GP24 Media

LATEST POSTS

Grasser și Lamborghini se impun în prima cursă de la Budapesta

Vizualizări: 11929

Blancpain GT Series se întoarce în forță weekend-ul acesta cu cele două curse de pe Hungaroring destinate seriei de sprint. Vremea nu a fost tocmai din cea mai propice întrecerilor motorizate dar în ciuda faptului că a plouat destul de mult înaintea cursei, startul s-a dat totuși pe un circuit în mare parte uscat și pe slick-uri.

Deși prima linie a fost monopolizată de două modele Mercedes ale team-ului AKKA ASP înscrise la Silver Cup, adevăratul star al startului a fost C.Engelhart care a pornit efectiv ca din tun la volanul modelului Huracan GT3 #63.

Acesta a avansat de pe poziția a cincea direct pe locul întâi de unde a început imediat să-și construiască un avans considerabil. Chiar dacă Hungaroring-ul este recunoscut a fi un circuit nu tocmai spectaculos, nu a fost cazul aici unde primele zece minute au fost de-a dreptul delicioase.

Nebunia a fost calmată repede de primul și singurul FCY al întrecerii survenit în urma contactului dintre Audi-ul #1 cu A.Riberas la volan și BMW-ul #37. Din acest clinici Riberas a ieșit cel șifonat modelul s-au R8 GT3 rotindu-se pe circuit încheindu-se practic cursa pentru ei.

La scurt timp după acest incident BMW-ul a primit o penalizare cu drive-trough dar nu pentru contactul respectiv ci pentru nerespectarea limitelor pistei. La jumătatea cursei când s-a deschis fereastra de pit-uri Lamborghini-ul Grasser era încă lider și cu un avans liniștitor.

Acesta a rămas în frunte și după ce M.Bortolotti a preluat volanul, italianul urmând să ducă mașina cu bine la final contabilizând a doua lor victorie din sezon. Pe locul secund după opriri era Mercedes-ul #87 plecat de pe poziția a doua din grilă urmat de altă mașină a constructorului din Stuttgart, echipajul Pro al celor de la AKKA ASP #88.

La volanul acestui AMG GT3 pentru a doua parte a cursei s-a aflat nimeni altul decât R.Marciello câștigătorul de la Suzuka din urmă cu o săptămână. Acesta a forțat cât de mult a putut în speranța de a mai prinde din urmă Huracan-ul lui Bortolotti, din păcate a trebuit să se mulțumească doar cu poziția a doua obținută după ce mașina soră #87 a făcut o piruetă chiar în fața lui pe final.

Altă bătălie interesantă s-a dat pentru locul al patrulea între două modele Audi, #25 Sainteloc Racing cu C.Hasse la volan și #2 WRT al lui W.Stevens. Hasse a ieșit învingător din acest duel lăsând cel mai bine plasat model WRT doar pe poziția a cincea.

Cu acestă ultimă treaptă a podiumului echipajul #87 cucerește și victoria la Silver Cup în timp ce laurii de la Pro-Am au fost luați de SunEnergy 1 #751, de asemenea alți câștigători de la Suzuka la aceeași clasă. Mâine vom avea cea de-a doua cursă din Ungaria și sper să avem parte de același nivel de spectacol.

Race Results

 

 

Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro
Photocredit: Blancpain GT Series, Sportscar365, AKKA ASP Team
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Hamilton, DRS

Faceți clic pe imaginea de mai sus pentru a accesa site-ul GP24 PronoContest (https://gp24-pronocontest.ro/) unde puteți juca jocul de pronosticuri F1 100% gratuit și puteți câștiga premii interesante.

DON'T MISS

Cosmin Milcu

Cosmin Milcu

Pasionat de mașini, anime și gaming. Optimist convins și mai mereu cu zâmbetul pe buze, iubește anduranța ca pe a doua mamă. Mare fan Porsche și probabil unul dintre puținii nebuni care să vadă integral o cursă de 24 de ore.

RELATED ARTICLES