Latest Posts

IMSA a publicat noile reguli pentru 2020

Vizualizări: 28054

IMSA a publicat noile reguli sportive si tehnice pentru toate competitiile(WeatherTech Sportscar Championship,Michelin Pilot Sport Challenge si Prototype Challenge) pentru sezonul 2020.

Schimbarile importante pentru urmatorul sezon sunt: necesitatea unui pilot de categoria bronz la clasa LMP2 pentru fiecare echipa, maxim un pilot de categoria platinum pentru fiecare echipa

Asa cum a fost anuntat si pentru clasa LMP2, punctele obtinute in cursa de 24 de ore de la Daytona nu vor contribui asupra punctelor totale in campionatul regulat, ci asupra celor din Michelin Endurance Cup.

O cursa la Long Beach a mai fost adaugata la clasa GTD,fiind etapa de deschidere a IMSA Sprint Cup(8 etape), iar etapa din Detroit va apartine numai acestui campionat.

IMSA a publicat noile reguli pentru 2020

IMSA a introdus un Premium Entry package pentru echiple GTD care concureaza in  Sprint Cup.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

Toate echipele din WeatherTech Championship pot realimenta masinile in toate sesiunile. De asemenea,pilotii se pot aseza in zona iesirii din pitlane inainte sa fie trimisi pe circuit de catre  race control.

Timpul de baza de conducere a fost eliminat pentru 2020. De acum,fiecare pilot trebuie sa indeplineaza timpul minim condus in fiecare cursa.

Intr-o cursa WeatherTech Championship, Michelin Pilot Challenge si IMSA Prototype Challenge, daca o cursa este oprita si nu este restartata dupa ce jumatate din ea a fost acoperita, rezultatele oficiale vor fi determinate de ultimul tur de cursa efectuat in conditii normale.

In aceste competitii cititorii Michelin RFID readers vor identifica si nu vor mai marca cauciucurile pentru calificari.

De acum,pe langa acel pilot cu rating bronz obligatoriu,fiecare echipa este obligata sa se prezinte cu cel putin doi piloti la fiecare etapa.

De asemenea, pilotii pot efectua Pitstops si cand sunt conditii de Full-Course Caution. Timpul obligatoriu de pitstop a fost redus pentru 2020 si va fi bazat pe lungimea pit-lane-ului pentru o eficienta sporita.

Sursa: IMSA Weathertech Sportscar Championship
Photocredit: Getty Images
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

IMSA Weathertech Sportscar Championship

Latest Posts

Don't Miss