More

  Latest Posts

  Porsche își va încheia programul GTLM în IMSA la sfârșitul sezonului 2020.

  Porsche își va înceta implicarea din fabrică în clasa GT Le Mans din Campionatul IMSA WeatherTech SportsCar la sfârșitul sezonului 2020, din cauza crizei financiare care înconjoară pandemia COVID-19. Anunțat joi, absența efortului al producătorul german în clasa GTLM începând cu 2021 va aduce o „contribuție semnificativă” la depășirea efectelor economice pe care virusul COVID-19 le-a avut asupra companiei, potrivit unui comunicat oficial al Porsche Motorsport.

  Acesta va lăsa potențial doar doi producători din clasă anul viitor, în cazul în care BMW alege să continue cu programul său M8 GTE alături de Chevrolet Corvette C8R-uri sprijinit de producător. Retragerea Porsche de la GTLM nu va afecta niciunul dintre programele sale de clienți din America de Nord, inclusiv echipele din clasa GT Daytona, IMSA Michelin Pilot Challenge și monomarca Porsche GT3 Cup Challenge din SUA și Canada.

  „Decizia de a opri implicarea noastră oficială în seria IMSA nu a fost una ușoară pentru noi”, a declarat șeful Porsche Motorsport, Fritz Enzinger. „Având în vedere situația corporatistă actuală în legătură cu pandemia COVID-19, este logic ca Porsche Motorsport să contribuie la gestionarea situației economice”. „Am discutat deschis despre ieșirea noastră cu toți cei implicați”.

  „În acest moment, am dori să transmitem mulțumirile noastre sincere lui Jim France și colegilor de la IMSA pentru înțelegerea lor. Porsche aparține curselor de anduranță. Vom depune eforturi pentru ca acesta să fie doar un Auf Wiedersehen temporar”. Lansată în 2014, operațiunea susținută din fabrică condusă de echipa de CORE autosport a revendicat victoria la debutul în Rolex 24 la Daytona și a continuat să câștige mai multe curse și titluri GTLM, cea mai recentă anul trecut în urma unui sezon dominant.

  Echipa și producătorul se află în prezent pe locul doi în campionatul 2020, care urmează să reînceapă la Daytona luna viitoare. „Pentru noi sportivii, astfel de opriri la programele noastre sunt întotdeauna dureroase”, a spus directorul fabricii Porsche Motorsport, Pascal Zurlinden. „Pentru echipa noastră de operații CORE autosport și pentru toți cei implicați, Îmi pare foarte rău că nu am putut lua această decizie cu mai mult timp înainte”.

  „În același timp, aș dori să mulțumesc tuturor celor afectați de această decizie pentru gestionarea profesională a acestei situații.” Deși nu este confirmată, decizia lui Porsche de a-și încheia programul GTLM ar putea ajuta la deschiderea drumului pentru un efort LMDh, pe care l-a evaluat. Se înțelege că programele paralele LMDh și GTLM / GTE din fabrică nu ar fi fost realizabile, chiar înainte de pandemie.

  LMDh urmează să fie lansat în 2022, deși președintele IMSA, John Doonan, a recunoscut că ar putea fi respins cu un an.


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss