Latest Posts

Grasser și Lamborghini se impun în prima cursă de la Budapesta

Vizualizări: 12753

Blancpain GT Series se întoarce în forță weekend-ul acesta cu cele două curse de pe Hungaroring destinate seriei de sprint. Vremea nu a fost tocmai din cea mai propice întrecerilor motorizate dar în ciuda faptului că a plouat destul de mult înaintea cursei, startul s-a dat totuși pe un circuit în mare parte uscat și pe slick-uri.

Deși prima linie a fost monopolizată de două modele Mercedes ale team-ului AKKA ASP înscrise la Silver Cup, adevăratul star al startului a fost C.Engelhart care a pornit efectiv ca din tun la volanul modelului Huracan GT3 #63.Grasser și Lamborghini se impun în prima cursă de la Budapesta

Acesta a avansat de pe poziția a cincea direct pe locul întâi de unde a început imediat să-și construiască un avans considerabil. Chiar dacă Hungaroring-ul este recunoscut a fi un circuit nu tocmai spectaculos, nu a fost cazul aici unde primele zece minute au fost de-a dreptul delicioase.

Nebunia a fost calmată repede de primul și singurul FCY al întrecerii survenit în urma contactului dintre Audi-ul #1 cu A.Riberas la volan și BMW-ul #37. Din acest clinici Riberas a ieșit cel șifonat modelul s-au R8 GT3 rotindu-se pe circuit încheindu-se practic cursa pentru ei.Grasser și Lamborghini se impun în prima cursă de la Budapesta

La scurt timp după acest incident BMW-ul a primit o penalizare cu drive-trough dar nu pentru contactul respectiv ci pentru nerespectarea limitelor pistei. La jumătatea cursei când s-a deschis fereastra de pit-uri Lamborghini-ul Grasser era încă lider și cu un avans liniștitor.

Acesta a rămas în frunte și după ce M.Bortolotti a preluat volanul, italianul urmând să ducă mașina cu bine la final contabilizând a doua lor victorie din sezon. Pe locul secund după opriri era Mercedes-ul #87 plecat de pe poziția a doua din grilă urmat de altă mașină a constructorului din Stuttgart, echipajul Pro al celor de la AKKA ASP #88.

În colaborare cu unul dintre sponsorii echipei noastre de curse, putem oferi tuturor urmăritorilor noștri o reducere de 10 lei la orice produs comandat de pe tricoumania.ro folosind codul: gp24-10ron. (Acțiune valabilă pentru comenzi până la data de 31.12.2024)

 

La volanul acestui AMG GT3 pentru a doua parte a cursei s-a aflat nimeni altul decât R.Marciello câștigătorul de la Suzuka din urmă cu o săptămână. Acesta a forțat cât de mult a putut în speranța de a mai prinde din urmă Huracan-ul lui Bortolotti, din păcate a trebuit să se mulțumească doar cu poziția a doua obținută după ce mașina soră #87 a făcut o piruetă chiar în fața lui pe final.Grasser și Lamborghini se impun în prima cursă de la Budapesta

Altă bătălie interesantă s-a dat pentru locul al patrulea între două modele Audi, #25 Sainteloc Racing cu C.Hasse la volan și #2 WRT al lui W.Stevens. Hasse a ieșit învingător din acest duel lăsând cel mai bine plasat model WRT doar pe poziția a cincea.

Cu acestă ultimă treaptă a podiumului echipajul #87 cucerește și victoria la Silver Cup în timp ce laurii de la Pro-Am au fost luați de SunEnergy 1 #751, de asemenea alți câștigători de la Suzuka la aceeași clasă. Mâine vom avea cea de-a doua cursă din Ungaria și sper să avem parte de același nivel de spectacol.

Race Results

 

 

Sursa: Cosmin Milcu/GP24.ro
Photocredit: Blancpain GT Series, Sportscar365, AKKA ASP Team
Sponsor:

Ați ajuns la finalul articolului. Echipa GP24 vă mulțumește pentru că l-ați citit și speram că v-a plăcut conținutul. Pentru mai mult content de calitate, știri și articole pertinente scrise de oameni pasionați de motorsport, vă recomandam să aruncați o privire pe pagina noastră de Facebook GP24 și să ne dați un like/follow pentru a fi mereu la curent cu noile evenimente din lumea motorsportului.

Pagina de Facebook GP24: Faceți clic aici pentru a vizualiza

Cosmin Milcu/GP24.ro

Latest Posts

Don't Miss