GP24 Media

LATEST POSTS

IGTC – Audi domină concurența și se impune la Suzuka

Vizualizări: 23149

A patra etapă din Intercontinental GT Challenge ne-a dus la Suzuka în Japonia, un circuit foarte îndrăgit de fani care ne-a oferit o cursă plină de suspans și turnuri de situație care au făcut să merite și ora foarte matinală la care s-a dat startul (4:00 a.m. ora României).

Din pole position pleca BMW-ul Schnitzer #42 după o performanță remarcabilă în calificări, fiind urmat în prima linie de Audi-ul #25 WRT și pe trei alt BMW, modelul Walkenhorsth #34. Încă din primele viraje BMW-ul #34 a avansat pe locul secund, cu cele două modele M6 GT3 afișând un ritm de cursă foarte bun.

În spate top ten-ul era completat de Mercedes, Bentley, Nissan și Porsche. Dezastrul lovea BMW-ul Walkenhorst în ora a doua când pica victimă colaterală în urma unui contact dintre un Lamborghini și un Nissan. Acesta este nevoit să intre la boxe cu daune vizibile la partea din spate a mașinii. De aici inainte caruselul problemelor a continuat pentru ei ratând ceea ce ar fi putut fi o cursă foarte reușită cu un potențial rezultat bun.

Dragi fani Formula 1 și Motorsport,

Pentru a continua să îmbunătățim experiența urmăritorilor noștri pe această rețea de socializare, am decis că, din cauza numeroaselor cazuri în care oamenii sunt blocați de pe chat-urile comunității, ar trebui să oferim o alternativă pentru aceste grupuri de chat.

Vă invităm pe toți să aruncați o privire la https://chat.gp24.ro/ în timpul viitorului weekend de cursă pentru Marele Premiu al Statelor Unite, care va avea un grup dedicat pe aplicația noastră de chat. Există, de asemenea, câteva grupuri pentru echipele de top, dacă doriți să discutați acolo cu fani care gândesc la fel.

În acest moment, chat-ul este accesibil din orice browser mobil, laptop și desktop prin intermediul următorului link: https://chat.gp24.ro/ Participarea la chat nu necesită crearea unui cont, iar singurul dezavantaj este că setările de profil nu vor fi salvate și unele vor trebui completate de fiecare dată când vă conectați.

Așteptăm cu nerăbdare să vă primim în grupul (grupurile) de chat cu moderare umană, unde vom încerca să reducem moderarea la strictul necesar pentru a maximiza libertatea de opinie și de exprimare în limitele bunului simț.

 

Audi-ul #25 avansa astfel pe locul secund de unde prelua și conducerea după cel de-al doilea rând de pitstop-uri. De aici înainte a fost un sprint susținut către victorie, modelul R8 LMS GT3 Evo rulând constant ca și cea mai rapidă mașină de pe circuit.

În ora a treia am avut și primul safety car după ce Ferrari-ul #27 HubAuto se trezește lovit de nicăieri de o Acura GT3. Din fericire acesta scapă doar cu o pană de cauciuc, suspensia mașinii rămânând încă intactă. Aici au inceput să se dea peste cap strategiile, marea majoritate a plutonului optând să profite de această neutralizare pentru a intra la boxe, dar nu chiar toată lumea.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2023)

 

Porsche-ul #912 Absolute Racing și Ferrari-ul #777 CAR GUY Racing de exemplu au ales să stea pe circuit mergând pe aceeași strategie de la start. Urma să vedem în ce măsură vor afecta aceste alegeri clasamentul mai târziu. Cele două modele Nissan GTR înscrise de KCMG au fost de asemenea despărțite de jocul strategic, din păcate doar #35 a mai contat pe final în timp ce sora cu #18 a întâmpinat probleme pe parcurs.

În timp ce Audi conducea liniștit, în pluton se dădeau lupte grele pentru podium și nu numai. Mercedes era acolo cu modelele #999 și #77, Audi cu celălalt echipaj Pro din mașina #125, Porsche-ul #912, Nissan-ul #35, Bentley-ul #107 și BMW-ul #42. Acesta din urmă mai picase un pic în clasament după ce plecase primul din grilă iar situația avea să se înrăutășească și mai mult după ce aceștia primesc o penalizare pentru nerespectarea timpului minim de pitstop.

Audi treceau și pe locul secund prin intermediul echipajului #125 înscris de Absolute Racing, echipă care a optat să ruleze aici cu două modele diferite, dar ambele înscrise în lupta la vârf. Ghinionul continua pentru Ferrari-ul HubAuto la finalul orei a șasea când iese în decor provocând o nouă neutralizare. Mașina este scoasă din zidul de pneuri și pleacă pe propriile roți la boxe cu avarii serioase la partea dreapta-față.

Ne apropiem de finalul cursei și cele două Audi-uri conduc în continuare, cu mașina din frunte regăsindu-se la un avans constant de circa 20 de secunde față de locul secund. Ghinionul urma să lovească echipajul #125 de pe locul secund care întâmpină probleme cu realimentarea și pierde timp prețios la boxe. În final ei termină abia pe locul al șaptelea, nemeritat după ritmul pe care îl afișaseră pe întreg parcursul cursei.

Pe doi avansa acum Mercedes-ul GruppeM #999 cu Porsche-ul #912 pe trei. Ultima parte a cursei s-a desfășurat pe întuneric la lumina orbitoare a farurilor, final care a venit cu alte dueluri pentru poziții duse până în ultimele secunde.

Audi-ul #25 însă nu a mai putut fi ajuns de nimeni adjudecându-și o victorie meritată după ce și-a dominat concurența fără drept de apel. Podiumul a fost completat de #999 și #912, în timp ce restul pozițiilor din top ten au fost ocupate de BMW, Nissan și Bentley. Au fost 10 ore pline de suspans și dueluri pe muchie de cuțit, iar neutralizările foarte puține.

Ultima etapă din Intercontinental GT Challenge readuce în prim plan circuitul sud-african Kyalami cu o cursă de 9 ore programată la finalul lunii Noiembrie. Acolo toată lume va pășii în necunoscut, deci cu siguranță vom avea o nouă cursă de neratat!

Rezultate complete

Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro
Photocredit: Suzuka Circuit, Intercontintntal GT Challenge, Audi Sport, Mercedes AMG, Porsche Motorsport, Bentley Motorsport, Honda Pro Racing
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Milcu

Cosmin Milcu

Pasionat de mașini, anime și gaming. Optimist convins și mai mereu cu zâmbetul pe buze, iubește anduranța ca pe a doua mamă. Mare fan Porsche și probabil unul dintre puținii nebuni care să vadă integral o cursă de 24 de ore.

RELATED ARTICLES