More

  Latest Posts

  Kyle Larson îl învinge pe Truex și câștigă titlul NASCAR Cup Series 2021

  Kyle Larson, care nu a concurat cu un an în urmă din cauza unei suspendări, a încheiat un sezon magic de revenire cu a zecea victorie a anului și primul său campionat NASCAR Cup Series.

  Larson, care a condus cele mai multe tururi în cursa de duminică de la Phoenix Raceway, a căzut din conducere cu întârziere, dar un avertisment pentru un rotor de frână rupt pe pistă din turul 283 din 312 a trimis toate mașinile din turul de conducere la boxe pentru anvelope noi.

  Larson, care a câștigat pole-ul sâmbătă și a avut primul blocaj, tocmai l-a devansat pe Denny Hamlin în afara drumului la boxe – recuperând trei locuri și trecând în frunte când cursa s-a reluat în turul 289.

  În ultimele 23 de tururi, Larson a reținut cu îndemânare un Martin Truex Jr. hotărât și a luat steagul în carouri cu 0,398 secunde mai repede pentru a câștiga a zecea victorie şi cea mai bună din carieră din sezonul 2021.

  „Nu pot – nu pot să cred. Nici măcar nu credeam că voi pilota o mașină de Cupă acum un an și jumătate”, a spus Larson. „A câștiga un campionat este o nebunie. În primul rând, trebuie să-i mulțumesc foarte mult lui Rick Hendrick, Hendrickcars.com, Jeff Gordon, NASCAR, fiecărui suporter din tribune, urmărind acasă, familiei mele. Am atât de mulți dintre prietenii și familia mea aici.

  „Au fost atât de multe puncte în această cursă în care nu credeam că vom câștiga. Fără echipajul meu de la boxe în ultima oprire, nu am fi stat chiar aici. Ei sunt adevărații câștigători ai acestei curse. Sunt adevărați campioni.

  „Sunt binecuvântat să fac parte din acest grup. Fiecare bărbat sau persoană, bărbat și femeie de la Hendrick Motorsports, acest câștig este pentru noi toți și pentru fiecare dintre voi. Asta este de necrezut. Am rămas fără cuvinte.”

  Larson, în vârstă de 28 de ani, a fost suspendat pe termen nelimitat din NASCAR și concediat de la Chip Ganassi Racing în martie 2020 pentru că a folosit o insultă rasială la radio în timpul unui eveniment public iRacing.

  El a rămas în afara sezonului 2020, iar revenirea la NASCAR nu a fost niciodată sigură. După ce a îndeplinit cerințele NASCAR pentru a-și ridica suspendarea, Hendrick Motorsports a optat pentru a-l adăuga pe Larson în echipa sa de patru piloți din Cupă pentru sezonul 2021.

  Larson și echipa sa Chevrolet nr. 5 au arătat rapid că vor fi un factor pentru campionat în acest sezon, câștigând cea de-a patra cursă din sezon pe Las Vegas Motor Speedway.

  A câștigat titlul sezonului și patru curse în playoff care l-au ajutat să avanseze în Campionatul 4 și a avut șansa duminică de a câștiga primul său titlu NASCAR.

  Larson a spus, în timp ce a condus în jurul pistei după ce a luat steagul în carouri, avea lacrimi în ochi.

  „Mulțimea aplauda tare și era doar o atmosferă diferită de cea din care am făcut parte vreodată”, a spus el. „Acest eveniment a fost o nebunie. Acest format este sălbatic. Mă bucur că am reușit să o ducem la bun sfârșit.

  „O mare mulțumire părinților mei pentru că m-au implicat în curse, tatălui meu pentru tot ce a făcut, mi-a construit karturile când eram tânăr ca să mă fac să joc, mama pentru că a filmat fiecare tur pe care am alergat vreodată și mi-a oferit ceva la care aș putea să mă uit și să studiez și să mă îmbunătățesc.

  „Doamne, atât de tare, nu-mi vine să cred.”

  Mai multe ştiri despre NASCAR găsiţi AICI!

  Sursa: Motorsport Network

  Photocredit: Motorsport Network


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss