Latest Posts

Pittard devine pilot de uzină Aston Martin GT

Vizualizări: 28527

Câștigătorul titlului Nurburgring Endurance Series, David Pittard, a devenit pilot de uzină Aston Martin Racing pentru 2022.

Britanicul în vârstă de 29 de ani, care a câștigat titlul NLS în 2020 cu echipa BMW Walkenhorst, a fost confirmat ca pilot de uzină de către producătorul britanic după ce a fost numit pe lista de înscrieri la Campionatul Mondial de Anduranță FIA 2022 la începutul acestei luni.

El va fi coleg în WEC cu pilotul Aston de lungă durată și de două ori câștigător al titlului WEC GTE Pro Nicki Thiim și Paul Dalla Lana.

Pittard a declarat: „Sunt încântat și mândru că am semnat pentru Aston Martin Racing. Scopul meu este să câștig cele mai mari curse GT de anduranță și cu Aston Martin am platforma și echipamentul pentru a realiza acest lucru.

„Salut provocarea de adaptare la un nou producător, noi campionate și piste noi, dar AMR este una dintre cele mai bune organizații din domeniu, așa că sunt încrezător că acesta va fi un proces scurt și nedureros.

„A avea colegi de echipă precum Paul și Nicki – unul dintre cei mai rapizi piloți de GT de pe planetă – va ajuta cu siguranță.”

Huw Tasker, șeful departamentului de curse pentru clienți la AMR, a adăugat: „David a arătat un potențial enorm în interiorul și în afara mașinii de ceva vreme, așa că este bine pentru noi să ne asigurăm serviciile”.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pittard și-a făcut debutul la Aston Martin în cursa de calificare de duminică pentru Rolex 24 din acest weekend de la Daytona, runda de deschidere a campionatului IMSA WeatherTech SportsCar.

Pittard

El a terminat pe locul 10 în clasa GT Daytona, împreună cu Dalla Lana, într-un NorthWest Aston Martin Vantage GT3 condus de AMR. Lor li se vor alătura Thiim și Charlie Eastwood pentru cele 24 de ore.

Pittard devine al șaptelea pilot complet de uzină la Aston, alăturându-se lui Thiim, Eastwood, Marco Sorensen, Maxime Martin, Jonny Adam și Ross Gunn. Darren Turner, de trei ori câștigător de clasă în 24 de ore de Le Mans, rămâne în cartea Aston Martin cu un rol de testare și dezvoltare pe partea mașinilor de șosea și va concura cu o serie de echipe clienți în acest an, inclusiv cu Newbridge Motorsport în GT4 britanic.

Canadianul Roman de Angelis a câștigat Academia AMR 2021 și devine junior Aston Martin alături de Tom Canning.

De Angelis va rămâne cu echipa Heart of Racing Aston cu care a terminat pe locul al treilea la puncte în IMSA GTD anul trecut.

Canadianul va împărți unul dintre cele patru Vantages pe terenul de la Daytona cu Turner, Tom Gamble și șeful echipei, Ian James.

Gunn și Martin vor împărtăși intrarea Heart of Racing GTD Pro cu Alex Riberas. Adam va conduce postul Magnus Racing împreună cu Andy Lally, Spencer Pumpelly și John Potter.

Mai multe ştiri despre GT găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss