More

  Latest Posts

  Lyons urmărește revenirea la curse în probele de anduranță IMSA

  Campionul JGTC și Formula Nippon, Richard Lyons, vizează revenirea la curse în evenimentele IMSA WeatherTech SportsCar.

  Lyons, care face parte dintr-un club exclusivist de piloți care au câștigat titlurile JGTC (acum SUPER GT) și Formula Nippon (acum Super Formula) în același an, spune că dorește să-și folosească recenta experiență din GT3 și să abordeze curse celebre precum Rolex 24 de la Daytona, 12 Hours of Sebring și Petit Le Mans. Pilotul de 42 de ani, calificat cu aur, nu a mai concurat de la ultima sa campanie SUPER GT din 2019, dar a continuat activitatea de antrenor pentru fosta echipă IndyCar Conquest Racing, care prezintă mașini în Ferrari Challenge și IMSA Prototype Series.

  „Acele curse emblematice de la Daytona, Sebring și Road Atlanta, le-am urmărit de ani de zile, iar [America de Nord] este unul dintre singurele continente pe care nu am concurat”, a spus Lyons. „Este în fruntea listei mele să fac măcar o cursă sau poate chiar pe toate. „Conduc mașini GT3 de opt ani, așa că simt că aș putea aduce multe pentru oricare dintre echipele GT Daytona și pot intra direct. „Fiecare clasă din IMSA este atât de competitivă. Privind la Rolex 24, orice pilot ar dori să facă parte din asta.

  Ar fi grozav să fac întreg campionatul, dar, să fiu sincer, făcând acele trei sau patru evenimente, aș fi atât de fericit.” Nord-irlandezul Lyons a încheiat o colaborare de șapte ani cu echipa Audi GT300 Hitotsuyama Racing după sezonul SUPER GT 2019, punctul culminant al acestei relații venind în 2016, când el și Tomonobu Fujii au terminat pe locul al treilea la puncte și au obținut o victorie la Motegi.

  Audi Team

  S-a mutat în locul său actual de reședință, Florida, la începutul anului 2020, dar declanșarea pandemiei globale de coronavirus l-a împiedicat să accepte oferte pentru a concura în Japonia pentru încă un sezon. „Vorbeam cu Nissan despre conducerea pentru Kondo Racing și cu Fujii-san despre conducerea pentru D’station”, a dezvăluit Lyons. „Dar nu m-am putut angaja să fac toate testele, eram în căutarea unei înțelegeri care să vină și să fac doar cursele.

  „După pandemie, Fujii-san m-a întrebat din nou despre conducere și i-am spus: „Nu pot să intru în țara ta!” El a crezut că sunt încă acolo în Japonia și aveam o viză, dar în acel moment eram pe deplin angajat pentru a deveni rezident american.” Pe lângă munca sa pentru Conquest, Lyons se menține ocupat și gestionând adolescentul american Christian Weir, care abordează seria USF2000 în acest an.

  • Mai multe știri despre Campionatul IMSA găsiți AICI!
  Sursa: Motorsport Network
  Photocredit: Motorsport Network

  Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

  Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

  Motorsport Network

  Latest Posts

  Don't Miss