More

  Latest Posts

  Meyer Shank Racing îl confirmă pe Pagenaud pentru Rolex 24 la Daytona

  Fostul campion IndyCar și câștigător Indy 500 Simon Pagenaud va fi al patrulea pilot pentru maşina Acura ARX-05 de la Meyer Shank Racing în cadrul Rolex 24 Hours de la Daytona de luna aceasta.

  Pagenaud se va alătura noii formații cu normă întreagă a MSR, formată din Oliver Jarvis și Tom Blomqvist, precum și „al treilea om” de anduranță Helio Castroneves, care va fi și coechipierul lui Pagenaud în formaţia IndyCar a echipei în acest an.

  Pentru Pagenaud, care a fost un as în American Le Mans Series înainte de a se alătura Seriei IndyCar și, de asemenea, a condus Acura în probele de anduranță IMSA sub steagul Team Penske, va marca a opta oară când a concurat la Rolex 24. Pentru Meyer Shank Racing, aceasta va fi a 19-a intrare în clasica Daytona.

  „Îmi place să încep anul cu una dintre cele mai mari provocări ale anului în 24 de ore la Daytona”, a spus Pagenaud, care anul trecut a condus cel de-al doilea Cadillac al Action Express Racing cu Kamui Kobayashi și Jimmie Johnson în IMSA. „Este o cursă pe care am fost aproape de a o câștiga de multe ori, la fel ca cele 24 de ore de Le Mans din trecut.

  „Aștept cu nerăbdare să concuresc cu noua mea echipă MSR în cursele de anduranță, care sunt rădăcinile mele și am o dragoste foarte profundă pentru această serie, în timp ce mă reîntâlnesc cu Acura și cu prietenii mei de la HPD.

  „Cu Oliver, Tom și Helio, vom fi o formație puternică și sperăm că putem oferi AutoNation și SiriusXM o victorie pentru a începe anul cum trebuie.”

  Fondatorul echipei și coproprietar Michael Shank a comentat: „Suntem foarte încântați că Simon se alătură echipei pentru Rolex 24. Primul pas a fost ca el să facă parte din gama noastră de sezon în IndyCar și a avut sens să-l pună în Acura pentru Daytona.

  „Cunoaște bine mașina și a mai lucrat cu Helio, așa că până acum a fost un mare atu pentru echipă. Cu formația pe care o avem, cred că avem șansa de a lupta pentru o victorie în doar câteva săptămâni.”

  Roar Before the 24 se va desfășura în perioada 21 – 23 ianuarie și va include cursa de calificare pentru a stabili ordinea boxelor și locațiile garajelor. Cea de-a 60-a rulare a Rolex 24 la Daytona începe pe 29 ianuarie. 

  Mai multe ştiri despre Campionatul IMSA găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss