GP24 Media

LATEST POSTS

Nissan Z SUPER GT va înlocui maşina GT-R din 2022

Nissan
Vizualizări: 10969

Nissan a scos husele noii mașini Z GT500 pe care o va aduce în clasa superioară a SUPER GT din 2022.

Bazat pe cea mai recentă mașină sport de șosea de la Nissan, care a fost dezvăluită în august ca un concurent direct al Toyota Supra, Z înlocuiește emblematicul GT-R care a fost în serviciu încă din sezonul 2008.

Anunțul marchează revenirea numelui Z în seria principală de mașini sport din Japonia pentru prima dată în mai bine de un deceniu, Nissan utilizând anterior 350Z (Fairlady Z pe unele piețe) ca model de bază GT500 timp de patru sezoane între 2004 și 2007.

Nissan va spera că introducerea noului Z va pune capăt celei mai lungi curse sterile în GT500, producătorul din Yokohama urmărind încă un prim titlu de când Tsugio Matsuda și Ronnie Quintarelli au triumfat în 2015 la volanul GT-R introdus la NISMO.

Marca are o istorie de a introduce cu succes mașini noi în serie, precedentul Z câștigând titlul în primul său an de competiție în 2004, iar generația actuală R35 GT-R repetând această performanță patru ani mai târziu, în 2008.

Z se va confrunta cu Supra actualizată și Honda NSX Type S revizuită, care se așteaptă să fie lansată în lunile următoare.

Nissan Z SUPER GT va înlocui maşina GT-R din 2022

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

„Nissan Z GT500 simbolizează spiritul Nissan de a face față provocărilor și de a aduce emoție la viață”, a declarat COO Nissan Ashwani Gupta. „Prin eforturile noastre de curse continuăm să ne inovam mașinile și concurăm pentru a câștiga cu aceeași îndrăzneală de care am dat dovadă de atât de multe ori de-a lungul anilor.”

Nissan încă nu și-a anunțat echipele de piloţi pentru sezonul 2022, dar își va organiza competiția anuală de piloţi luni la Fuji pentru a-și finaliza cele patru echipaje.

Deși își va păstra combinația câștigătoare de Matsuda și Quintarelli în mașina emblematică NISMO, iar Katsumasa Chiyo și Kohei Hirate sunt de asemenea așteptați să rămână la B-Max/NDDP, ar putea exista o remaniere atât la ținutele Impul, cât și la Kondo Racing.

După ce și-a pierdut scaunul Honda GT500, Bertrand Baguette este probabil să se alăture boxei Nissan ca şi coechipier al lui Kazuki Hiramine la Impul, iar Nobuharu Matsushita se zvonește că se mișcă în direcția opusă după doar un singur sezon la Nissan.

Kiyoto Fujinami, care a câștigat titlul GT300 2020 alături de Joao Paulo de Oliveira cu Kondo Racing, ar putea fi promovat în echipajul GT500 al echipei, înlocuindu-l fie pe Daiki Sasaki, fie pe Mitsunori Takaboshi.

Nissan Z SUPER GT va înlocui maşina GT-R din 2022

Anunțul de duminică marchează sfârșitul vrajii lui GT-R ca model de bază al Nissan în GT500. Introdusă pentru prima dată în 2008, mașina a trecut prin diferite iterații și modificări ale motorului, dintre care cea mai recentă a venit anul trecut odată cu apariția reglementărilor complete de Clasa 1.

Nissan a obținut mult succes cu R35 GT-R, câștigând campionatul în primul sezon în 2008 și din nou în 2011-12 și 2014-15.

Cu toate acestea, mașina s-a străduit să fie la fel de competitivă ca rivalii săi mai contemporani în ultimii ani.

Hiramine și Matsushita au fost cei mai importanți concurenți ai Nissan în campionatul din acest an, terminând pe locul șapte din 15 echipaje din Impul GT-R cu o victorie – prima a echipei din 2016 – la Sugo. NISMO a fost singura altă echipă Nissan care a câștigat o cursă în acest an, la Suzuka.

În timp ce Z va deveni noul competitor GT500 anul viitor, va continua să folosească GT-R NISMO GT3 în divizia GT300 în viitorul apropiat.

Mai multe ştiri despre SUPER GT găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES