Latest Posts

MotoGP Doha – The good, the bad and the ugly

Vizualizări: 24653

Cea de-a doua etapă din Qatar a avut o desfășurare electrizantă a evenimentelor. Acum, a venit momentul să trecem în revistă atât protagoniștii, cât și antagoniștii întrecerii clasei MotoGP din weekend.

THE GOOD

Jorge Martin

Marele performer din weekend a fost Jorge Martin. Madrilenul a scos de nicăieri un tur stratosferic pentru a obține primul pole position din carieră în abia a doua cursă din istoria participărilor sale la MotoGP. În cursă, Martin a avut un ritm solid, pilotul echipei Pramac Ducati conducând cursa în marea ei majoritate. Din nefericire, lipsa de experiență a condus la ratarea primei victorii, dar, per total, evoluția sa a fost excepțională.

Fabio Quartararo

Francezul a fost marele învingător al cursei din Qatar. Dacă după calificările de sâmbătă seara cineva ar fi pariat pe Quartararo, ar fi câștigat o sumă frumoasă de bani. Pilotul echipei Yamaha a avut un start dificil, dar, încetul cu încetul, el și-a ridicat nivelul și a început să facă spectacol pe pistă. După o cursă de recuperare formidabilă, Quartararo a câștigat cursa și a revenit în lupta pentru prima poziție la general.

MotoGP
Fabio Quartaro, învingătorul cursei MotoGP din Qatar

Johann Zarco

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Cine ar fi crezut în 2019 că Zarco va mai fi vreodată un om de clasament general? Iată că francezul se află acum în fruntea campionatului. Pilotul francez a reușit să facă o nouă cursă solidă, locul secund fiind maximul a ceea ce putea obține în cursa din Qatar. Dacă va continua în acest ritm, cu siguranță vom avea parte de faimosul său backflip al victoriei. Mai mult, francezul ar putea deveni un protagonist al luptei pentru titlul mondial.

THE UGLY

Joan Mir

Dacă în prima etapă, Joan Mir a fost unul dintre protagoniști, în cea de-a doua rundă din Qatar, campionul mondial în exercițiu a avut o evoluție ștearsă. După debut foarte puternic de cursă, el a fost mai mereu în umbra lui Alex Rins. O clasare doar pe locul șapte pare la prima vedere un rezultat slab, dar, datorită faptului că Losail nu este un circuit pe gustul celor de la Suzuki, clasarea lui Mir ar putea fi benefică pentru lupta sa de a-și apăra titlul mondial.

Jack Miller

Deși inițial părea favorit la victorie în Qatar, australianul pleacă după primele două etape cu doar 14 puncte în palmares. În cursa a doua din Qatar, Miller s-a duelat din nou cu Aleix Espargaro, iar cine ar fi pariat pe acest lucru, ar fi câștigat o sumă mare de bani. Consumul pneurilor și stilul agresiv de pilotaj al lui Jack Miller nu par să-l ajute pentru moment. Pentru Miller, debutul de sezon e modest, iar dacă urmărim evoluția lui Zarco, locul său la Ducati ar putea fi în pericol.

Franco Morbidelli

Numeroase probleme tehnice în antrenamente, ritm foarte slab în calificări și o prestație submediocră în cursă. Cam acestea ar fi câteva dintre detaliile weekendului din Qatar pentru vicecampionul mondial. Astfel, după două etape, Morbidelli ocupă un modest loc 15, cu doar patru puncte acumulate în noua stagiune. Chiar dacă motocicleta l-a văduvit în mod vizibil de rezultate, pare-se că nici Franco Morbidelli nu ajută prea mult la găsirea problemelor ivite la Petronas SRT.

THE UGLY

Valentino Rossi

Cel mai slab weekend din cariera lui Valentino Rossi a venit în cea de-a doua etapă din 2021. Italianul a încheiat pe 21 în calificări, iar în cursă a ratat punctele, clasându-se pe un foarte modest loc 16. Situația lui Rossi pare să se înrăutățească de la zi la zi, iar dacă rezultatele sale vor continua pe această linie, pilotul italian ar putea să-și anunțe retragerea foarte curând. Să sperăm, măcar de dragul vremurilor bune, că după revenirea motomondialului în Europa, Valentino Rossi va reuși să revină la forma optimă pentru a-și etala cu adevărat talentul său și pentru a închide gura criticilor. 

Pentru mai multe știri din MotoGP, click AICI!

 

Sursa: GP24
Photocredit: Autosport
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24

Latest Posts

Don't Miss