Latest Posts

Pilotii Academiei Junior Motorsport s-au impus total la prima etapa a Campionatului National de Indemanare Auto.

Vizualizări: 41943

Junior Motorsport: Cu 12 copii la startul primei etape a Campionatelor Naționale de Îndemânare și Super Slalom din 2023, organizate sub egida Federației Romane de Automobilism Sportiv (FRAS), Junior Motorsport a venit cu pretenții mari după o pregătire riguroasa de început de sezon, mai ales a copiilor care au intrat pentru prima data la competițiile automobilistice.

Ziua de sâmbăta 6 mai a început cu antrenamente, emoțiile fiind mari, atât din partea copiilor, cât și a părinților, care nu prea știau cum decurg lucrurile, dar au avut așteptări de la tinerii sportivi. Vremea a fost de partea organizatorilor, GT AutoClub Sportiv, iar numărul participanților a înregistrat un nou record.

„Uitându-mă, atât la numărul juniorilor participanți la cele doua campionate, cât și la numărul echipelor care au început să aducă exclusiv juniori, nu pot să nu fiu mândru de proiectul Junior Motorsport, care a deschis un nou drum în motorsportul autohton, folosind campionatele respective că rampa de lansare cu costuri rezonabile pentru o nouă generație de piloți, popularizând astfel un sport considerat exclusivist. Acum concurenta este mare, maturitatea copiilor indubitabila, iar timpii obținuți de ei pe traseu coboară permanent, trimițând copiii mai aproape de vârful clasamentului”.

Junior, Motorsport

„Și nu vorbim de una-doua excepții ci de un trend general, unde piloții adulți se uita cu admirație la ceea ce face noua generație. Faptul că locurile 1 și 2 la clasamentul echipelor a fost ocupat de juniori, arata că acești copii fenomenali vor aduce un mare plus de valoare peisajului automobilistic romanesc”, a declarat Georgios Ladopoulos, fondatorul primei echipe automobilistice exclusiv de juniori din Romania.

După o competiție care a ținut spectatorii cu sufletul la gura și după multe răsturnări în ordinea clasamentului, rezultatele obținute de copiii  de la Junior Motorsport au fost următoarele:

Campionatul Național de Îndemânare Auto (CNIA)

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Clasament Open si Sprint:

 • Loc 2: Andrei Tudor

Clasament Juniori:

 • Loc 1: Andrei Tudor

 Cat J1 (8-10 ani):

 • Loc 1: Alexandru Lepadatu,
 • Loc 3: Luca Hizan
 • Loc 5: Alessia Sora,
 • Loc 6: Filip Cazan

Cat J2 (11-12 ani):

 • Loc 1: Andrei Tudor
 • Loc 4: Arthur Chruscielewski
 • Loc 6: Calin Saulea
 • Loc 8: Vladimir Azoitei

Cat J3 (12-13 ani):

 • Loc 2: Radu Lasai
 • Loc 3: Luca Gherghelah,
 • Loc 5: George Brezuleanu

Clasamentul echipelor:

 • Loc 1

Campionatul Național de Super Slalom (CNSS)

 Cat J1:(14-15 ani):

 • Loc 5: Sever Pistol

Junior, Motorsport

Junior Motorsport este primul concept „arrive and drive” pentru juniori din Romania, cu centre de instruire în mai multe orașe ale tarii, oferind posibilitatea copiilor și tinerilor intre în motorsport, fără părinții acestora fie obligați învestească în materialul sportiv, sau aibă cunoștințe în domeniul motorsportului. O flota proprie de mașini permite piloților o dezvoltare coerenta și continua, folosind mașini potrivite pentru fiecare campionat, începând cu Citroen Saxo la vârstă de 8 ani în campionatele de îndemânare, trecând ulterior la circuit pe Peugeot 206RC și ajungând la BMW E46 330i pe la 14-15 ani.

Sistemul de instruire, conceput și dezvoltat de Junior Motorsport sub deviza Fast-Safe-Fun, este unul care aduce un echilibru intre joaca și performanta, copiii fiind foarte repede prinși de plăcerea pilotajului sportiv. În cadrul programului de pregătire, interacțiunea, atât cu instructorii, cât și intre ei, este constructiva și permite piloților tineri ajungă la performante deosebite într-un timp foarte scurt.

Sponsorii principali ai proiectului sunt Shell Helix Motor Oil, Black Sea Suppliers, RTH Proconstruct, Pan Food, Libra Quality Consult, VIMAR, Urban Gaz, Paylex si Rubi Coffee and Chocolate. Partenerii tehnici sunt Just Classics Motorsport, Pop Rally Team si Gorgo’s Garage.

Parteneri media: AutoStiri, GP24 Media si RPMRacing.

Junior, Motorsport

Linkuri Utile:
Junior Motorsport – Timișoara
Junior Motorsport – Târgu Mureș
Junior Motorsport – Iași
Junior Motorsport – Craiova
Junior Motorsport – Brașov

GP24 PronoContest, jocul 100% gratuit de Pronosticuri Formula 1:

Junior, Motorsport
Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.
Sursa: Comunicat Junior Motorsport
Photocredit: F22 Action Photography
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Comunicat Junior Motorsport

Latest Posts

Don't Miss