Latest Posts

Pilotul NASCAR, Erik Jones, primește un nou șef de echipaj la RPM

Vizualizări: 26155

Echipa NASCAR Cup Series – Richard Petty Motorsports – a angajat un nou șef de echipaj pentru pilotul Erik Jones.

RPM a anunțat miercuri că l-a angajat pe Dave Elenz ca șef de echipaj pentru Jones și echipa nr. 43 Chevrolet pentru viitorul sezon 2022.

Elenz, 40 de ani, îl înlocuiește pe Jerry Baxter. Viitorul lui Baxter nu a fost abordat de organizație.

Cel mai recent, Elenz este șef de echipaj pentru pilotul Noah Gragson în seria Xfinity la JR Motorsports. Nu a servit niciodată ca șef de echipaj cu normă întreagă în Cup Series.

Ca șef de echipaj la JRM, Elenz a câștigat campionate consecutive în Xfinity Series cu William Byron în 2017 și Tyler Reddick în 2018. În 228 de starturi din Xfinity Series, piloții lui Elenz au înregistrat 15 victorii, 77 în top-5 și 149 în top-10.

„În 2001, când am început în NASCAR, scopul meu a fost să concurez pentru un titlu de campionat NASCAR Cup Series ca șef de echipaj”, a spus Elenz. „Ultimii șapte ani la JR Motorsports m-au pregătit pentru următorul capitol din cariera mea.

„Lucrul cu piloți de calibru precum William, Tyler și Noah nu numai că mi-a alimentat dorința de a trece la următorul nivel, dar m-a și pregătit la maximum pentru următorul pas.”

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Absolvent al Universității Clemson (SC), Elenz și-a început cariera la Jasper Racing în 2001. De asemenea, a lucrat la Ginn Racing din 2003 până în 2007 și la Red Bull Racing Team din 2009 până în 2011. La Red Bull Racing Team, Elenz a luat parte la prima victorie în Cup Series a organizației în 2009 ca inginer principal.

În 2012, Elenz s-a alăturat Hendrick Motorsports ca inginer. Lucrând alături de șeful de echipaj Chad Knaus, Elenz a fost inginer în echipa câștigătoare a campionatului Jimmie Johnson’s Cup Series în 2013. Elenz s-a alăturat JR Motorsports ca șef de echipaj pentru sezonul 2015.

„Am urmărit dezvoltarea carierei lui Dave și am fost întotdeauna impresionat de el ca persoană și concurent”, a spus Philippe Lopez, directorul de competiție al RPM. „Ca inginer de curse, el a câștigat curse și un campionat în NASCAR Cup Series și, în calitate de șef de echipaj, a câștigat curse și campionate în NASCAR Xfinity Series cu un grup foarte divers de piloți.”

Mai multe ştiri despre Cupa NASCAR găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss