Latest Posts

Programul Super GT pentru 2021 va fi „mult mai bun” pentru Honda

Vizualizări: 14198

Programul SUPER GT de anul viitor se va potrivi cu Honda „mult mai bine” decât calendarul afectat de coronavirus din acest an, crede Bertrand Baguette.

Trei circuite vizitate de obicei de seria japoneză – Okayama, Sugo și Autopolis – au fost axate în urma pandemiei, în timp ce vizitele planificate în străinătate în Sepang din Malaezia și circuitele din Buriram din Thailanda au căzut de asemenea.

Acest lucru a lăsat doar trei locuri pentru a alcătui programul 2020, campionatul vizitând Fuji de patru ori, Suzuka de două ori și Motegi de două ori. Acest lucru a fost perceput ca fiind favorabil pentru Toyota, a cărei GR Supra a fost cel mai puternic în ceea ce privește structura de aerodinamică scăzută a Fuji, în timp ce producătorii rivali Honda și Nissan s-au descurcat mai bine în ceea ce privește celelalte piste.

Cu toate acestea, programul provizoriu pentru 2021 cuprinde toate cele opt locuri care ar fi trebuit să fie vizitate anul acesta și, deși rămân îndoieli cu privire la continuitatea curselor internaționale, calendarul final va pune mult mai mult accent pe pistele cu aerodinamică ridicată.

“Anul viitor va fi mult mai bine pentru noi”, a declarat Baguette. „Mai multe piste și, evident, Toyota va fi mai puțin puternică pentru că nu mergem la Fuji de patru ori. “Calendarul se va potrivi chiar mai mult cu Honda, cred. Deci, cu siguranță vom avea un pachet puternic anul viitor și sper să putem câştiga titlul.”

Programul Super GT pentru 2021 va fi „mult mai bun” pentru Honda

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

În ciuda avantajului de a-și vizita pista de „acasă” de patru ori, Toyota a fost totuşi învinsă la titlul de anul acesta de Honda, în timp ce perechea echipei Kunimitsu, Naoki Yamamoto și Tadasuke Makino au luat titlul de la pilotul TOM, Ryo Hirakawa.

Între timp, Baguette și coechipierul său Koudai Tsukakoshi au terminat pe locul al treilea în clasament, pe fondul unui final de an dezamăgitor pentru echipa Real Racing, dar belgianul a spus că ar putea fi mulțumit de contribuția sa la succesul titlului obţinut de Honda.

“Este fantastic pentru că îmi amintesc de primul test din Sepang, unde Supra zbura și eram foarte departe de ritm”, a spus Baguette. “Ne-am luptat cu o mulțime de probleme legate de mașină, de configuraţie, de comportament și de sentiment. Am venit din urmă și a câștiga campionatul la sfârșitul anului este ceva fantastic. Aș fi preferat să fie mașina mea [câștigătoare], dar am câștigat încă două curse, iar Honda a câștigat patru din opt curse în total și am terminat pe primul și pe al treilea loc în campionat. Când te uiți la rezumat, este unul bun.”

Baguette a petrecut cinci sezoane pilotând pentru echipa de la Nakajima Racing, aflată într-o poziţie inferioară, înainte de a se alătura echipei Real Racing anul trecut, trecând de la anvelopele Dunlop la anvelopele Bridgestone.

În ciuda faptului că nu a atins ceea ce ar fi fost un prim titlu de la triumful său din 2013 în clasamentul LMP2 al Campionatului Mondial de Anduranţă FIA, Baguette consideră că sezonul său din 2020 a fost cel mai puternic din SUPER GT până în prezent.

“Conducând mașina cu anvelopele Dunlop, am avut și câteva sezoane bune, dar nu poți arăta nimic”, a spus el. „Însă anul acesta am avut câteva curse puternice precum Fuji [Runda 2], Motegi și [finala sezonului] a fost cel mai bun lucru pe care l-am putut face cu anvelopele pe care le-am avut.

“Privind în urmă, avem câteva regrete. Cele două curse Suzuka le-am fi putut face mai bine și, de asemenea, a doua cursă Motegi, unde am ratat Q2 cu jumătate de zecime și asta a făcut o diferență uriașă”.

Programul Super GT pentru 2021 va fi „mult mai bun” pentru Honda

Sursa: Super GT
Photocredit: Super GT
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Super GT

Latest Posts

Don't Miss