More

  Latest Posts

  Grasser și Lamborghini se impun în prima cursă de la Budapesta

  Blancpain GT Series se întoarce în forță weekend-ul acesta cu cele două curse de pe Hungaroring destinate seriei de sprint. Vremea nu a fost tocmai din cea mai propice întrecerilor motorizate dar în ciuda faptului că a plouat destul de mult înaintea cursei, startul s-a dat totuși pe un circuit în mare parte uscat și pe slick-uri.

  Deși prima linie a fost monopolizată de două modele Mercedes ale team-ului AKKA ASP înscrise la Silver Cup, adevăratul star al startului a fost C.Engelhart care a pornit efectiv ca din tun la volanul modelului Huracan GT3 #63.

  Acesta a avansat de pe poziția a cincea direct pe locul întâi de unde a început imediat să-și construiască un avans considerabil. Chiar dacă Hungaroring-ul este recunoscut a fi un circuit nu tocmai spectaculos, nu a fost cazul aici unde primele zece minute au fost de-a dreptul delicioase.

  Nebunia a fost calmată repede de primul și singurul FCY al întrecerii survenit în urma contactului dintre Audi-ul #1 cu A.Riberas la volan și BMW-ul #37. Din acest clinici Riberas a ieșit cel șifonat modelul s-au R8 GT3 rotindu-se pe circuit încheindu-se practic cursa pentru ei.

  La scurt timp după acest incident BMW-ul a primit o penalizare cu drive-trough dar nu pentru contactul respectiv ci pentru nerespectarea limitelor pistei. La jumătatea cursei când s-a deschis fereastra de pit-uri Lamborghini-ul Grasser era încă lider și cu un avans liniștitor.

  Acesta a rămas în frunte și după ce M.Bortolotti a preluat volanul, italianul urmând să ducă mașina cu bine la final contabilizând a doua lor victorie din sezon. Pe locul secund după opriri era Mercedes-ul #87 plecat de pe poziția a doua din grilă urmat de altă mașină a constructorului din Stuttgart, echipajul Pro al celor de la AKKA ASP #88.

  La volanul acestui AMG GT3 pentru a doua parte a cursei s-a aflat nimeni altul decât R.Marciello câștigătorul de la Suzuka din urmă cu o săptămână. Acesta a forțat cât de mult a putut în speranța de a mai prinde din urmă Huracan-ul lui Bortolotti, din păcate a trebuit să se mulțumească doar cu poziția a doua obținută după ce mașina soră #87 a făcut o piruetă chiar în fața lui pe final.

  Altă bătălie interesantă s-a dat pentru locul al patrulea între două modele Audi, #25 Sainteloc Racing cu C.Hasse la volan și #2 WRT al lui W.Stevens. Hasse a ieșit învingător din acest duel lăsând cel mai bine plasat model WRT doar pe poziția a cincea.

  Cu acestă ultimă treaptă a podiumului echipajul #87 cucerește și victoria la Silver Cup în timp ce laurii de la Pro-Am au fost luați de SunEnergy 1 #751, de asemenea alți câștigători de la Suzuka la aceeași clasă. Mâine vom avea cea de-a doua cursă din Ungaria și sper să avem parte de același nivel de spectacol.

  Race Results

   

   

  Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro

  Photocredit: Blancpain GT Series, Sportscar365, AKKA ASP Team


  Nu pierdeti ultimele stiri din lumea uimitoare a motorsportului cu aplicatie GP24.
  Don't miss out on the latest news from the world of Motorsports with the GP24 App.

  Cu noua aplicatie GP24 primiti ultimele stiri direct pe dispozitivul mobil, 100% gratuit / Nu este necesara inregistrarea.
  With the New GP24 App you receive the latest news direct on your mobile device, 100% free / No need to register.

  Pentru/For Android: Faceti clic aici / Click here.
  Pentru/For iOS: Faceti clic aici / Click here.

  Latest Posts

  Don't Miss