More

  Latest Posts

  Pilotul NASCAR, Erik Jones, primește un nou șef de echipaj la RPM

  Echipa NASCAR Cup Series – Richard Petty Motorsports – a angajat un nou șef de echipaj pentru pilotul Erik Jones.

  RPM a anunțat miercuri că l-a angajat pe Dave Elenz ca șef de echipaj pentru Jones și echipa nr. 43 Chevrolet pentru viitorul sezon 2022.

  Elenz, 40 de ani, îl înlocuiește pe Jerry Baxter. Viitorul lui Baxter nu a fost abordat de organizație.

  Cel mai recent, Elenz este șef de echipaj pentru pilotul Noah Gragson în seria Xfinity la JR Motorsports. Nu a servit niciodată ca șef de echipaj cu normă întreagă în Cup Series.

  Ca șef de echipaj la JRM, Elenz a câștigat campionate consecutive în Xfinity Series cu William Byron în 2017 și Tyler Reddick în 2018. În 228 de starturi din Xfinity Series, piloții lui Elenz au înregistrat 15 victorii, 77 în top-5 și 149 în top-10.

  „În 2001, când am început în NASCAR, scopul meu a fost să concurez pentru un titlu de campionat NASCAR Cup Series ca șef de echipaj”, a spus Elenz. „Ultimii șapte ani la JR Motorsports m-au pregătit pentru următorul capitol din cariera mea.

  „Lucrul cu piloți de calibru precum William, Tyler și Noah nu numai că mi-a alimentat dorința de a trece la următorul nivel, dar m-a și pregătit la maximum pentru următorul pas.”

  Absolvent al Universității Clemson (SC), Elenz și-a început cariera la Jasper Racing în 2001. De asemenea, a lucrat la Ginn Racing din 2003 până în 2007 și la Red Bull Racing Team din 2009 până în 2011. La Red Bull Racing Team, Elenz a luat parte la prima victorie în Cup Series a organizației în 2009 ca inginer principal.

  În 2012, Elenz s-a alăturat Hendrick Motorsports ca inginer. Lucrând alături de șeful de echipaj Chad Knaus, Elenz a fost inginer în echipa câștigătoare a campionatului Jimmie Johnson’s Cup Series în 2013. Elenz s-a alăturat JR Motorsports ca șef de echipaj pentru sezonul 2015.

  „Am urmărit dezvoltarea carierei lui Dave și am fost întotdeauna impresionat de el ca persoană și concurent”, a spus Philippe Lopez, directorul de competiție al RPM. „Ca inginer de curse, el a câștigat curse și un campionat în NASCAR Cup Series și, în calitate de șef de echipaj, a câștigat curse și campionate în NASCAR Xfinity Series cu un grup foarte divers de piloți.”

  Mai multe ştiri despre Cupa NASCAR găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss