Latest Posts

La o Vorbă cu Cosmin George

Vizualizări: 32062

Salut, Cosmin! Ești unul dintre organizatorii campionatului de sim racing F1 Romanian Championship. Cum ți-a venit această idee?
Salut! Da, sunt unul dintre organizatorii campionatului F1 Romanian Championship, ba chiar fondatorul său. Acum doi ani mi-a apărut această pasiune pentru Formula 1 și am început să mă joc. Jucându-mă singur, am sesizat că a început să devină plictisitor și am căutat prieteni cu care să mă joc în România. Din nefericire, Formula 1 nu este un fenomen atât de abordat în România și nici gamingul legat de Formula 1 nu este atât de abordat în țara noastră. Am început prin a da share pe grupuri de Facebook și așa am întrunit o comunitate și de acolo a început tot!

Când și cum a început pasiunea ta pentru sim racing?
La început pot spune că mă jucam din plăcere pentru că îmi plăcea Formula 1 și nu știam exact ce înseamnă sim racing. După ce am intrat în lumea ligilor de Formula 1, a campionatelor virtuale naționale și internaționale, am înțeles exact ce este sim racingul. Pot spune că această pasiune a început o dată cu înființarea campionatului și nu aș renunța la asta pentru nimic în lume.

Ce detalii ne poți da despre F1 Romanian Championship?
F1 Romanian Championship este cel mai mare campionat virtual de Formula 1 din România. Întrunește peste 200 de piloți în aceeași competiție, se poate juca și pe PC și pe consolele de gaming. Avem divizii pentru toate platformele. Mai mult, am avut deja dueluri internaționale. Cei mai rapizi piloți români au înfruntat cei mai rapizi piloți din alte țări. Pe lângă faptul că este un campionat de Formula 1, este o familie în care deseori stăm la o vorbă, discutăm, ne ajutăm unii pe alții. Dincolo de competiție, este o comunitate, ceea ce înseamnă enorm pentru mine.

Ce planuri de viitor ai cu F1 Romanian Championship?
Momentan, aș dori să înaintăm cât mai mult și pe plan internațional, să ne facem cât mai cunoscuți și să creștem în continuare pe plan național. Poate în viitor vor apărea și unii sponsori care ar putea să ne susțină. Sincer să fiu, pun la cap câteva proiecte mari despre care momentan nu pot să dau detalii. Lumea va afla curând, căci va avea impact destul de mare.

Dincolo de sim racing, cât de des urmărești Formula 1?
Atunci când este o etapă de Formula 1, îmi fac programul în funcție de etapa respectivă. Urmăresc cursă de cursă și nu ratez nici o oportunitate de a fi conectat la ceea ce înseamnă Formula 1.

Ai vreun pilot preferat?
Daniel Ricciardo. Pentru că este unul dintre piloții care are o energie pozitivă și zâmbește mereu. Pe lângă toate acestea, este foarte rapid. A demonstrat că poate foarte multe și sunt fericit că în 2021 i s-a dat șansa să concureze alături de McLaren, o echipă cu foarte mult potențial. De fiecare dată când îl văd în conferințele de presă, în videoclipurile sau alte activități, îmi trezește o stare bună de spirit și îmi amintește de ce îmi place așa de mult acest sport.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Ce alte competiții din lumea motorsportului mai urmărești?
În afară de Formula 1, urmăresc MotoGP și Formula E, dar nu atât de des. Mai urmăresc și cursele de anduranță, în special cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Ai fi tentat ca într-o zi să participi la o competiție reală de motorsport?
Aș fi tentat. Chiar mi-ar plăcea. E unul dintre visele mele pe care vreau să le împlinesc pe viitor. Nu neapărat într-o competiție, cât mi-aș dori să am o experiență de a merge cu un monopost. E visul meu și mi-aș dori să se îndeplinească.

Revenind la sim racing, ce alte jocuri cu specific legat de racing te mai joci?
Am mai jucat Project Cars 2, Assetto Corsa din când în când, unde am avut și un campionat. În rest, doar am comentat curse.

Ce sfaturi ai acorda cuiva care se apucă astăzi de sim racing?
Dă tot ce ai mai bun din tine și urmează-ți visul!

Cosmin, un mesaj de încheiere pentru fanii sim racingului din România?
Vă mulțumesc tuturor pentru atenția acordată și vă așteptăm la competiția noastră, F1 Romanian Championship. Cursele sunt în fiecare miercuri și duminică, de la 20:30, pe canalul oficial de Twitch. Nu uitați, sim racingul este drogul nostru și să nu uităm că avem una dintre cele mai frumoase comunități din România.

Sursa: GP24, Paul Athes
Photocredit: F1 Romanian Championship, Cosmin George
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

GP24, Paul Athes

Latest Posts

Don't Miss