More

  Latest Posts

  Jorge Martin obține primul pole position din carieră la MotoGP în Qatar

  Jorge Martin și-a adjudecat primul pole position din carieră la MotoGP. Spaniolul a scos din joben un tur impresionant în ultimele secunde ale calificărilor din Qatar.

  Sesiunea de calificări din Qatar a clasei MotoGP a fost una incendiară. În ultimele secunde, Jorge Martin a acaparat atenția prin adjudecarea primului pole position din carieră la MotoGP. Spaniolul de la Pramac a fost cel mai rapid pilot din Q2, semnând referința absolută a zilei în 1:53.106.

  În spatele său, Johann Zarco a făcut un 1-2 pentru Pramac Ducati. Francezul a fost cu doar 0.157 mai lent decât coechipierul său și va pleca din nou din prima linie a grilei de start. Maverick Vinales a condus sesiunea multă vreme până când a fost devansat de cei doi piloți Pramac Ducati.

  Chiar și așa, spaniolul a încheiat pe un excelent loc trei. Evoluția excelentă a celor de la Yamaha a fost dublată de performanța foarte bună a lui Fabio Quartararo. Francezul a încheiat pe locul cinci. Între cei doi piloți ai celor de la Yamaha, s-a clasat Jack Miller.

  Francesco Bagnaia nu a mai putut replica rezultatul excelent de săptămâna trecută și va pleca abia de pe locul al șaselea. Pilotul Ducati a fost cu aproape o secundă mai lent decât sâmbăta trecută și va pleca de pe partea exterioară a celei de-a doua linii a grilei de start.

  Aleix Espargaro a continuat seria rezultatelor pozitive pentru Aprilia. Spaniolul s-a clasat pe locul al șaptelea și va deschide mâine cea de-a treia linie a grilei de start. El va fi acompaniat de alți doi piloți spanioli, Alex Rins și Joan Mir, cei doi rideri ai echipei Suzuki.

  Franco Morbidelli, Stefan Bradl și Miguel Oliveira au fost ultimii clasați în Q2. Luca Marini a ratat la mustață accederea în Q2 și va fi nevoit să plece mâine de pe locul 13. Alături de el, în cea de-a cincea linie vor lua loc Alex Marquez și Pol Espargaro. În spatele lor, topul primilor 20 din calificări a fost completat, în ordine, de Takaaki Nakagami, Danilo Petrucci, Brad Binder, Brad Binder, Enea Bastianini și Iker Lecuona.

  Marea dezamăgire a sesiunii de calificări de azi a fost Valentino Rossi. Clasat abia pe penultimul loc, Rossi a dat din nou apă la moară criticilor săi care îi contestă performanțele din ultima vreme. Singurul pilot clasat sub Rossi a fost Lorenzo Savadori.

  Cursa clasei MotoGP din Qatar va avea loc mâine, startul fiind programat pentru ora 20.

  Sursa: GP24

  Photocredit: MotoGP


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss