Latest Posts

Mouton – Viitoarele campioane din W Series ar putea primi un loc în F3

Vizualizări: 16142

Potrivit legendei de raliuri Michele Mouton, FIA a propus ca viitorii campioni din W Series să se mute într-un scun de Formula 3.

Mouton, care conduce Comisia Femeilor în Sporturile cu Motor a FIA, consideră că ar fi „fantastic” ca următoarele câștigătoare să-și asigure un loc în seria feeder și spune că „este exact ceea ce le-am propus”.

Mouton spune: „Nu am nimic împotriva W Series pentru că este promovare pentru femei în sportul cu motor, dar nu sunt de acord cu obiectivul și să pună tinerele doar împreună, pentru că singura modalitate de a urca este să lupți cu cei mai buni piloți”.

Dar ea crede că, în formatul actual, este „prea târziu” pentru piloți să își asigure un loc în Formula 1.

„Când ești într-o avanpremieră a curselor de F1 în ceea ce eu numesc o paradă, este plăcut să vezi femei conducând, dar dacă te uiți la timp și la ceea ce sunt capabile să facă, nu este suficient”, a spus Mouton.

“Trebuie să concurezi cu cei mai buni pentru a vedea unde trebuie să ajungi. Acum este distractiv, deoarece nu au ce plăti, sunt văzute și promovate, este bine, este un spectacol bun.”

Dar ea crede că o integrare în continuare în platforma seriei feeder ar convinge-o mai mult de scopul său.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Dacă aceasta este doar o serie, nu ajută, dar dacă aceasta devine o platformă ca și noi cu Rising Stars, în care odată ce ești ales, urci, atunci ar fi fantastic”, a spus ea. „Dacă nu trebuie să plătească și să conducă gratuit, să conducă în weekendurile de F1 și, în plus, câștigătorul merge la F3, eu le voi fi alături. Poziția mea este destul de clară în acest sens.

„Am avut discuții cu ei pentru a schimba, așa că câștigătorul ar trebui să meargă undeva.”

Vorbind înainte de lansarea unui documentar despre viața ei, care a fost difuzat pe Sky pe 20 noiembrie, Mouton a spus că s-au înregistrat „multe” progrese în ceea ce privește reprezentarea feminină în sportul cu motor în ultimii 10 ani.

„Cred că astăzi există mult efort pentru egalitate și este ceva ce poți vedea și simți peste tot nu numai în competiție, ci și în industrie”, a spus ea.

„Vrem mai multe femei în sporturile cu motor și peste tot. Acesta este cel mai important și sprijinul și pe care îl primim de la echipele profesioniste și ceva la care am lucrat în ultimii 10 ani și, în sfârșit, avem asta și este serios și este o șansă mare.

„Este singurul mod de a urca pentru o femeie, când ești într-o stare bună și te poți gândi doar la condus. Sper că nu vor strica această șansă și progresul poate continua să crească. WEC este incredibil pentru noi să avem șase tinere care concurează, sper că vor continua să lupte.”

Mai multe ştiri despre W Series găsiţi AICI!

Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss