Academie până în prezent. Ea a obținut 15 puncte FIA Super Licence în 2021 pentru victoria din W-Series – după ce obținuse deja 3 puncte pentru locul patru în campionatul asiatic de Formula 3 din 2019.

Chadwick

În 2022, Jamie Chadwick se va întoarce în W-Series pentru a-și apăra titlul, concurând pentru echipa nou înființată Jenner Racing. Chadwick și-a exprimat intenția de a urca pe scara superioară în FIA Formula 3, dar nu a reușit să obțină suficientă finanțare pentru un loc în categoria principală F3.

„Rolul lui Jamie în promovarea incluziunii femeilor în motorsport continuă să fie extrem de important și admirabil”, a adăugat Sven Smeets de la Williams Racing. „Este o ambasadoare fantastică pentru acest sport și abia așteptăm să lucrăm cu ea pe parcursul sezonului 2022”. Printre foștii membri ai Academiei Williams se numără Lance Stroll și Nicholas Latifi, absolvenți de F1, precum și piloții de Formula E Oliver Rowland și Dan Ticktum.

  • Mai multe articole din categoria GP24 Racing Ladies pot fi găsite AICI.
Sursa: Williams Racing
Photocredit: Formula 1 Fans Romania
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Williams Racing

Latest Posts

Don't Miss