GP24 Media

LATEST POSTS

Porsche își va încheia programul GTLM în IMSA la sfârșitul sezonului 2020.

Vizualizări: 9598

Porsche își va înceta implicarea din fabrică în clasa GT Le Mans din Campionatul IMSA WeatherTech SportsCar la sfârșitul sezonului 2020, din cauza crizei financiare care înconjoară pandemia COVID-19. Anunțat joi, absența efortului al producătorul german în clasa GTLM începând cu 2021 va aduce o „contribuție semnificativă” la depășirea efectelor economice pe care virusul COVID-19 le-a avut asupra companiei, potrivit unui comunicat oficial al Porsche Motorsport.

Acesta va lăsa potențial doar doi producători din clasă anul viitor, în cazul în care BMW alege să continue cu programul său M8 GTE alături de Chevrolet Corvette C8R-uri sprijinit de producător. Retragerea Porsche de la GTLM nu va afecta niciunul dintre programele sale de clienți din America de Nord, inclusiv echipele din clasa GT Daytona, IMSA Michelin Pilot Challenge și monomarca Porsche GT3 Cup Challenge din SUA și Canada.

„Decizia de a opri implicarea noastră oficială în seria IMSA nu a fost una ușoară pentru noi”, a declarat șeful Porsche Motorsport, Fritz Enzinger. „Având în vedere situația corporatistă actuală în legătură cu pandemia COVID-19, este logic ca Porsche Motorsport să contribuie la gestionarea situației economice”. „Am discutat deschis despre ieșirea noastră cu toți cei implicați”.

„În acest moment, am dori să transmitem mulțumirile noastre sincere lui Jim France și colegilor de la IMSA pentru înțelegerea lor. Porsche aparține curselor de anduranță. Vom depune eforturi pentru ca acesta să fie doar un Auf Wiedersehen temporar”. Lansată în 2014, operațiunea susținută din fabrică condusă de echipa de CORE autosport a revendicat victoria la debutul în Rolex 24 la Daytona și a continuat să câștige mai multe curse și titluri GTLM, cea mai recentă anul trecut în urma unui sezon dominant.

Echipa și producătorul se află în prezent pe locul doi în campionatul 2020, care urmează să reînceapă la Daytona luna viitoare. „Pentru noi sportivii, astfel de opriri la programele noastre sunt întotdeauna dureroase”, a spus directorul fabricii Porsche Motorsport, Pascal Zurlinden. „Pentru echipa noastră de operații CORE autosport și pentru toți cei implicați, Îmi pare foarte rău că nu am putut lua această decizie cu mai mult timp înainte”.

„În același timp, aș dori să mulțumesc tuturor celor afectați de această decizie pentru gestionarea profesională a acestei situații.” Deși nu este confirmată, decizia lui Porsche de a-și încheia programul GTLM ar putea ajuta la deschiderea drumului pentru un efort LMDh, pe care l-a evaluat. Se înțelege că programele paralele LMDh și GTLM / GTE din fabrică nu ar fi fost realizabile, chiar înainte de pandemie.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

LMDh urmează să fie lansat în 2022, deși președintele IMSA, John Doonan, a recunoscut că ar putea fi respins cu un an.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES