More

  Latest Posts

  O ciocnire a piloților BMW i-a oferit victoria pe un platou lui d’Ambrosio în E-Prix-ul din Marrakesh

  Jerome d’Ambrosio a capitalizat asupra unui nefericit accident care a avut loc între cei doi piloți BMW, Antonio Felix da Costa și Alexander Sims, reușind astfel să câștige a treia sa cursă Formula E sâmbăta aceasta în Marrakesh.

  Pe la jumătatea cursei, d’Ambrosio a reușit să câștige dueluri importante în fața unor piloți înarmați cu putere adițională, oferită de modul de atac, reușind să își mențină locul trei, pentru care luptase anterior. Cu toate acestea însă, acesta era la mai bine de patru secunde în urma celor doi piloți BMW.

  Liderul clasamentului, da Costa și colegul său de echipă, Sims, au condus plutonul încă din turul patru, ambii fiind nevoiți să îl depășească pe pilotul echipei Envision Virgin, Sam Bird, care a condus prima parte a cursei, plecat din pole, pentru care acesta reușise un tur miraculos într-o mașină avariată mai devreme în zi.

  Cu 16 minute rămase din cursă, Sims a încercat o depășire pe exterior asupra lui da Costa în virajul 7, rezultatul fiind unul dezastruos pentru ambii piloți. Cei doi s-au atins, și-au blocat roțile în frânare, da Costa a ajuns în perete și a fost nevoit să abandoneze cursa, colegul său a fost puțin mai norocos, reușind să revină pe circuit în poziția a patra. Între timp a fost pornită și o perioadă de Safety Car, motivul fiind nevoia de a elimina mașina lui da Costa de pe circuit.

  De la acel punct d’Ambrosio a preluat șefia cursei pentru Mahindra, fiind nevoit să își apere poziția pentru doar un singur tur, timpul pierdut în perioada de safety car fiind semnificativ. Cursa a repornit cu ceasul indicând deja zero, ceea ce a însemnat că Robin Frijns, și coechipierul său, Bird, aveau doar un tur la dispoziție pentru a încerca o manervră.

  În ultimul viraj a apărut o oportunitate, un lock-up i-a oferit ocazia lui Frijns să facă o depășire, dar, d’Ambrosio și-a menținut concentrarea și a reușit să își apere poziția. Cei doi piloți au terminat cursa cu doar o zecime de secundă diferență, fiind urmați de al doilea pilot Envision în poziția a treia.

  Aceasta este prima victorie a lui d’Ambrosio a sezonului și prima de la E-Prix-ul din Mexic, 2016. De asemenea este prima victorie a belgianului obținută pe circuit, celelalte două victorii ale sale fiind obținute în urma unor descalificări. Pilotul Mahindra este acum în fruntea clasamentului piloților Formula E cu un avantaj de 12 puncte.

  Sims a reușit să salveze ceva din dezastrul uriaș pentru BMW, terminând cursa pe locul patru. Campionul mondial actual, Jean-Eric Vergne a fost nevoit să ducă o cursă de recuperare, reușind un loc cinci în urma unei greșeli din primul tur, acesta încercând să facă o depășire pentru șefia cursei dar terminând într-un derapaj, atât la propriu cât și la figurat.

  Andre Lotterer a luat locul șase în celălalt monopost Techeetah, fiind urmat de Lucas di Grassi pentru Audi, care a concurat cu o mașină avariată încă din primul tur, fiind implicat într-un mic acroșaj.

  Sebastien Buemi a terminat pe opt pentru Nissan e.dams, coborând de pe poziția a treia, până în afara top 10-ului într-o disperată încercare de a evita mașina lui Vergne în primul tur. Acesta a fost urmat de Mitch Evans pentru Jaguar, și el fiind implicat într-o cursă de recuperare din cauza evenimentelor din primul tur. Ultimul punct a fost luat de Daniel Abt pentru Audi.

  Ambii piloți HWA Racelab, Gary Paffett și Stoffel Vandoorne au abandonat, motivul fiind că s-au ciocnit în primul tur, alăturându-se lui da Costa pe margine. Pascal Wehrlein a abandonat și el, debutul său durând doar un tur, acesta a susținut avarii în primul tur al circuitului.

  Formula E revine în două săptămâni. Monoposturile electrice vor fi din nou puse la încercare în Chile cu ocazia E-Prix-ului din Santiago.

  Foto-credit: Mahindra Racing


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss