GP24 Media

LATEST POSTS

McLaren decizie Hypercar începutul anului viitor

Vizualizări: 10166

Zak Brown: Decizia privind programul McLaren Hypercar va veni probabil la începutul anului viitor….

O decizie privind un program McLaren “Hypercar” va veni la începutul anului viitor, potrivit directorului McLaren Racing, Zak Brown, care a continuat să dea multă laudă noii clase de top de la FIA și ACO.

McLaren este printre cei șase producători care s-au implicat în întâlnirile tehnice recente ale grupurilor de lucru pentru a ajuta la formularea reglementărilor, care urmează să fie lansate în sezonul FIA World Endurance Championship 2020-21.

Brown sa întâlnit luni cu CEO-ul WEC, Gerard Neveu, cu președintele ACO, Pierre Fillon, și cu președintele Comisiei FIA de rezistență, Richard Mille, pentru discuții ulterioare înaintea setului final de reguli, care vor fi prezentate Consiliului Mondial al Sportului la începutul lunii decembrie.

“Este un proiect cu care suntem foarte interesați și ne place direcția”, a declarat Brown la mass-media duminică la Spa-Francorchamps.

“Credem că World Endurance Championship și Le Mans sunt o mare serie de curse. McLaren are istorie, afacerea noastră în domeniul automobilelor se descurcă bine, așa că modelul pe care îl au în jos, spre o serie de curse hipercarcerale, sensibile la buget și competițional, este atrăgător pentru noi “.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Întrebat când McLaren va trebui să ia o decizie pentru a intra în sezonul 2020-21, Brown a spus “până la sfârșitul acestui an, la începutul anului viitor, pentru a fi pregătit”.

El a subliniat că un potențial program Hypercar va veni în paralel cu operațiunea de Formula 1 existentă, precum și o potențială intrare în competiția IndyCar anul viitor.

“Tot ce facem în afara Formulei 1 nu va atrage resursele Formula 1”, a spus Brown.

“Avem 4.000 de angajati, asa ca daca mergem la cursele World Endurance Championship sau la cursele IndyCar, putem folosi cateva masini si tehnologie pe care le avem in echipa noastra de Formula 1, dar baietii care lucreaza la echipa noastra de Formula 1 nu vor merge sa munceasca pe WEC sau dacă facem o echipă IndyCar.

“Nu este o presiune a resurselor. Vor fi oameni diferiți cu o configurație diferită și vom vedea dacă putem face ambele în același timp sigur. ”

Brown consideră că formula Hypercar va oferi un impuls semnificativ pentru cele 24 de ore din Le Mans, cu implicarea semnificativă a producătorului așteptată în primele câteva sezoane.

Se înțelege că a existat un impuls recent pentru reducerea în continuare a bugetelor de funcționare sub valoarea inițială estimată de 25-30 milioane de euro (30-35 milioane dolari) pe sezon.

“Cred că au mult interes în Hypercar”, a spus Brown. “În direcția în care se îndreaptă, bugetul despre care vorbește, cred că va avea un succes foarte mare.

“Am putut vedea 5-6 producători, poate nu toți în prima zi.

“Dar direcția în care s-au îndreptat, iar voi ați anunțat câțiva, am putut vedea câteva zile mari înainte de noi la Le Mans. [Ar putea fi] anii de glorie, dacă vrem să spunem asta. Și cu asta ar veni sponsori și șoferi.

“Îmi place noul calendar [invers]; Cred că e bine să faci asta. Evident, durează un an sau doi pentru a obține acest lucru, dar cred că fac toate lucrurile potrivite. ”

McLaren decizie Hypercar începutul anului viitor
Photocredit: Glenn Dunbar/McLaren

 

Sursa:
Photocredit:
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Frank van Nunen

Frank van Nunen

Peste 30 de ani de experiență profesională în industria sporturilor cu motor, condusă de o pasiune uriașă pentru partea sportivă și de marketing. Fondator al platformei GP24, care lucrează pentru a promova Motorsportul și talentele din motorsportul românesc pe scena internațională.

RELATED ARTICLES