Latest Posts

Legenda MotoGP, Rossi, vizează podiumurile în primul său sezon în GT3

Vizualizări: 14253

Legenda MotoGP Valentino Rossi țintește „spre podium” în 2022, când își va face debutul în GT World Challenge Europe cu WRT și Audi.

Multiplul Campion Mondial s-a retras din MotoGP la sfârșitul campaniei 2021 și va trece la o carieră în cursele GT în 2022. Luna trecută, Rossi a anunțat că a semnat cu echipa de anduranță WRT pentru a concura cu unul dintre Audi R8 LMS GT3 în Cupele GT World Challenge Europe Sprint și Endurance. Într-un interviu lansat de WRT, Rossi a vorbit despre modul în care înțelegerea sa cu echipa lui Vincent Vosse s-a reunit și despre obiectivele sale pentru sezon.

„Vincent a venit la mine în Tavullia, îmi place abordarea lui, îmi place să concuresc cu Audi, iar această echipă este foarte competitivă”, a spus Rossi. „Ei luptă întotdeauna pentru victorie, așa că acest lucru este foarte important. „Vreau să încerc mașina pentru că nu am încercat niciodată Audi și am încercat la Valencia [la un test din decembrie] și mi-a plăcut foarte mult.

„Mașina este foarte bună de condus, este o mașină de curse foarte puternică. Vincent a spus că timpul pe tur nu este atât de rău, așa că am încredere în el. „Aceasta este o nouă aventură, este o lume nouă. „Mai ales trebuie să înțelegem nivelul meu, viteza mea, pentru că nu știm. „Sper să fiu competitiv, să lupt pentru podium și trebuie să vă anunț pe parcursul sezonului.”

Rossi nu este străin de cursele de anduranță în GT-uri, fiind un obișnuit al cursei Gulf 12 Hours cu un Ferrari Kessell, obținând victorii la clasă și podiumuri generale. El a ratat evenimentul din 2022 din Abu Dhabi, după ce un contact apropiat a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Privind spre debutul său în GTWCE, Rossi și-a exprimat entuziasmul pentru prima sa cursă de anduranță de 24 de ore de Spa. „Cursele cu mașini au fost întotdeauna în mintea mea”, a adăugat Rossi.

„Așa că a sosit timpul, cred că am suficientă putere, suficientă forță pentru a încerca să fac alte sezoane cu mașina. „În acești ani, am încercat să înțeleg unde pot alerga unde mă pot distra și am ceva experiență cu mașinile GT3 și mă bucur mult. „Mașina este bună, mașina este rapidă. Îmi place mult campionatul, îmi place mult să am cursele de sprint și cursele de anduranță.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

„Vreau să încerc o cursă de 24 de ore în Spa. Nu am fost niciodată în Spa, niciodată. N-am văzut niciodată pista. „Este o pistă mitologică, mai ales pentru mașini. Sunt foarte curios să fac această cursă și pentru că este cea mai bună cursă pentru mașina GT din lume. „Deci, mă decid pentru asta. Dar vezi și pentru mine, totul este nou, așa că te anunț în timpul sezonului.”

  • Mai multe știri despre GT World Challenge găsiți AICI!
Sursa: Motorsport Network
Photocredit: Motorsport Network
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Motorsport Network

Latest Posts

Don't Miss