Porsche Supercup – Julien Andlauer se impune în deschiderea sezonului

O nouă stagiune s-a pus în mișcare weekend-ul acesta pentru Supercupa Porsche, iar deja tradițional Barcelona a fost deschizătorul de drum. Cu un pluton sănătos și piloți de valoare toate sunt la locul lor pentru încă un sezon spectaculos din comoetiția monomarcă ce însoțește Formula 1 de ani și ani.

Din pole position pentru prima dată în acest an pleca juniorul Porsche Julien Andlauer proaspăt transferat în tabăra BWT Lechner Racing Team, fiindu-i coechipier acum dublului campion Michael Ammermuller. De pe doi din grilă urma să plece surprinzător alt tânăr de perspectivă, turcul Ayhancan Guven în timp ce campionul în exercițiu Ammermuller pleca doar din poziția a treia.

Startul a fost unul curat cu cei doi tineri din prima linie duelându-se pentru prima poziție, Andlauer reușește să se mențină pe primul loc în ciuda încercărilor repetate de depășire din partea turcului Guven. În spate lupta pentru podium se dădea între Ammermuller, Mikkel Pedersen, Tio Ellinas și experimentatul veteran Jaap van Lagen.

Am avut și un safety car în această cursă după ieșirea în decor a lui Clement Mateu de la martnet by ALMERS. Mașina a fost recuperată în cel mai scurt timp revenindu-se din nou la steagul verde. În față Andlauer a avut un restart fără probleme reușind chiar să se distanțeze în timp ce Ammermuller începea să pună presiune pe Ayhancan Guven pentru locul secund.

Și pentru locul patru s-au dat lupte crâncene între Pedersen, Ellinas și Jaap van Lagen. Mikkel Pedersen pierde două locuri dintr-un foc cazând de pe patru pe șase, loc unde a și terminat cursa în timp ce Tio Ellinas avansează pe patru cu veteranul olandez van Lagen terminând între cei doi.

În ciuda eforturilor susținute din partea campionului Ammermuller, acesta nu a reușit să avanseze pe doi mulțumindu-se și cu ultima treaptă a podiumului. Chiar și așa a fost un debut de sezon perfect pentru Lechner Racing, Julien Andlauer sosind primul la finish și instalându-se ca prim lider al acestei stagiuni.

Am avut și incidente în pluton, am avut și lupte pe toate fronturile iar una peste alta a fost o cursă reușită și un start de sezon promițător. Cu Supercupa  Porsche ne vom întâlni din nou peste două săptămâni cu ocazia faimosului GP de la Monte Carlo pe un circuit nu foarte spectaculos dar învăluit în eleganță și prestigiu.

Foto – Porsche

Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului.
Obtineti noua aplicatie GP24 si primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil.
100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.,

Pentru Android: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Google Playstore de pe dispozitiv.
Pentru iOS: faceti clic aici sau cautati GP24 din aplicatia Apple Appstore de pe dispozitiv.

Race Calendar & Standings
[list-events-widget]
[list-points-widget]