GP24 Media

LATEST POSTS

Mercedes câștigă a doua cursă de la Budapesta după un final infernal

Vizualizări: 18070

A doua cursă de pe Hungaroring și-a văzut starul dat pe un circuit îmbibat de apa mai ceva ca un burete și în spatele mașinii de siguranță. După primele trei tururi aceasta s-a retras lăsând racing-ul să înceapă.

Din prima linie plecau din nou două modele Mercedes AMG GT3 cu R.Marciello în pole position la volanul modelului AKKA ASP #88. Chiar dacă condițiile au fost atroce acesta a reușit să-și mențină statutul de lider până la fereastra de pit-uri.Mercedes câștigă a doua cursă de la Budapesta după un final infernal

În spate capul de afiș al primei părți a cursei a fost ținut de două dueluri bară la bară între modele Audi. Pentru poziția a patra s-au luptat C.Mies în Audi-ul WRT #1 și C.Hasse la manșa modelului Sainteloc #25, cel din urmă ieșind învingător.

În spatele celor doi s-a dat altă bătălie la cuțite între R.Frijns în Audi-ul #17 și K. van der Linde la volanul R8-ului Attempto #66. Frijns își adjudeca poziția a șasea silit mai apoi de conducerea cursei să o cedeze din cauza pilotajului extrem să-i zicem.Mercedes câștigă a doua cursă de la Budapesta după un final infernal

De pe locul al treilea intra la boxe Lamborghini-ul #63, câștigătorii din ziua de ieri. Chiar în momentul plecării lui Engelhart unul dintre mecanici a alunecat cu roata în mână, moment cel puțin hazliu la acea vreme. După seria de opriri la boxe ordinea se păstra pe podium, #88 urmat de #6 și #63.

Imediat însă Lambo-ul a fost lovit de o penalizare pentru nereguli din timpul schimbului, acel mecanic fiind centrul problemelor. Din fericire nu “patinajul” acestuia a fost devină ci faptul că el se afla încă în jurul mașinii când aceasta a pornit, lucru interzis de regulament.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

O operațiune foarte bună a facut-o Audi-ul #1 care deși a pierdut locul al patrulea pe pistă și la recuperat la standuri ieșind pe circuit în fața modelului Sainteloc #25. Cu 15 minute rămase pe ceas a intervenit și FCY-ul urmat imediat de mașina de siguranță în urma ieșirii pe pietriș a Ferrari-ului Kessel Racing #39 înscris la Pro-Am.

Restartul s-a dat cu mai puțin de 10 minute rămase moment în care plutonul era adunat, cel mai mult de pierdut din această situatie avusese evident liderul. Mercedes-ul Black Falcon de pe poziția a doua începe sa piardă poziție după poziție fiind depășit în bloc de modele Audi din spate.Mercedes câștigă a doua cursă de la Budapesta după un final infernal

Din fericire pentru AKKA ASP M.Meadows a reușit țină mașina pe circuit aducând acasă victoria, prima din acest sezon pentru Mercedes în seria de sprint. Pentru poziția a doua s-au duelat din nou #25 cu #1, Sainteloc reușind să pună mâna pe argint în dauna fraților mult mai galonați.

#1 avea să piardă și ultima poziție pe podium în dauna modelului Attempto Racing în ultimul tur. Tot în ultimul tur s-a declanșat și nebunia în spate unde #2 s-a acroșat cu #17 provocându-se rotirea pe circuit a celui dintâi menționat.

Deși condițiile meteo nu au fost din cele mai bune, Hungaroring-ul ne-a oferit anul acesta două curse de pomină, una mai nebună decât cealaltă. Următoarea întâlnire cu Blancpain GT Series va fi în weekend-ul 14/16 Septembrie pe Nurburgring și este rezervată tot seriei de sprint.

Race Results

 

Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro
Photocredit: AKKA ASP, Blancpain GT Series, WRT Racing
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Milcu

Cosmin Milcu

Pasionat de mașini, anime și gaming. Optimist convins și mai mereu cu zâmbetul pe buze, iubește anduranța ca pe a doua mamă. Mare fan Porsche și probabil unul dintre puținii nebuni care să vadă integral o cursă de 24 de ore.

RELATED ARTICLES