GP24 Media

LATEST POSTS

Marti şi Sidorkova din W Academy vor lua parte la un test de Formula 3

Vizualizări: 38788

Promoterii FIA Formula 3 au plăcerea să anunțe că membrii W Academy Nerea Marti și Irina Sidorkova vor lua parte la un test de Formula 3 pe 9 noiembrie la Magny-Cours, Franța.

Această oportunitate face parte dintr-un plan de diversitate mai larg, în care sunt investiți promoterii FIA Formula 3 și FIA Formula 2. În anii anteriori, doi piloţi de sex feminin au concurat în Campionatele F2 și F3, și anume Tatiana Calderon și Sophia Floersch.

În efortul de a oferi un acces mai bun la piramida FIA cu un singur loc mai multor piloţi de sex feminin, promoterii F3 și F2 au decis să genereze legături între F3 și programele de sport cu motor care promovează femeile.

Scopul acestui test de o zi este de a prezenta  piloților atât Formula 3, mașina și configurațiile sale, cât și cerințele și provocările mediului înconjurător.

CEO-ul FIA Formula 3, Bruno Michel, a declarat: „Diversitatea este un subiect foarte important pentru noi. Dorința noastră este să ne asigurăm că tot mai multe femei piloţi se alătură campionatului nostru.

Am fost foarte încântați să le avem pe Tatiana Calderon și Sophia Floersch pe grile, dar este încă foarte greu pentru femeile piloţi să facă același lucru. Sperăm ca acest test să fie primul pas spre a face drumul către Formula 1 pentru o femeie pilot mai sistematic.

Marti şi Sidorkova din W Academy vor lua parte la un test de Formula 3

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„O modalitate de a realiza acest lucru este să creăm conexiuni între categoriile noastre, care sunt cele mai apropiate de F1, și programele de curse care promovează femeile piloţi, cu scopul final de a le pregăti pentru apogeul sportului cu motor.

„Cu acest test, dorim ca Nerea și Irina să se familiarizeze cu F3, cu mașina și cu modul în care lucrăm. Nu va fi vorba de performanță, ci de înțelegerea cerințelor categoriei. Va fi o primă degustare, deoarece sperăm că vor progresa în campionatul nostru în viitorul apropiat.

„După discuții cu CEO-ul W Series, Catherine Bond Muir, am convenit că ar trebui să existe o punte între seria lor și piramida cu un singur loc. De asemenea, am convenit că piloţii W Academy sunt în cea mai bună categorie de vârstă pentru a se alătura în cele din urmă piramidei monolocului, așa că i-am selectat pentru această sesiune de teste.

„Aceasta este o oportunitate foarte interesantă și deja ne gândim la următorii pași, astfel încât acest test să nu fie doar unul singur.”

Marti şi Sidorkova din W Academy vor lua parte la un test de Formula 3

CEO-ul Seriei W, Catherine Bond Muir, a comentat: „W Series există pentru a crea o cale pentru femeile pilot de curse, pe măsură ce acestea progresează în treptele superioare ale sportului cu motor.

Anunțul de astăzi că cei doi piloți cei mai tineri ai noștri, Irina Sidorkova și Nerea Martí, vor lua parte la o zi completă de testare cu Campionatul FIA de Formula 3, este dovada că reușim această misiune.

„Am lansat Academia W Series în acest sezon pentru a oferi tinerilor piloţi îndrumarea suplimentară de care au nevoie pentru a-și împlini potențialul.

Atât Irina, cât și Nerea și-au răsplătit deja această încredere, oferind câteva spectacole atrăgătoare pe tot parcursul anului și impresionându-ne pe toți cu profesionalismul lor pe pistă și în afara ei.

Testul F3 este următorul pas firesc pentru amândouă. Aș dori să mulțumesc F3 pentru această oportunitate excelentă de care sunt sigură că cei doi tineri piloți promițători o vor savura la maximum.”

Mai multe ştiri desre Campionatul de Formula 3 găsiţi AICI!

Sursa: Formula 3
Photocredit: Formula 3
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Ioana Marcu

Ioana Marcu

RELATED ARTICLES