Latest Posts

Pirelli Powergy: siguranță și durabilitate într-o nouă anvelopă de vară

Vizualizări: 27800

Pirelli Powergy oferă frânare excelentă pe teren umed (întreaga gamă este clasa a), rezistență scăzută la rulare și emisii de zgomot reduse. Dezvoltat prin utilizarea extensivă a realității virtuale și a sistemelor digitale, în cadrul departamentului de cercetare și dezvoltare Pirelli

Powergy

Noul Pirelli Powergy debutează: o anvelopă ce oferă siguranță și durabilitate pentru condusul de zi cu zi și a aduce beneficii, atât șoferului, cât și mediului. Powergy este o anvelopă de vară dedicată pieței aftermarket pentru crossover-uri moderne, SUV-uri, sedan-uri și minivan-uri. Creată prin utilizarea celei mai recente tehnologii de simulare virtuală dezvoltată de Pirelli, anvelopa va fi disponibilă în 55 de dimensiuni, de la 17 la 20 de inch, până la sfârșitul acestui an, cu indici de viteză de la H la Y.

O anvelopă proiectată pentru a garanta, atât siguranța, cât și respectul pentru mediu
Noul Pirelli Powergy garantează performanțe excelente de frânare pe teren umed, așa cum demonstrează calificativul A, de pe eticheta anvelopelor, permițând șoferilor un condus lin, chiar și pe vreme rea. O atenție deosebită a fost acordată mediului și durabilității, datorită rezistenței reduse la rulare, care reduce consumul de combustibil și, astfel, ajută la reducerea emisiilor: inclusiv zgomot mai redus.

Powergy

După cum arată și eticheta anvelopei, aceasta are valoarea minimă pentru emisiile de zgomot și clasa B pentru rezistența la rulare. Acest lucru înseamnă un confort suplimentar pentru șofer și ajută la durabilitatea mediului.

Powergy, creat folosind realitatea virtuală
Anvelopa Powergy a Pirelli a fost realizată folosind cele mai avansate sisteme de realitate virtuală pentru a-și atinge obiectivele de performanță. Aceste noi procese au permis optimizarea modelului benzii de rulare și a profilului anvelopei, maximizând suprafața de contact.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Această suprafață de contact este perfect echilibrată, având o presiune uniformă care ajută la reducerea distanțelor de frânare și la sporirea controlului și preciziei de condus a mașinii. Aceste aspecte sunt corelate cu compuși cu polimeri specifici, ce îmbunătățesc frânarea pe teren umed și durata de viață a anvelopelor.

Powergy

Designul modelului benzii de rulare, caracterizat prin caneluri longitudinale intersectate de canale oblice, permite o dispersie excelentă a apei, care ajută la prevenirea acvaplanării și la creșterea siguranței pe teren umed. Aceste rezultate au fost obținute datorită analizei datelor de la simulatorul static de la departamentul de Cercetare și Dezvoltare Pirelli din Milano, precum și testelor finale de pistă pentru validarea noii anvelope.

Ca rezultat, timpul de dezvoltare a fost considerabil redus, anvelopa fiind creată în doar 18 luni, în ciuda dificultăților aduse de restricțiile Covid-19. Au fost folosite mai puține prototipuri fizice, astfel fiind protejat și mediul. Pirelli va utiliza procesele create de departamentul său de Cercetare și Dezvoltare pentru a dezvolta Powergy pentru următoare noi anvelope.

Mai multe știri despre Pirelli găsiți AICI.

Sursa: GP24 / Pirelli
Photocredit: Pirelli / Getty Images
Sponsor: Pirelli

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24 / Pirelli

Latest Posts

Don't Miss