GP24 Media

LATEST POSTS

Pirelli contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD).

Marele
Vizualizări: 32205

Pirelli contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) asumate de pactul global al națiunilor unite și semnează principiile CFO pentru investiții și finanțe integrate. Principiile vizează următoarele arii: impactul și măsurarea ODD-urilor, strategii integrate și investiții în ODD, finanțe corporative integrate a ODD și comunicare și raportare integrată a ODD. Pirelli, singura companie de anvelope inclusă, confirmată ca global compact United Nations lead.

Milano, 22 septembrie 2020 –  Grupul de lucru CFO pentru ODD-uri, creat de Pactul Global al Națiunilor Unite, în cadrul căruia Pirelli este membru fondator, a lansat recent, în contextul celei de-a 75-a Adunări Generale a ONU, „Principiile CFO pentru investiții și finanțe integrate a ODD-urilor”, ce au ca scop susținerea alinierii practicilor financiare și de investiții la Obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD), prin implementarea celor mai bune practici.

Membrii grupului CFO al Pactului Global al Națiunilor Unite au identificat patru domenii-cheie ca fiind principiile de bază: impactul și măsurarea ODD-urilor, strategii integrate și investiții în ODD, finanțe corporative integrate a ODD și comunicare și raportare integrată a ODD. Completând cele Zece Principii ale Pactului Global, cele identificate de directorii financiari vizează implicarea comunității globale a managerilor financiari, astfel încât întregul lanț valoric legat de investiții să creeze o piață mai mare, mai lichidă și mai eficientă pentru investițiile în ODD-uri și pentru fluxurile de capital.

Francesco Tanzi, directorul departamentului financiar al companiei Pirelli, a declarat: “Integrarea ODD-urilor în finanțare și investiții corporative este esențială pentru accelerarea realizării obiectivelor globale, prin acțiuni de impact. Această convingere este esențială pentru participarea Pirelli în calitate de membru fondator în cadrul inițiativei CFO pentru ODD-uri, ținând cont de modelul de dezvoltare axat pe „parteneriate pentru obiective”.   

Compania Pirelli va fi o parte activă a grupurilor de lucru din cadrul Inițiativei CFO pentru ODD-uri și va elabora ghiduri, studii de caz și „operațiuni pilot” pentru a facilita adoptarea și punerea în aplicare a principiilor.

Pirelli contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD).

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Pirelli, singurul producător de anvelope inclus, confirmat ca UN Global Compact Lead.

În timpul celei de-a 75-a Adunări Generale a Națiunilor Unite, Pirelli, singura companie producătoare de anvelope inclusă, a fost, de asemenea, recunoscută, împreună cu alte 40 de companii din întreaga lume, ca parte a UN Global Compact Lead. Această adunare grupează companiile identificate pentru angajamentul lor în punerea în aplicare a celor Zece Principii ale Pactului Global al Națiunilor Unite, precum și pentru avansarea obiectivelor globale de sustenabilitate.

Pactul Global al Națiunilor Unite este cea mai mare inițiativă de sustenabilitate corporativă din lume. Pentru a se califica drept LEAD, o companie trebuie să ia parte la cel puțin două „platforme de acțiune” ale Pactului Global, din care fac parte mai multe companii. Rețelele locale, mediul academic, societatea civilă și guvernele, trebuie să abordeze probleme complexe de durabilitate și să aducă inovația în favoarea obiectivelor globale. Mai mult decât atât, participanții trebuie să își comunice perfecționarea printr-un raport anual privind sustenabilitatea, care să demonstreze, în detaliu, progresele realizate și cum au fost aplicate cele Zece Principii.

Apartenența la Pactul Global al Națiunilor Unite, la care Pirelli a aderat în anul 2004, este o dovadă a convingerii corporative că ar trebui urmărite soluții eficiente printr-o abordare holistică a dezvoltării, care integrează capitalul economic, social și de mediu și se bazează pe eforturile comune ale companiilor și părților interesate la nivel global.

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES