Latest Posts

Porsche se bucură de a doua victorie succesivă de la cursa de 24 de ore de la SPA

Vizualizări: 12297

Porsche a fost într-o formă sublimă la SPA, cu ROWE Racing obținând victoria generală.
Lamborghini-ul celor de la Barwell Motorsport câștigă a treia clasă diferită din tot atâtea ediții.
A treia oară cu noroc pentru Hubert Haupt, întrucât HRT Mercedes-AMG triumfă în Silver Cup.
CMR Bentley merge departe pentru a obține cupa Am.

Porsche sărbătorește victoriile la Cursa de 24 de Ore de la SPA după ce o concluzie dramatică a concursului din acest an a văzut ROWE Racing cucerind victoria în etapele decisive.

Echipajul nr. 98 al lui Nick Tandy, Earl Bamber și Laurens Vanthoor nu a condus până la încheierea celei de-a 23-a ore, dar a prins viață în timpul fazei de închidere a competiției, care a fost organizată în vremea dificilă, tipică în Ardenne.

Mașina se îndrepta spre capătul inferior al top-10-ului la două treimi distanță, jucând un joc al răbdării, într-o cursă care a avut mai multe ture nocturne decât oricând. Într-adevăr, abia după marcajul de 22 de ore, Porsche-ul nr. 98 a devenit un concurent ferm în față, fiind în spatele unei adunături a mai multor mașini care reprezentau prezenta Audi Sport Team Attempto, Audi Sport Team Sainteloc și Ferrari-urile de la AF Corse și SMP Racing.

Pe măsură ce bătălia a ajuns la crescendo, au fost cei de la Attempto, care păreau să dețină controlul, arătând siguri pe ei, în ciuda precipitațiilor din ce în ce mai abundente la Spa-Francorchamps. Frederic Vervisch i-a înmânat comenzile lui Patric Niederhauser cu două ore rămase pe ceas, oferindu-i șoferului elvețian un avantaj de șapte secunde față de mașina Sainteloc a lui Dorian Boccolacci.

În spatele lor, însă, Tandy își dădea silința. Cu 90 de minute rămase, pilotul britanic a făcut o mișcare crucială în fața lui Alessandro Pier Guidi, în Ferrari-ul nr. 51 AF Corse pentru a trece pe locul trei, apoi a început să reducă deficitul la Boccolacci.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

O perioadă galbenă cu 75 de minute rămase s-a dovedit a fi crucială. Toți liderii s-au adăpostit la boxe, dar Porsche-ul celor de la ROWE a ales să continue cu anvelopele Pirelli și, prin urmare, a reușit să treacă peste ambele echipaje Audi Sport.

Cu mașina de siguranță acum pe drum, acest avantaj se dovedea crucial, întrucât tura finală la boxe, nu ar schimba ordinea. La începutul ultimei ore, Porsche-ul celor de la ROWE se mutase în frunte.

Porsche se bucură de a doua victorie succesivă de la cursa de 24 de ore de la SPA

Cu toate acestea, cursa nu a fost câștigată încă, deoarece Tandy a fost nevoit să se apere la două reporniri separate pe anvelope mai vechi și cu defecte mecanice în curs de dezvoltare. Ultimul steag verde al zilei a zburat cu puțin peste 35 de minute rămase și în timp ce Tandy a făcut o pauză timpurie, Niederhauser a devenit mai rapid pe măsură ce finalul se apropia.

Șoferul elvețian scotea câteva zecimi din Porsche-ul său, sector după sector, aducându-l la mai puțin de două secunde de Tandy. Acesta a fost preludiul unor ture finale dramatice, mai ales că Porsche părea să ruleze în turul final cu ceea ce Tandy ar sugera mai târziu a fi o problemă a cutiei de viteze.

 

De fapt, Porsche-ul scăpa combustibil, făcând imposibil ca mașina Audi Sport Team Attempto să lanseze un atac grăbit către steagul în carouri. Într-o întorsătură remarcabilă, problema în curs de dezvoltare a ajutat echipa ROWE să obțină cea de-a doua victorie succesivă a celor de la Porsche, în cursa de 24 de ore de SPA după triumful GPX Racing de anul trecut.

Tandy a condus titlurile principale, dar și coechipierii săi au fost cruciali pentru victorie. Bamber a făcut cea mai lungă tură din trio, luând volanul timp de aproape nouă ore în cursă. Experiența victoriei lui Vanthoor a fost, de asemenea, de neprețuit, deoarece asul local a cucerit cea de-a doua victorie la cursa24 de ore de la SPA. Echipa ROWE trebuie să primească, de asemenea, un credit imens, după ce și-a asigurat a doua victorie generală și un al patrulea podium în cinci ani.

Porsche se bucură de a doua victorie succesivă de la cursa de 24 de ore de la SPA

Echipajul nr. 66 Audi Sport Team Attempto a finalizat pe un loc  secund  după un condus superb al lui Niederhauser, Vervisch și Mattia Drudi. Dinamic Motorsport a pus un al doilea Porsche pe podium, ocupând al treilea loc al Ferrari-ului nr. 51 AF Corse în etapele de închidere după o bătălie palpitantă între Matteo Cairoli și Ferrari nr. 51 al lui Pier Guidi. Omul din AF Corse s-a strecurat apoi în spatele Porsche-ului nr. 12 GPX Racing, oferind mărcii din Stuttgart patru dintre primii cinci clasați.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss