More

  Latest Posts

  Pirelli Powergy: siguranță și durabilitate într-o nouă anvelopă de vară

  Pirelli Powergy oferă frânare excelentă pe teren umed (întreaga gamă este clasa a), rezistență scăzută la rulare și emisii de zgomot reduse. Dezvoltat prin utilizarea extensivă a realității virtuale și a sistemelor digitale, în cadrul departamentului de cercetare și dezvoltare Pirelli

  Powergy

  Noul Pirelli Powergy debutează: o anvelopă ce oferă siguranță și durabilitate pentru condusul de zi cu zi și a aduce beneficii, atât șoferului, cât și mediului. Powergy este o anvelopă de vară dedicată pieței aftermarket pentru crossover-uri moderne, SUV-uri, sedan-uri și minivan-uri. Creată prin utilizarea celei mai recente tehnologii de simulare virtuală dezvoltată de Pirelli, anvelopa va fi disponibilă în 55 de dimensiuni, de la 17 la 20 de inch, până la sfârșitul acestui an, cu indici de viteză de la H la Y.

  O anvelopă proiectată pentru a garanta, atât siguranța, cât și respectul pentru mediu
  Noul Pirelli Powergy garantează performanțe excelente de frânare pe teren umed, așa cum demonstrează calificativul A, de pe eticheta anvelopelor, permițând șoferilor un condus lin, chiar și pe vreme rea. O atenție deosebită a fost acordată mediului și durabilității, datorită rezistenței reduse la rulare, care reduce consumul de combustibil și, astfel, ajută la reducerea emisiilor: inclusiv zgomot mai redus.

  Powergy

  După cum arată și eticheta anvelopei, aceasta are valoarea minimă pentru emisiile de zgomot și clasa B pentru rezistența la rulare. Acest lucru înseamnă un confort suplimentar pentru șofer și ajută la durabilitatea mediului.

  Powergy, creat folosind realitatea virtuală
  Anvelopa Powergy a Pirelli a fost realizată folosind cele mai avansate sisteme de realitate virtuală pentru a-și atinge obiectivele de performanță. Aceste noi procese au permis optimizarea modelului benzii de rulare și a profilului anvelopei, maximizând suprafața de contact.

  Această suprafață de contact este perfect echilibrată, având o presiune uniformă care ajută la reducerea distanțelor de frânare și la sporirea controlului și preciziei de condus a mașinii. Aceste aspecte sunt corelate cu compuși cu polimeri specifici, ce îmbunătățesc frânarea pe teren umed și durata de viață a anvelopelor.

  Powergy

  Designul modelului benzii de rulare, caracterizat prin caneluri longitudinale intersectate de canale oblice, permite o dispersie excelentă a apei, care ajută la prevenirea acvaplanării și la creșterea siguranței pe teren umed. Aceste rezultate au fost obținute datorită analizei datelor de la simulatorul static de la departamentul de Cercetare și Dezvoltare Pirelli din Milano, precum și testelor finale de pistă pentru validarea noii anvelope.

  Ca rezultat, timpul de dezvoltare a fost considerabil redus, anvelopa fiind creată în doar 18 luni, în ciuda dificultăților aduse de restricțiile Covid-19. Au fost folosite mai puține prototipuri fizice, astfel fiind protejat și mediul. Pirelli va utiliza procesele create de departamentul său de Cercetare și Dezvoltare pentru a dezvolta Powergy pentru următoare noi anvelope.

  Mai multe știri despre Pirelli găsiți AICI.

  Sursa: GP24 / Pirelli

  Photocredit: Pirelli / Getty Images

  Sponsor: Pirelli


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss