More

  Latest Posts

  Nasr știa că Taylor nu va reuși să depășească Cadillac-ul Action Express

  Felipe Nasr spune că știa că Ricky Taylor nu va reuși să depășească Cadillac-ul Action Express în ultimul tur al finalului sezonului Petit Le Mans al campionatului IMSA WeatherTech SportsCar.

  Bătălia pentru onorurile campionatului Prototype s-a rezumat la o luptă finală între Nasr în Cadillac DPi.VR nr. 31 AXR marca Whelen Engineering și Taylor în modelul Wayne Taylor Racing Acura ARX-05 numărul 10, care a condus clasamentul.

  După ce a predat conducerea cursei către Mazda-ul lui Harry Tincknell, cu puțin peste 20 de minute rămase în competiția de 10 ore, Nasr a fost supus unei presiuni din ce în ce mai mari din partea lui Taylor, care a trebuit să găsească o modalitate de a întrece Cadillac-ul nr. 31 pentru a avea vreo șansă de revendicare a titlului.

  Taylor a făcut o pasă ambițioasă la virajul 10 în ultimul tur al cursei, dar a trecut prin pietriș, permițându-i lui Nasr să se mențină pe locul doi în mașina pe care a împărțit-o cu coechipierii de sezon, Pipo Derani și Mike Conway, și strânge coroana pentru el și Derani.

  Acesta a marcat al doilea titlu de prototip IMSA în patru sezoane pentru fostul pilot de Formula 1 Nasr, care părăsește AXR pentru a se alătura echipei Porsche anul viitor, înaintea efortului LMDh al producătorului german.

  „A fost intens”, a spus Nasr. „Sunt lipsit de cuvinte. Trebuie să spun că am muncit din greu pentru acest moment – ​​toată echipa. Sunt atât de mândru de toți cei de la Whelen Engineering pentru că au făcut un drum grozav astăzi.

  10 wayne taylor racing acura a 1

  „A fost posibil să câștig cursa. Am avut puțin ghinion cu traficul [când Mazda a trecut] și apoi am văzut venind mașina nr. 10. De ce trebuie să fie atât de greu?

  „Coborând în virajul final, l-am văzut pe numărul 10 făcând o mișcare foarte târzie și am știut că nu va face virajul. Așa că, m-am concentrat doar să obțin ieșirea și am terminat treaba.

  „Am atât de multă dragoste și respect pentru băieții cu care lucrez. Aceasta va fi ultima mea cursă aici [la AXR]. Și asta îmi dă multe emoții. Vreau să îi mulțumesc lui Mike, Pipo și fiecărui membru al echipei. Vreau să-i mulțumesc și Cadillac-ului. Ne-au oferit tot ce aveam nevoie pentru a lupta pentru acest campionat. Sunt atât de fericit.”

  Derani, care a câștigat pentru prima dată titlul de prototip IMSA, a adăugat: „Nu-mi vine să cred că suntem campioni. A fost un sfârșit atât de dificil pentru sezonul trecut și un început dificil pentru acest an.

  „Cu multă credință în Dumnezeu și în familia mea, mi-am reconstruit încrederea și iată că sunt un campion IMSA 2021. Este pur și simplu incredibil. Sunt atât de recunoscător pentru Whelen Engineering, Action Express, Cadillac și toți cei care m-au susținut. Este pur și simplu fantastic.”

  Taylor și coechipierul său din clasamentul numărul 10 WTR, Filipe Albuquerque, au ratat cu puțin timp să câștige trei titluri la rând pentru Acura, deși perechea și copilotul lor de anduranță, Alexander Rossi, au câștigat onorurile Michelin Endurance Cup.

  „Vreau să spun, concurăm din greu”, a reflectat Taylor. „Campionatul a ajuns literalmente la ultimul viraj. După anul trecut, sunt fericit pentru acești tipi [AXR]. O merită; au avut un an grozav.

  “Urăsc asta pentru Filipe; a condus o perioadă atât de grozavă pentru a-i depăși. Am făcut o mică greșeală în turul meu [după ultima oprire la boxe]. Dar sunt atât de recunoscător că am în spate HPD, Konica Minolta și Acura. Voi face tot ce pot pentru a le plăti înapoi în California și în Indy.

  “Sunt foarte dezamăgit, dar Daytona este aproape. Acesta este un intersezon scurt și suntem o echipă grozavă.”

  Mai multe ştiri despre Campionatul IMSA WeatherTech SportsCar găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss