Latest Posts

Comunicatul Pirelli după sesiunea de calificări

Vizualizări: 22718

Pilotul Red Bull, Sergio Perez va porni în cursa de mâine din pole position, grație celui mai bun timp obținut în calificările de azi de 1m28.265s cu pneul soft P Zero Roșu, C4, al celor de la Pirelli. Pilotul Charles Leclerc a fost cu 0,155s mai lent, dar va fi retrogradat pe grilă cu 10 poziții ca urmare a unei penalizări.

Drept rezultat, Fernando Alonso de la Aston Martin va porni din prima linie alături de mexican, grație timpului de 1m28.730s. A doua linie a grilei va fi completată de pilotul Mercedes, George Russell, care a reușit timpul de 1m28.857s și Carlos Sainz de la Ferrari cu 1m28.931s. Toți piloții din Q3 au utilizat seturi noi de pneuri soft.

Sesiunea de calificări s-a desfășurat la ora locală 20:00, temperaturile la nivelul pistei fiind între 30,3 și 32,8 grade Celsius, ușor mai coborâte decât în sesiunea a doua de antrenamente de ieri.

În cea de-a treia sesiune de antrenamente, care s-a desfășurat la ora locală 16:30, temperatura la nivelul asfaltului a fost mai ridicată cu șapte grade decât în calificări. Temperaturile ambientale au variat între 28,7 grade Celsius după-amiază și 26,7 grade celsius la lăsarea serii.

Pirelli

Sesiunea de antrenamente FP3 a fost folosită pentru a se simula calificările. Red Bull a fost din nou cea mai rapidă, cu Max Verstappen oprind cronometrul la 1m28,458s cu un set nou de pneuri soft, iar Perez în urma sa cu 1m29.098 dar pe un set de soft utilizat. Alonso a fost al treilea cu 0,998 secunde mai lent decât Verstappen.

Trofeul Pirelli Pole Position Award a fost înmânat lui Perez de către fostul fotbalist Patrice Evra. Evra a fost unul dintre cei mai buni fundași stânga din Europa de-a lungul carierei sale, jucând printre altele pentru echipe precum Manchester United, cu care a câștigat de cinci ori Premier League și odată Champions League, în timp ce în Serie A a triumfat cu Juventus. Evra a luat parte la două Cupe Mondiale și Campionate Europene ca fotbalist al Naționalei Franței.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Pirelli

 

 

JURNALUL STRATEGIILOR

Cea mai rapidă strategie pare să fie cu o singură oprire. Simulările au indicat combinația dintre medium P Zero Galben C3 și hard P Zero Alb C2 ca fiind ușor mai rapidă decât celelalte opțiuni disponibile, deși diferențele sunt extrem de mici.

Pentru a rula pe această strategie optimă, fereastra pentru pit stop va fi între tururile 18 și 25, în timp ce fereastra pentru strategia soft-hard este între tururile 13 și 20. Pentru strategia medium-soft, momentul pentru schimb va fi între tururile 27 și 34.

Singura strategie cu două opriri ce poate fi luată în considerare presupune start pe soft și apoi schimb pe medium între tururile 10-15, înainte de a trece din nou pe soft, la o a doua oprire, între tururile 32 și 38.

Pe o pistă precum Jeddah, există adeseori riscul de neutralizare și opriri, așa cum își amintește Perez. Obținând primul său pole din carieră anul trecut, el a oprit cu un tur înainte de ieșirea safety-car-ului – ceea ce l-a costat șansa de a rămâne în frunte.

Declarațiile lui Mario Isola, după sesiunea de calificări:

„Am văzut o sesiune interesantă de calificări plină de momente memorabile. C4 s-a dovedit un pneu foarte versatil pe finalul sesiunii care a determinat grila, atât în tururile de calificare ca și în ieșirile prelungite.”

„Q1 a demonstrat cum a fost posibil să existe un nivel bun de aderență atât în a doua, cât și în a treia încercare de stabilire a timpului de referință, cu același set de pneuri, utilizându-se turul de răcire dintre încercări. Oportunitatea de a avea un pneu cu aceste caracterstici s-a dovedit importantă pe anumite circuite anul trecut, și am văzut-o încă odată azi.”

„Pe un circuit mai neobișnuit cum este Jeddah, metoda de pregătire a pneurilor a variat de la echipă la echipă: un alt element care subliniază caracteristicile particulare ale C4 combinate cu cele ale diferitelor echipe care l-au utilizat.”

„Din punctul de vedere al strategiei, toate datele colectate până acum în weekend confirmă că o strategie cu o singură oprire este cea mai rapidă, cu doar mici diferențe între cele trei posibile combinații. Dar să ținem cont și de posibilitatea ridicată a neutralizărilor și posibilelor opriri ale cursei, din ce am văzut până acum în precedentele două grand prix-uri desfășurate aici.”

Pirelli

 GP24 PronoContest, jocul gratuit în care vă încurajăm să creați pronosticuri pentru cursele de Formula 1.

Pronocontest

Apăsați click pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest, unde puteți să vă jucați și să câștigați premii interesante.

  • Mai multe știri despre Campionatul Mondial de Formula 1 găsiți AICI.
Sursa: Pirelli Motorsport
Photocredit: Pirelli Motorsport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Pirelli Motorsport

Latest Posts

Don't Miss