More

  Latest Posts

  Johnny Rea obtine o noua dubla in Portugalia

  Portimao se dovedeste a fi „Rea’s Land” de 7 curse incoace. Plecat din grila de pe9, Johnny a avut un start fulminant, iar la capatul primului tur era deja pe 3, in spatele lui Chaz Davies si Tom Sykes, care si-au pastrat pozitiile dupa start.

  In turul 3, Rea n-a mai stat pe gand si a trecut rapid de Sykes, ca mai apoi sa inceapa un nou duel clasic cu Davies. In schimb, Tom a pierdut pozitie dupa pozitie, fiind depasit atat de Marco Melandri, cat si de Michael van der Mark.

  Intre Davies si Rea a inceput un nou duel cu scantei intr-un razboi ce tine capul de afis de cativa ani incoace. Sicanarile dintre cei 2 britanici le-a permis insa lui Melandri si van der Mark sa se apropie.

  Davies a avut o apararea imperiala, dar o gafa in turul al 12-lea i-a lasat usa larg deschisa lui Johnny, iar pilotul KRT n-a stat pe ganduri si a urcat la conducere. Marco a incercat si el sa tina pasul cu Rea, dar o manevra hazardata i-a permis lui van der Mark sa treaca de cei 2 piloti Aruba Ducati.

  Ritmul lui Rea a fost imbatabil pana la final, iar nord-irlandezul ajunge astfel la 6 victorii la rand intr-un sezon pentru prima data. Ca si in prima mansa, Melandri si van der Mark au completat podiumul, dar in ordine inversa, iar Davies rateaza podiumul pentru a 3-a mansa la rand.

  Pilotii Milwaukee Aprilia si-au mai spalat din pacatele de ieri cu clasari pe locurile 6 si 7, in ordinea Savadori – Laverty, ambii clasandu-se in urma unui Tom Sykes abonat la locul 5 de cateva curse incoace.

  Alex Lowes, coechipierul lui van der Mark, a completat un weekend de uitat cu o noua clasare slaba, pe locul al 11-lea, imediat in coasta lui Xavi Fores, „oaia neagra” a primei manse.

  Rea ajunge la un scor monstru de 420 de puncte, cu 116 mai multe decat Davies. Van der Mark este pe 3, la alte 20 de puncte in urma, iar de la Sykes in jos, toti au iesit matematic din lupta pentru titlu.

  In ultimul weekend din septembrie, ajungem pe un alt traseu care in general ii convine lui Johnny Rea: Magny Cours, si foarte probabil nord-irlandezul se va reincorona campion mondial aici, exact ca si anul trecut.

  Foto – Speedweek


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.
  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.
  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss