Merpano Banner ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner KMS Banner Yato Banner
More

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  IGTC – Audi domină concurența și se impune la Suzuka

  A patra etapă din Intercontinental GT Challenge ne-a dus la Suzuka în Japonia, un circuit foarte îndrăgit de fani care ne-a oferit o cursă plină de suspans și turnuri de situație care au făcut să merite și ora foarte matinală la care s-a dat startul (4:00 a.m. ora României).

  Din pole position pleca BMW-ul Schnitzer #42 după o performanță remarcabilă în calificări, fiind urmat în prima linie de Audi-ul #25 WRT și pe trei alt BMW, modelul Walkenhorsth #34. Încă din primele viraje BMW-ul #34 a avansat pe locul secund, cu cele două modele M6 GT3 afișând un ritm de cursă foarte bun.

  În spate top ten-ul era completat de Mercedes, Bentley, Nissan și Porsche. Dezastrul lovea BMW-ul Walkenhorst în ora a doua când pica victimă colaterală în urma unui contact dintre un Lamborghini și un Nissan. Acesta este nevoit să intre la boxe cu daune vizibile la partea din spate a mașinii. De aici inainte caruselul problemelor a continuat pentru ei ratând ceea ce ar fi putut fi o cursă foarte reușită cu un potențial rezultat bun.

  Audi-ul #25 avansa astfel pe locul secund de unde prelua și conducerea după cel de-al doilea rând de pitstop-uri. De aici înainte a fost un sprint susținut către victorie, modelul R8 LMS GT3 Evo rulând constant ca și cea mai rapidă mașină de pe circuit.

  În ora a treia am avut și primul safety car după ce Ferrari-ul #27 HubAuto se trezește lovit de nicăieri de o Acura GT3. Din fericire acesta scapă doar cu o pană de cauciuc, suspensia mașinii rămânând încă intactă. Aici au inceput să se dea peste cap strategiile, marea majoritate a plutonului optând să profite de această neutralizare pentru a intra la boxe, dar nu chiar toată lumea.

  Porsche-ul #912 Absolute Racing și Ferrari-ul #777 CAR GUY Racing de exemplu au ales să stea pe circuit mergând pe aceeași strategie de la start. Urma să vedem în ce măsură vor afecta aceste alegeri clasamentul mai târziu. Cele două modele Nissan GTR înscrise de KCMG au fost de asemenea despărțite de jocul strategic, din păcate doar #35 a mai contat pe final în timp ce sora cu #18 a întâmpinat probleme pe parcurs.

  În timp ce Audi conducea liniștit, în pluton se dădeau lupte grele pentru podium și nu numai. Mercedes era acolo cu modelele #999 și #77, Audi cu celălalt echipaj Pro din mașina #125, Porsche-ul #912, Nissan-ul #35, Bentley-ul #107 și BMW-ul #42. Acesta din urmă mai picase un pic în clasament după ce plecase primul din grilă iar situația avea să se înrăutășească și mai mult după ce aceștia primesc o penalizare pentru nerespectarea timpului minim de pitstop.

  Audi treceau și pe locul secund prin intermediul echipajului #125 înscris de Absolute Racing, echipă care a optat să ruleze aici cu două modele diferite, dar ambele înscrise în lupta la vârf. Ghinionul continua pentru Ferrari-ul HubAuto la finalul orei a șasea când iese în decor provocând o nouă neutralizare. Mașina este scoasă din zidul de pneuri și pleacă pe propriile roți la boxe cu avarii serioase la partea dreapta-față.

  Ne apropiem de finalul cursei și cele două Audi-uri conduc în continuare, cu mașina din frunte regăsindu-se la un avans constant de circa 20 de secunde față de locul secund. Ghinionul urma să lovească echipajul #125 de pe locul secund care întâmpină probleme cu realimentarea și pierde timp prețios la boxe. În final ei termină abia pe locul al șaptelea, nemeritat după ritmul pe care îl afișaseră pe întreg parcursul cursei.

  Pe doi avansa acum Mercedes-ul GruppeM #999 cu Porsche-ul #912 pe trei. Ultima parte a cursei s-a desfășurat pe întuneric la lumina orbitoare a farurilor, final care a venit cu alte dueluri pentru poziții duse până în ultimele secunde.

  Audi-ul #25 însă nu a mai putut fi ajuns de nimeni adjudecându-și o victorie meritată după ce și-a dominat concurența fără drept de apel. Podiumul a fost completat de #999 și #912, în timp ce restul pozițiilor din top ten au fost ocupate de BMW, Nissan și Bentley. Au fost 10 ore pline de suspans și dueluri pe muchie de cuțit, iar neutralizările foarte puține.

  Ultima etapă din Intercontinental GT Challenge readuce în prim plan circuitul sud-african Kyalami cu o cursă de 9 ore programată la finalul lunii Noiembrie. Acolo toată lume va pășii în necunoscut, deci cu siguranță vom avea o nouă cursă de neratat!

  Rezultate complete

  Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro

  Photocredit: Suzuka Circuit, Intercontintntal GT Challenge, Audi Sport, Mercedes AMG, Porsche Motorsport, Bentley Motorsport, Honda Pro Racing  Crezi că poți prezice rezultatele curselor următoare?
  Dacă reușești, noi te premiem!

  Primii 3 participanți care prezic corect rezultatele vor primi gadget-uri cool după fiecare cursă, iar la finalul sezonului punem la bătaie 2 bilete la Marele Premiu al Ungariei din 2022, un voucher Pirelli în valoare de 1500 RON și un abonament de un an la F1TV.

  Ce mai aștepți? Înscrie-ți predicțiile în GP24 PRONOCONTEST începând cu data de 9.07.2021!


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Merpano Banner Radical ART Banner Your Banner Alpha Oils Banner Yato Banner

  Latest Posts

  License-1 License-2 Your Banner Nankang-1 Nankang-2

  Don't Miss