Latest Posts

Porsche Mobil 1 Supercup gata de startul curselor în Europa.

Vizualizări: 15256

Așteptarea e aproape gata, în mai puțin de o săptămână sunetul celor 485 de cai putere al modelelor 911 GT3 Cup va răsuna pe colinele Austriei o dată cu startul sezonului 2020 din Porsche Mobil 1 Supercup de la Red Bull Ring.

Calendarul, comprimat un pic pentru anul acesta, pornește la Spielberg ramând aici și pentru etapa a doua programată o săptămână mai târziu. Hungaroring urmează la rând iar rundele patru și cinci se vor desfășura ambele pe Silverstone. Continuăm cu Barcelona mai apoi îndreptându-ne către Ardennes pentru faimosul Spa-Francorchamps. Finala sezonului va fi la Monza în primul weekend din Septembrie.

23 și 24 au fost cele două zile destinate testelor dinaintea startului de sezon desfășurate tot în Austria. „O dată cu reîntoarcerea pe circuit, împreună cu Formula 1 suntem deschizătorii de drum pentru startul curselor în Europa. Deși un motiv de mândrie, este de asemenea și o mare responsabilitate pentru toată lumea. Asigurarea măsurilor medicale de siguranță pentru toți participanții constituie o provocare serioasă,” declara Oliver Schwab, Manager de proiect al Porsche Mobil 1 Supercup.

„Aștept cu entuziasm startul acestui sezon, diminuat dar foarte atractiv, iar calendarul s-a păstrat cu același număr de etape planificate inițial. În ciuda situației dificile de pe toate planurile, grila de start este la fel de puternică și valoroasă ca și în anii trecuți. Statutul competiției rămâne în continuare unul ridicat.”

Juniorul Porsche Jaxon Evans abia așteaptă reîntoarcerea pe circuit, anul acesta trecând în tabăra BWT Lechner Racing. Neo-zeelandezul și-a petrecut perioada de carantină în Germania împărțind apartamentul cu, colegul Matt Campbell. „S-au scurs aproape opt luni de la Grand Prix-ul Mexicului când am pilotat ultima dată modelul 911 GT3 Cup”, spune Evans înainte de intrarea în cel de-al doilea sezon în calitate de junior Porsche.

„Toată această așteptare mi-a împins la maxim limitele răbdării. Nu pot descrie în cuvinte dorința arzătoare de a rula din nou pe circuit. Cred că sezonul 2020 va fi destul de agitat dar având deja un an de experiență în competiție sunt sigur că totul va fi ok. Chiar dacă am schimbat echipa sunt foarte încrezător în forțele proprii ținând cont că sunt familiarizat cu toate circuitele”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Celălalt junior Porsche Ayhancan Güven, a fost la rândui destul de ocupat cu întrecerile virtuale care au fost un fel de alinare pentru toată lumea dar și el este nerăbdător să se întoarcă în cockpit-ul unei mașini reale.

„Am petrecut foarte mult timp pe simulator în ultimele luni, ceea ce a fost de o potrivă foarte util dar și cu doza aferentă de distracție,” spune Güven. Pentru acesta 2020 este primul an ca și junior Porsche impresionând pe mulți cu realizările de anul trecut.

„Acum însă, abia aștept să pilotez un Porsche real pe un circuit real. Cursele în mare parte vin una după alta. Anticipez cele zece săptămâni cu o presiune uriașă, o să fie foarte puțin timp pentru relaxare atât fizică cât și mentală”.

Modelul VIP al celor de la Porsche se întoarce și pentru acest sezon, în anii trecuți volanul trecând prin mâinile campionului Dakar la motociclism Matthias Walkner, prezentatorul TV și jurnalist Chris Harris, sau Patrick Dempsey care urma să lege o relație strânsă cu constructorul din Stuttgart.

Calendarul sezonului 2020 Porsche Mobil 1 Supercup:

  • 5 Iulie – Red Bull Ring, Spielberg (Austria)
  • 12 Iulie – Red Bull Ring, Spielberg (Austria)
  • 19 Iulie – Hungaroring, Budapesta (Ungaria)
  • 2 August – Silverstone (Marea Britanie)
  • 9 August – Silverstone (Marea Britanie)
  • 16 August – Circuit de Barcelona-Catalunya, Barcelona (Spania)
  • 30 August – Spa-Francorchamps (Belgia)
  • 6 Septembrie – Autodromo Nazionale Monza (Italia)
Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Latest Posts

Don't Miss