More

  Latest Posts

  McLaren decizie Hypercar începutul anului viitor

  Zak Brown: Decizia privind programul McLaren Hypercar va veni probabil la începutul anului viitor….

  O decizie privind un program McLaren „Hypercar” va veni la începutul anului viitor, potrivit directorului McLaren Racing, Zak Brown, care a continuat să dea multă laudă noii clase de top de la FIA și ACO.

  McLaren este printre cei șase producători care s-au implicat în întâlnirile tehnice recente ale grupurilor de lucru pentru a ajuta la formularea reglementărilor, care urmează să fie lansate în sezonul FIA World Endurance Championship 2020-21.

  Brown sa întâlnit luni cu CEO-ul WEC, Gerard Neveu, cu președintele ACO, Pierre Fillon, și cu președintele Comisiei FIA de rezistență, Richard Mille, pentru discuții ulterioare înaintea setului final de reguli, care vor fi prezentate Consiliului Mondial al Sportului la începutul lunii decembrie.

  „Este un proiect cu care suntem foarte interesați și ne place direcția”, a declarat Brown la mass-media duminică la Spa-Francorchamps.

  „Credem că World Endurance Championship și Le Mans sunt o mare serie de curse. McLaren are istorie, afacerea noastră în domeniul automobilelor se descurcă bine, așa că modelul pe care îl au în jos, spre o serie de curse hipercarcerale, sensibile la buget și competițional, este atrăgător pentru noi „.

  Întrebat când McLaren va trebui să ia o decizie pentru a intra în sezonul 2020-21, Brown a spus „până la sfârșitul acestui an, la începutul anului viitor, pentru a fi pregătit”.

  El a subliniat că un potențial program Hypercar va veni în paralel cu operațiunea de Formula 1 existentă, precum și o potențială intrare în competiția IndyCar anul viitor.

  „Tot ce facem în afara Formulei 1 nu va atrage resursele Formula 1”, a spus Brown.

  „Avem 4.000 de angajati, asa ca daca mergem la cursele World Endurance Championship sau la cursele IndyCar, putem folosi cateva masini si tehnologie pe care le avem in echipa noastra de Formula 1, dar baietii care lucreaza la echipa noastra de Formula 1 nu vor merge sa munceasca pe WEC sau dacă facem o echipă IndyCar.

  „Nu este o presiune a resurselor. Vor fi oameni diferiți cu o configurație diferită și vom vedea dacă putem face ambele în același timp sigur. ”

  Brown consideră că formula Hypercar va oferi un impuls semnificativ pentru cele 24 de ore din Le Mans, cu implicarea semnificativă a producătorului așteptată în primele câteva sezoane.

  Se înțelege că a existat un impuls recent pentru reducerea în continuare a bugetelor de funcționare sub valoarea inițială estimată de 25-30 milioane de euro (30-35 milioane dolari) pe sezon.

  „Cred că au mult interes în Hypercar”, a spus Brown. „În direcția în care se îndreaptă, bugetul despre care vorbește, cred că va avea un succes foarte mare.

  „Am putut vedea 5-6 producători, poate nu toți în prima zi.

  „Dar direcția în care s-au îndreptat, iar voi ați anunțat câțiva, am putut vedea câteva zile mari înainte de noi la Le Mans. [Ar putea fi] anii de glorie, dacă vrem să spunem asta. Și cu asta ar veni sponsori și șoferi.

  „Îmi place noul calendar [invers]; Cred că e bine să faci asta. Evident, durează un an sau doi pentru a obține acest lucru, dar cred că fac toate lucrurile potrivite. ”

  HypercarBrown
  Photocredit: Glenn Dunbar/McLaren

   


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss