GP24 Media

LATEST POSTS

Ploaia, o provocare trecută cu brio de concurente la Women Rally Timișoara.

Women Rally
Vizualizări: 11594

Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2022 a început în mod tradițional la Timișoara, odată cu Trofeul Casa Auto Timișoara desfășurat în data de 27 și 28 mai.

După 10 evenimente desfășurate pe asfalt uscat de-a lungul ultimelor patru sezoane, weekend-ul care tocmai a trecut le-a pregătit concurentelor o nouă provocare. Chiar dacă traseul de concurs găzduit de Shopping City Timișoara a rămas neschimbat, vremea capricioasă a oferit o suprafață de concurs alunecoasă, o noutate pentru concurentele Women Rally. Însă, acestea au demonstrat abilități deosebite la volanul mașinilor și au terminat cursa fără incidente, cu timpi competitivi în ciuda ploii.

Continuând misiunea de a promova sustenabilitatea și un viitor mai verde, în deschiderea celor 45 de mașini înscrise în concurs au evoluat trei modele 100% electrice Mercedes-Benz, puse la dispoziție de Casa Auto Timișoara, partenerul care a oferit Trofeul primei etape din 2022.

Women Rally

După două podiumuri promițătoare obținute în 2021, Sabina Ghiormescu a demonstrat experiența acumulată până acum la Women Rally și a fost cea mai rapidă concurentă la Timișoara, la doar 2 zecimi de secundă în fața ocupantei locului 2 din clasamentul general.

“De când am participat prima oară la o competiție Women Rally pasiunea pentru motorsport a devenit și mai mare. La Timișoara în cadrul primei etape de anul acesta, după 5 etape în care am fost prezente și în care am reușit să evoluăm, ne-am atins țelul de a fi pe prima poziție, atât la clasa noastră, cât și la clasamentul general. Acest rezultat ne bucură extrem de mult, însă ne și motivează să dăm tot ce e mai bun în cadrul etapelor următoare.

Pentru noi Women Rally nu este doar o competiție, ci și o comunitate frumoasă din care suntem mândre că facem parte. Laura Savu împreună cu toată echipa ei reușesc la fiecare etapă să ne găzduiască într-o organizare și atmosferă impecabile. ” a declarat Sabina Ghiormescu

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Women Rally

Evenimentul a început vineri după-masă cu tradiționalul briefing, găzduit de Universitatea Politehnică Timișoara, menit să reîmprospăteze informațiile specifice referitoare la regulament, dar și cunoștințele de conducere defensivă și pilotaj care vor fi aplicate în concurs. Din cauza contextului pandemic de anul trecut, ocupantele podiumurilor Women Rally de la finalul sezonului 2021 nu au putut fi premiate într-un cadru festiv, astfel că, imediat după briefing a fost organizată Gala Campioanelor 2021.

Momentul a fost urmat de startul festiv al etapei de la Timișoara, oficiat de doamna Daniela Mariș, consilier local și doamna Ruxandra Adam, șef birou de dezvoltare a turismului și evenimente Consiliul Județean Timiș, șoferițele curajoase trecând prin poarta de start, însoțite de o scurtă prezentare a MC-ului Florin Mihoc.

În 2022 se păstrează structura clasamentului Women Rally cu cinci clase de punctaj: clasele 1-3 în funcție de capacitatea motorului în cazul mașinilor tradiționale, cărora li se adaugă clasa de mașini electrice, powered by George – primul banking inteligent din România. Inovație BCR și clasa 5, dedicată mașinilor modificate și licențiatelor. La Trofeul Casa Auto Timișoara, cele mai rapide trei concurente ale fiecărei clase au fost:

Women Rally

Clasament General (clasele 1-3):

 1. Sabina Ghiormescu (B) – BMW X2 – 02:01.306
 2. Mirela Bejnariu (CJ) – Honda Civic – 02:01.517
 3. Ioana Berindei (CJ) – Audi A5 Sportback – 02:02.267

Clasa 1 (mașini cu motoare cu capacitatea cilindrică sub 1600cmc):

 1. Izabella Gavrilă (HR) – Citroen C2 – 02:04.860
 2. Alexandra Catană (MM) – Mini Cooper – 02:06.502
 3. Cristiana Danci (CV) – Seat Leon – 02:08.035

Clasa 2 (mașini cu motoare cu capacitatea cilindrică între 1600-2000cmc):

 1. Anna Sándor (HR) – Ford Fiesta ST 2,0 l – 02:06.286
 2. Francisca Radu (AG) – Mazda 3 – 02:10.455
 3. Gabriela Porumboiu (DJ) – Mazda CX3 – 02:12.484

