GP24 Media

LATEST POSTS

O ciocnire a piloților BMW i-a oferit victoria pe un platou lui d’Ambrosio în E-Prix-ul din Marrakesh

Vizualizări: 12711

Jerome d’Ambrosio a capitalizat asupra unui nefericit accident care a avut loc între cei doi piloți BMW, Antonio Felix da Costa și Alexander Sims, reușind astfel să câștige a treia sa cursă Formula E sâmbăta aceasta în Marrakesh.

Pe la jumătatea cursei, d’Ambrosio a reușit să câștige dueluri importante în fața unor piloți înarmați cu putere adițională, oferită de modul de atac, reușind să își mențină locul trei, pentru care luptase anterior. Cu toate acestea însă, acesta era la mai bine de patru secunde în urma celor doi piloți BMW.

Liderul clasamentului, da Costa și colegul său de echipă, Sims, au condus plutonul încă din turul patru, ambii fiind nevoiți să îl depășească pe pilotul echipei Envision Virgin, Sam Bird, care a condus prima parte a cursei, plecat din pole, pentru care acesta reușise un tur miraculos într-o mașină avariată mai devreme în zi.

Cu 16 minute rămase din cursă, Sims a încercat o depășire pe exterior asupra lui da Costa în virajul 7, rezultatul fiind unul dezastruos pentru ambii piloți. Cei doi s-au atins, și-au blocat roțile în frânare, da Costa a ajuns în perete și a fost nevoit să abandoneze cursa, colegul său a fost puțin mai norocos, reușind să revină pe circuit în poziția a patra. Între timp a fost pornită și o perioadă de Safety Car, motivul fiind nevoia de a elimina mașina lui da Costa de pe circuit.

De la acel punct d’Ambrosio a preluat șefia cursei pentru Mahindra, fiind nevoit să își apere poziția pentru doar un singur tur, timpul pierdut în perioada de safety car fiind semnificativ. Cursa a repornit cu ceasul indicând deja zero, ceea ce a însemnat că Robin Frijns, și coechipierul său, Bird, aveau doar un tur la dispoziție pentru a încerca o manervră.

În ultimul viraj a apărut o oportunitate, un lock-up i-a oferit ocazia lui Frijns să facă o depășire, dar, d’Ambrosio și-a menținut concentrarea și a reușit să își apere poziția. Cei doi piloți au terminat cursa cu doar o zecime de secundă diferență, fiind urmați de al doilea pilot Envision în poziția a treia.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Aceasta este prima victorie a lui d’Ambrosio a sezonului și prima de la E-Prix-ul din Mexic, 2016. De asemenea este prima victorie a belgianului obținută pe circuit, celelalte două victorii ale sale fiind obținute în urma unor descalificări. Pilotul Mahindra este acum în fruntea clasamentului piloților Formula E cu un avantaj de 12 puncte.

Sims a reușit să salveze ceva din dezastrul uriaș pentru BMW, terminând cursa pe locul patru. Campionul mondial actual, Jean-Eric Vergne a fost nevoit să ducă o cursă de recuperare, reușind un loc cinci în urma unei greșeli din primul tur, acesta încercând să facă o depășire pentru șefia cursei dar terminând într-un derapaj, atât la propriu cât și la figurat.

Andre Lotterer a luat locul șase în celălalt monopost Techeetah, fiind urmat de Lucas di Grassi pentru Audi, care a concurat cu o mașină avariată încă din primul tur, fiind implicat într-un mic acroșaj.

Sebastien Buemi a terminat pe opt pentru Nissan e.dams, coborând de pe poziția a treia, până în afara top 10-ului într-o disperată încercare de a evita mașina lui Vergne în primul tur. Acesta a fost urmat de Mitch Evans pentru Jaguar, și el fiind implicat într-o cursă de recuperare din cauza evenimentelor din primul tur. Ultimul punct a fost luat de Daniel Abt pentru Audi.

Ambii piloți HWA Racelab, Gary Paffett și Stoffel Vandoorne au abandonat, motivul fiind că s-au ciocnit în primul tur, alăturându-se lui da Costa pe margine. Pascal Wehrlein a abandonat și el, debutul său durând doar un tur, acesta a susținut avarii în primul tur al circuitului.

Formula E revine în două săptămâni. Monoposturile electrice vor fi din nou puse la încercare în Chile cu ocazia E-Prix-ului din Santiago.

Foto-credit: Mahindra Racing

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Andra Dozsa

Andra Dozsa

RELATED ARTICLES