Clasa 3 (mașini cu motoare cu capacitatea cilindrică peste 2000cmc):

 1. Sabina Ghiormescu (B) – BMW X2 – 02:01.306
 2. Mirela Bejnariu (CJ) – Honda Civic – 02:01.517
 3. Ioana Berindei (CJ) – Audi A5 Sportback – 02:02.267

Women Rally

Clasa 4 (vehicule electrice):

 1. Roxana Contraș (CJ) – Hyundai Ioniq – 02:19.778
 2. Felicia Floarea (CJ) – Hyundai Ioniq – 02:24.249
 3. Corina Baban (TM) – Hyundai Ioniq – 02:45.690

Clasa 5 (sportive licențiate sau mașini modificate):

1. Angela Tehei  (CJ) – Renault Clio – 01:59.636

2. Ligia Barbu (CJ) – Renault Clio – 02:07.968

3. Noemi Lokodi (CJ) – Ford Puma – 02:13.492

Festivitatea de premiere a primei etape Women Rally 2022 a avut loc în cadrul dineului organizat sâmbătă seara, la Casa Auto Timişoara, un prilej de celebrare a pasiunii pentru sport și mașini. În deschiderea evenimentului au luat cuvântul doamna Florica Chiriță, Președinte Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, domnul Cosmin Tabără, viceprimar al municipiului Timișoara și domnul Liviu Anton, director general Casa Auto Timișoara, fiind prezenți și la înmânarea trofeelor, alături de Laura Savu, organizator Women Rally.

Women Rally

„Weekend-ul care a trecut a fost altfel decât eram obișnuiți pentru o etapă Women Rally. Cu soare la toate cele 10 etape Women Rally de până acum, am crezut că vremea capricioasă și asfaltul alunecos le va da bătăi de cap concurentelor, însă am fost extrem de surprinsă de cât de bine s-au descurcat și totul s-a desfășurat fără probleme. În concluzie, mă bucur că vremea ne-a oferit la locul competiției o suprafață alunecoasă, pe care concurentele au putut să își demonstreze cu măiestrie abilitățile la volan, fapt care ne-a oferit șansa să ieșim din tiparul de cursă pe uscat și să ajungem la un nivel de pilotaj, mult mai complex.

Mulțumesc partenerilor, concurentelor și tuturor celor implicați în organizarea și desfășurarea etapei de la Timișoara. În 24 și 25 iunie ne vedem la București!” a declarat Laura Savu, fondator Women Rally.

Atmosfera primei etape a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2022 a fost surprinsă atât în transmisiunea live, cât și în imagini care sunt acum disponibile pe Instagram @womenrally.ro și pe pagina de Facebook a campionatului. Detalii despre regulament și înscriere pentru următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial Women Rally.

Women Rally

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2022 îmbină testele cronometrate de îndemânare la volan cu oportunități de socializare, noțiuni de conducere defensivă și momente elegante petrecute într-o companie inedită, care împărtășește pasiunea pentru mașini și ambiția de auto-depășire. Împreună, comunitatea Women Rally contribuie la șosele mai sigure, încurajând într-un cadru legal și sigur dezvoltarea abilităților la volan și responsabilitatea în trafic, pentru toată familia.

Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2022 este susținut de către Bosch Car Service.

Women Rally

Etapa I – Timișoara (27-28 mai 2022) a Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2022, Trofeul Casa Auto Timişoara, a fost susținută de către Casa Auto Timişoara, clasa de mașini electrice powered by George, primul banking inteligent din România, Inovație BCR şi partenerii gold: Castrol România, Parsa Beauty, Catena – Farmacia Inimii, Hotel Melodia, Shopping City Timişoara.

Parteneri silver: AEA Medical, Gerovital, Cramele Cricova, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Nespresso, Vittel, Prestige Flame, Brandocracy.

Parteneri: Primăria municipiului Timişoara, Universitatea Politehnică Timişoara.

Parteneri media: TVR, TVR Timișoara, West City Radio Timișoara, RallyMax, Autoştiri.ro, Ziarul News, GP24.ro, 24auto.ro, Express de Banat, ImpactPress, FanRally.ro, Fabian Robert Photography, FireWeb.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Women Rally

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a Ministerului Sportului.

 • Mai multe știri despre Campionatul Național de Women Rally găsiți AICI.
Sursa: Comunicat - Women Rally
Photocredit: Women Rally / Savu Racing
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES